באדיבות המצלם

אבל כבד בשכונת הר נוף: הלך לעולמו רבי משה אבוחצירא זצ"ל

בליל רביעי האחרון, כ"ו באב תשפ"ה, השיב את נשמתו הטהורה ליוצרה רבי משה עמי אבוחצירא זצ"ל, מבני המשפחה המפוארת, אשר כל ימיו הלכו בצניעות, בענווה ובאהבת התורה והבריות

כתבות נוספות בנושא:

המנוח זצ"ל נודע כאדם שברח מן הכבוד, אך הכבוד רדף אחריו. כל מכיריו העידו כי היה אוהב שלום ורודף שלום, מרחיק עצמו מכל מחלוקת, ומקדש שם שמים ברבים. דמותו הפשוטה והטהורה השאירה רושם עז בכל מי שזכה להכירו, והייתה מגדלור של אהבת חינם, חסד, ומסירות אין קץ למשפחתו ולכלל ישראל.

בימי השבעה פקדו את בית המשפחה מאות מנחמים – רבנים, ראשי ישיבות, דיינים ואישי ציבור. בין המנחמים נראו הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף שליט"א, שבדבריו הדגיש את ענוותנותו וחתירתו לשלום, וכן המקובל רבי שלמה בוסו שליט"א – נכדו של סידנא בבא סאלי זיע"א; אב"ד הרב גדעון בן משה שליט"א; רב העדה המערבית בירושלים וראש מוסדות תולדות יצחק, הגאון רבי שלמה דיין שליט"א; ראש מוסדות שירי דוד, הרב חיים אמסלם שליט"א; הרב מרדכי חסידים שליט"א – משמשם של גדולי הדור ורב הסלבס; ראש מוסדות שארית יוסף, הרב יוסף נוימן שליט"א ורבנים נוספים. כמו כן נכחו יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי, חברי הכנסת לשעבר משולם נהרי ואריאל אטיאס, אישי ציבור ונציגי מועצות מקומיות, לצד שכנים, חברים ובני קהילה רבים שבאו לחלוק כבוד אחרון ולחזק את המשפחה.

בימי חייו הארוכים עמל לפרנסתו בנאמנות, אך לא נטש את לימוד התורה ולא את אהבתו הגדולה לתלמידי חכמים. בביתו לא ניתן היה לשמוע דיבור נגד תלמידי חכמים, והוא הקפיד להשריש בילדיו את כבוד התורה והעוסקים בה. גם בשנותיו האחרונות, כאשר גופו תשוש, לא ויתר על לימוד התורה וקביעת עתים.

סיפורים רבים שהובאו בימי השבעה ממחישים את גודל מידותיו. בנו סיפר כי לפני כעשור, כאשר עבר תקופה קשה בארצות הברית ונכנס להליכי גירושין, אביו לא היסס לרגע ועזב הכל כדי לעמוד לצידו, לתמוך בו ולעודדו. לא רק זאת – אלא שכרודף שלום אמיתי, שמר קשר מכבד עם גרושתו של הבן למען שלמות המשפחה והנכדים. הקשר הזה היה כה חזק, עד שבעלה החדש אף התארח בביתו של רבי משה זצ"ל, והעיד על החום והטהרה ששרו שם.

בן אחר סיפר כי על אף שלא עסק עוד במקצוע החשמל במשך שנים רבות, נחשב אביו לכתובת קבועה לכל בעיה בשכונה. שבועיים בלבד לפני שלקה בשבץ מוחי, כאשר היה חלש מאוד וסבל מייסורים קשים, פנו אליו דיירי הבניין בשל תקלה במעלית. חרף חולשתו הרבה, הוא עלה לחדר החשמל, ותוך דקה הצליח להשיב את המעלית לפעולה. כך היה דרכו – לראות תמיד את טובת הזולת קודם לעצמו.

בנו ישראל שיתף כיצד בהיותו נער התקשה להשתלב במסגרות הלימוד. כאשר ביקש לעבור לבית ספר אחר, לא רק שלא מנע ממנו, אלא עודד אותו, ליווה אותו לרישום, רכש עבורו כל מה שנצרך, וביום הראשון ללימודים ליווהו עד פתח הכיתה כשהוא אומר: "בני היקר, לעולם תהיה בן אדם לפני הכל". דברי מוסר אלו נחקקו בלב בנו עד היום, והם מסמל את דרכו של אביו – אהבת הזולת ללא תנאים.

גם שכניו סיפרו על חסדיו הרבים. אחד מתושבי השכונה, עולה חדש שרכש דירה בהר נוף, העיד כי רבי משה עשה עבורו את כל עבודות החשמל בביתו כמעט בחינם, מתוך אהבת חינם ורצון להיטיב, ומעולם לא ביקש שכר על פועלו.

במהלך העלייה לקברו, ניגש חבר אל בני המשפחה, וסיפר כי למרות שפגש את רבי משה זצ"ל רק פעם אחת, בברית מילה שבה שימש כסנדק, המפגש נצרב בליבו. "ביקשתי ברכה לבן זכר, והוא בירך אותי מכל הלב – לא כמו שמברכים כדרך אגב, אלא ברכה מעומק הלב", סיפר. זמן קצר לאחר מכן נולד לו בן, והוא בטוח כי הדבר היה בזכות הברכה ההיא.

רבי משה עמי אבוחצירא זצ"ל הותיר אחריו משפחה ענפה של בנים ובנות, תלמידי חכמים ואנשי ציבור, הממשיכים את דרכו של אהבת התורה, כבוד תלמידי חכמים וחתירה לשלום. בני משפחתו התחייבו להמשיך ללכת באורו – דרך של חסד, אמת ושלום.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התגובה האיראנית: תקיפות נגד יעדים אמריקניים בירדן, כווית ובחריין
איראן מזהירה: פגיעה בתשתיות האנרגיה תוביל למתקפה על כלל התשתיות באזור
כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ: איראן שחררה אזרחית אמריקנית והיא בדרכה לארה"ב
בתקיפה במרכז רצועת עזה: חוסל אחראי הצליפה הגדודי של חמאס
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כ"ץ למזכיר המלחמה האמריקאי: "נמשיך להחזיק באזורי ביטחון בגבולות"
טראמפ שוקל להרחיב את הלחימה באיראן; אלה התכניות שנשקלו בדיונים
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סנטקום: גל תקיפות נוסף הושלם; הותקפו מפקדות, מערכי נ"מ ותשתיות בבנדר עבאס
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית

הכתבות המעניינות ביותר

הבחירה המושלמת לתשעת הימים: סלמון עסיסי על מצע ירקות שורש של השף יוסי הבלין
קריאה נרגשת בביתר: משפחת תלמיד חכם שאיבדה את ביתה עומדת בפני משבר חסר תקדים
דרמה בביתר עילית: גבר התמוטט באוטובוס; בחסדי שמיים ליבו שב לפעום
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת דברים • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
הכביש נחסם: שוטרים התנגשו במשאית גז במהלך מרדף אחרי גנבי רכב
בהשקעה של כ-2 מיליארד שקל: נבחר זוכה במכרז להארכת כביש 6
הגר"י אזרחי: ייתכן שנגיע למצב של "מסירות נפש", צריך להתכונן לכך
להיכן נעלמו כלי המקדש • הרב אברהם מימון • צפו
להיכן נעלמו כלי המקדש • הרב אברהם מימון • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ז׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות חמץ ומצה פרק ז׳ • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-12 at 15.25
הבחירה המושלמת לתשעת הימים: סלמון עסיסי על מצע ירקות שורש של השף יוסי הבלין
צילום מסך 2026-07-16 103720
התגובה האיראנית: תקיפות נגד יעדים אמריקניים בירדן, כווית ובחריין
הרב_רוזנבאך
קריאה נרגשת בביתר: משפחת תלמיד חכם שאיבדה את ביתה עומדת בפני משבר חסר תקדים
WhatsApp Image 2026-07-16 at 09.25
דרמה בביתר עילית: גבר התמוטט באוטובוס; בחסדי שמיים ליבו שב לפעום

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture