באדיבות המצלם

אשדוד: המועצה הדתית הקימה 'מעבדה לזיהוי חרקים'

במעמד רבנים וראש העיר ד"ר לסרי: המועצה הדתית אשדוד הקימה "מעבדה לזיהוי חרקים" מיוזמתו הברוכה של הרב הראשי הגה"צ רבי חיים שמעון פינטו • המעבדה לע"נ הרב חנניה אדרי זצ"ל מרבני המועצה הדתית • נתונים מדאיגים - גם בירק מפוקח נמצאו חרקים, עכבישים וכנימות.

כתבות נוספות בנושא:

במעמד נכבד התקיים חנוכת הקמת "מעבדה לזיהוי חרקים" מיוזמתו הברוכה של הרב הראשי הגה"צ רבי חיים שמעון פינטו שליט"א ע"י הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית.

בעקבות הימצאות חרקים רבים בעלי ירק באופן חריג, כפי שהגיעו נתונים למחלקת הכשרות במועצה הדתית, הורה הגר"ח פינטו להקים בהקדם את המעבדה, בה יושבים אנשי צוות מקצועיים ומומחים 'בודקי כשרות' המפיקים דוח"ות לכל סוגי הירק, אשר בה נמצאו כמות חריגה של חרקים.

המעבדה הונצחה לע"נ הרב חנניה אדרי זצ"ל רב שכונה, רב מחלקת הכשרות, מזכיר המועצה הדתית לשעבר ורב בית הכנסת ע"ש "יג' קדושי אשדוד", בהשתתפות הרבנית תחי' עם בני המשפחה, יחד עם רבני המועצה הדתית, ידידי המשפחה וראש העיר ד"ר יחיאל לסרי.

בתחילה, הרבנים והאורחים סיירו במעבדה תוך כדי שהתבוננו ב'קאפות' ועליהם מאמרי חז"ל בנושא הזהירות בבדיקת חרקים במזון המעטרים את קירות המעבדה, בכניסה מופיע קורות חייו של הרב חנניה אדרי זצ"ל תוך כדי שצויין שנושא הכשרות היה קרוב מאוד לליבו בעבודתו במועצה הדתית.

ראש העיר ד"ר לסרי ובני המשפחה צפו בזכוכית מגדלת מיוחדת בהליך הבדיקה במעבדה לאחר שטיפת הירק על הרשת הצפופה המונחת על 'שולחן אור', כשהם נדהמים למראה עיניהם כשראו חרקים מסוג: טריפסים, פרוקסי ועכבישים חיים קטנים, 'בודק הכשרות' הרב בנימין פיליפ הסביר לנוכחים שרוב הציבור לא חושב על ההפתעות הממתינים בשקיות המרשרשות שבהם עלים ירוקים טריים ואמר, כי רק אם יעשו שטיפה כראוי, יהא ניתן להסיר את החרקים לגמרי מהעלים.

בקביעת המזוזה כובדו יחד הרב עובדיה דהן, ד"ר יחיאל לסרי והרב יוסף אדרי. לאחר מכן בטקס הסרת הלוט, כובדו בני המשפחה יחד עם ראש העיר ד"ר לסרי והרב דהן, על השלט בכניסה נכתב: "מעבדה לבדיקת חרקים – לזכר נשמת הרב חנניה אדרי זצ"ל ממקימי ומחזקי מערך הכשרות והדת במסירות לאורך יובל שנים בעיר אשדוד".

לאחר מכן נשא דברי ברכה הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית כשציין את החשיבות בהקמת המעבדה לזיהוי חרקים לע"נ הרב אדרי זצ"ל בפרט שנושא הכשרות היה קרוב לליבו במשך שנים, ידידנו ראש העיר ד"ר לסרי תמיד חשב להנציח את זכרו וכשסיפרתי לו על כך – הוא שמח מאוד.

דמותו של רבי חנניה זכורה לנו עשרות בשנים בעת שהיה צועד מביתו ברובע ה' עד לרובע ג' לבית הכנסת שהקים ע"ש יג' קדושי אשדוד, לתפילות ולשיעורי תורה מתוך מסירו ואחריות לבני קהילתו.

הרב דהן הדגיש בחשיבות המעבדה שלצערנו הרבה אנשים לא שמים לב שנכשלים באכילת חרקים מפני שלא בודקים כראוי, או שיש כאלו שלא בודקים מפני שהירק נראה להם כטרי ונקי, אבל כשראינו כאן עלי ירק שלאחר ניעור קטן עשרות חרקים ועכבישים נפלו על השולחן, זה פשוט היה מפחיד, לכן חשוב להעלות את המודעות לציבור הרחב שיקפידו על כך.

אחריו נשאו דברים הרב יוסף אדרי בנו של הרב חנניה אדרי זצ"ל, בראשית דבריו הודה בשם המשפחה לרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית על ההנצחה המכובדת לזכר ולכבוד האבא רבי חנניה זצ"ל סיפר על התקופות שאביו התעסק בכשרות והיה נוסע עד לאזור המרכז לבדוק בנושאי כשרות מוצרים שהיו מגיעים לעיר, סיפר על התקופה כשבנין המועצה הישן שכן ברח' קיבוץ גלויות וכמה שדעתו היתה מעורבת עם הבריות כשהיה נפגש עם ידידו הרה"ר רבי ישראל אליזרע זצ"ל ושאר הרבנים הותיקים בעיר והיתה נעימות מיוחדת לשוחח עימו בדברי תורה ועניני הכשרות בעיר.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, בראשית דבריו הביא את דברי ברכתו של המרא דאתרא הגר"ח פינטו "שהוא עטרת ראשינו ותפארת עירנו" אשר שנבצר ממנו להשתתף במעמד, אך בירך את כל ידי העוסקים בהקמת המעבדה לחיזוק והרחבת חומת הכשרות בעיר ובפרט שזה לע"נ הרב אדרי זצ"ל.

