על רקע המשבר בקואליציה אומר היום (רביעי) יו"ר הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' כי יש בתוכה מי שכבר בוחן אפשרות לפירוק הממשלה: "אני אומר לכם באחריות שיש כבר לא מעט גורמים בתוך הקואליציה הזאת שמגששים על אפשרות לאקזיטים מכל הכיוונים. ברגע שכולם מבינים שהספינה הזאת הולכת לטבוע, אז כל אחד רוצה להיות הראשון שקופץ".
בראיון ל'ווינט' הוסיף סמוטריץ': "אני אמרתי מהיום שהממשלה הזאת קמה, שאני לא יודע לומר כמה זמן, אבל היא לא תחזיק מעמד הרבה מדי זמן מכיוון שאין דבק". לדבריו, "צריך להבין, בסוף קואליציה זה מין משאית גדולה שאמורה לנסוע ולקחת את מדינת ישראל למקומות הטובים והנכונים. כדי שהקואליציה תצליח לאורך זמן – היא צריכה מכנה משותף חיובי, תפישה שמשותפת לכולם לאן לוקחים את המדינה".
לגבי האפשרות שאיום הבחירות המרחף, שכולם ייפגעו ממנו, יביא להמשך קיומה של הקואליציה אמר: "חז"ל קראו לזה 'אהבה התלויה בדבר'. כשבטל הדבר – בטלה האהבה. לקואליציה הזאת אין שום דבק אמיתי. הם לא מסכימים כמעט בשום תחום אגב, לא רק בתחומים המדיניים ושל הזהות של המדינה ומשילות מול אקטיביזם שיפוטי. גם בתחומים כלכליים אין שם שום מכנה משותף בין הסוציאליזם של מיכאלי ומרצ לבין הקפיטליזם של ליברמן. הם הקימו את הממשלה אחרי שמצאו עריקים בימין שבשביל מימוש מאוויים ושאיפות אישיות מוכנים למכור את השותפים ואת הערכים וההבטחות".
"הקואליציה הזאת כבר שלושה שבועות מבטיחה לנו למנוע בחירות חמישיות וכאוס, ולהעלות את ישראל על דרך המלך, אבל שלושה שבועות הקואליציה הזאת לא מחוקקת ולא מתפקדת ואני לא רואה את זה נפתר, לא בשבוע הבא ולא בעוד שבועיים. יש קלישאה כזאת שאפשר לשקר למעט אנשים הרבה זמן, אי אפשר לשקר לכולם כל הזמן כשהדבק היחיד הוא שנאת נתניהו, שנאת חרדים, חרמות והדרה".
סמוטריץ' פרט על הגישושים של חברי הקואליציה: "זה ממש לא עריקים. הם לא מגששים אצלי. אצלי אף אחד לא מגשש כי יש דבר אחד שאצלי כולם יודעים – אני לא מוכר את מי שאני ומה אני מביא ומה הבטחתי". עוד הוסיף ואמר: "אני מדבר על אנשים שמבינים שלהיות בספינה טובעת זה לא חכם, וברגע שהיא טובעת אז מחפשים איזשהם אקזיטים שישאירו אותם על גלגל כזה או אחר, כל אחד מסיבותיו, כל אחד עם האינטרסים שלו ו כל אחד עם החלופות שהוא מחפש לעצמו".
"שוב, הדבק היחיד שהחזיק את הממשלה הזאת הוא הפחד מנתניהו או שנאת נתניהו, וההבנה שכולם תלויים בשרידות הממשלה מכיוון שאין להם מה לחפש בחוץ. זה יכול להחזיק כשהתחושה היא שזה מחזיק, כשכולם מבינים שהעסק הזה לא הולך להחזיק. ייקח עוד חודש, עוד חודשיים, עוד שלושה. במוקדם או במאוחר זה לא מחזיק, אז אנשים אומרים לעצמם למה לשלם מחירים כל כך כבדים ולבלוע צפרדעים ולהיות מוקעים".
כזכור, בשבועות האחרונים המחלוקות בקואליציה של ממשלת בנט-לפיד החריפו, והחקיקה בכנסת תקועה. צעד משמעותי למשבר הגיע לנוכח החלטת כחול לבן בהנהגת שר הביטחון בני גנץ להחרים את ההצבעות הממשלתיות בכנסת עד שיושג פתרון לחוק הפנסיות של אנשי הקבע בצה"ל. במקביל החליט השר אלי אבידר (ישראל ביתנו) להתפטר מהממשלה ולחזור לכנסת, תוך כדי מתקפה חריפה על ראש הממשלה.





















לא כל כך מהר, הכסא מעביר אדם על דעתו כמו שאומרים אדם ניכר בכיסאו….