עוד ציין כי מעמד חשוב זה בהקמת המעבדה ע"י מחלקת הכשרות, הוא סמל של הכרת הטוב לדמות היקרה שהיתה בעירנו הרב חנניה אדרי זצ"ל שדמותו התורנית זכורה לי עוד מימי ילדותי בעיר.

במעמד זה אנו מוקירים את זכרו באופן הכי סמלי שאפשר, מכובד  וערכי, דבר נוסף, המעבדה באה בעצם להדריך את התושבים שלנו בנושא הזה של הימצאות חרקים ותולעים בירק שזה מאוד מאוד חשוב וקריטי להרבה אנשים שלא יודעים איך להתנהל עם זה, על כן לא מספיק שמופיע 'כשר' על השקית גם בחברה מוכרת ומפוקחת, עדיין יכולה להימצא תקלות כפי שראינו בעיננו כאן במעבדה קודם לכן, צריך להיות זהירים ולשטוף היטב כדי שלא ניכשל.

בסיום בירך והביע תודה והערכה עמוקה בשמי, בשם המשפחה ובשם תושבי העיר  לרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית על היוזמה החשובה בהנצחה חשובה זו של עוד מרכיב חשוב בזהות היהודית של העיר, שהיא המשך חוליה של הקמת מקוואות טהרה, בתי כנסת, חסד של אמת בבית העלמין  ועוד.

הרה"ג ר' יעקב גאגולאשוילי חבר לשכת הרה"ר, רב שכונה ורבם של יהודי גאורגיה בארץ ובתפוצות, שאמר שהקמת המעבדה חשובה מאוד והודה על כך לרב עובדיה דהן יו"ר המועה"ד ושמח לשמוע שזה הוקם בתיאום יחד עם ראש העיר ד"ר לסרי זה – דבר ענק!

עוד נשאו דברי ברכה, בנו הדיין הרה"ג ר' ישראל אדרי, הרה"ג ר' חיים קלמנוביץ רב מחלקת עירובין ונישואין וחבר לשכת הרה"ר, הרב חגי בר גיורא מנהל מחלקת כשרות ברבנות הראשית לישראל.

בסיום, הרב עובדיה דהן הודה בסיום לכל האורחים הרבנים החשובים וראש העיר שהגיעו לכבד את המעמד והדגיש שהמטרה היא שידעו כולם שנפתחה כאן מעבדה לכשרות ובכל דבר שיש חשש להימצא חרקים כמו עלי ירק או דגים יש כתובת של אנשי מקצוע שינחו אותנו כראוי הלכתית ומקצועית.

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

איכסססס

כתבות חדשות באתר

מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשד לפיגוע הצתה בחוות גלעד: שר האוצר סמוטריץ' הנחה על בדיקה מיידית של מס רכוש
מתקפת עומק ברוסיה: אוקראינה הפציצה את "אמזון הרוסית"; 8 נהרגו
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עשרות מטוסי תדלוק אמריקאיים בדרך לישראל; נתב"ג ימשיך לפעול כסדרו
בשל החשש מאיומי רחפנים: בישראל נערכים להטלת איסור גורף על שימוש ברחפנים
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תקרית בדרום לבנון: חייל צבא לבנון נהרג מפיצוץ מטען; צה"ל: "האחריות על חיזבאללה"
פרדס חנה-כרכור: רכב חשמלי עלה באש לוחמי האש מנעו את התפשטות הלהבות
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תקיפה אנטישמית במונגוליה: שישה ישראלים הותקפו עם גרזן במחנה אוהלים
שריפת ענק בחוות גלעד: במהלך השבת היישוב פונה, 13 בתים עלו בלהבות

הכתבות המעניינות ביותר

מחאות בצפת ובמירון על קדושת השבת: מוחים חסמו אוטובוסים במחאה על חילולי שבת
אבל בקהילת ברסלב: הלך לעולמו הרה"ח ר' בנימין שמואל רייס זצ"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • האר"י הק' זיע"א
אורו של עולם: יומא דהילולא של האר''י הקדוש הטמון בצפת
אירוע חריג בלונדון: רכב שירות פגע במטוס ישראייר והשבית אותו
נעצרו שלושה צעירים שהתפרעו בטיסה מנתב"ג ואיחלו "שיקרה לכם שוב ה-7 באוקטובר"
משבר דיפלומטי: ראש עיריית ניו יורק ממדאני בוחן אפשרות לעצור את נתניהו בביקורו בעיר
הצהרת דובר משרד החוץ האיראני: ארצות הברית פוגעת באזרחים
אזהרת מסע חריפה של שגרירות ארצות הברית בירושלים
וואטסאפ

חדש באתר

IMG-20260718-WA0528 (1)
חשד לפיגוע הצתה בחוות גלעד: שר האוצר סמוטריץ' הנחה על בדיקה מיידית של מס רכוש
הפצצה-באוקראינה
מתקפת עומק ברוסיה: אוקראינה הפציצה את "אמזון הרוסית"; 8 נהרגו
.
עשרות מטוסי תדלוק אמריקאיים בדרך לישראל; נתב"ג ימשיך לפעול כסדרו
.
בשל החשש מאיומי רחפנים: בישראל נערכים להטלת איסור גורף על שימוש ברחפנים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture