אם לקואליציה לא הספיק כאב הראש של בני גנץ וחוק הפנסיות הצבאיות, הודיע אמש (שלישי) השר ללא תיק אלי אבידר (ישראל ביתנו) כי הוא החליט להתפטר מתפקידו כשר ולחזור לכהן כחבר כנסת. בנאומו לתקשורת הראה אבידר כי הוא ממש לא מתכנן להיות ח"כ ממושמע לקואליציה, והערב הוא דיבר על כך ב'חדשות 13'.
בנאומו אמש לא חסך אבידר ביקורת מבנט, אותו האשים כחיקוי של נתניהו – האיש השנוא כל-כך על השר המתפטר. הערב טען אבידר כי ההתפטרות דלא תוכננה דווקא לשבוע הזה. "הקלה חד משמעית, זה הגיע שלושה חודשים מאוחר מדי, אבל ראשי הקואליציה אמרו לי לחכות" אמר.
השר ללא תיק שהתפטר, הסביר מדוע בחר לחזור להיות חבר כנסת: "תואר של שר לא עושה לי את זה, תפקיד כלכלי או דיפלומטי לא עושה לי את זה. באתי לפוליטיקה כדי להשפיע – נעשה את זה מהכנסת". אבידר מודה כי הוא רצה מאוד את תיק המודיעין, אך טוען כי לא היה מהסס להתפטר היום גם אם היה מכהן כשר המודיעין.
לדבריו, נקודת השבר שהביאה אותו להתפטר היא סוגיית האזנות הסתר של משטרת ישראל באופן בלתי חוקי נגד אזרחים תמימים, האזנות שבפרקליטות הודיעו כי הוא שקרי: "אני לא יודע לשבת בשקט. מאז אותו פיצוץ סביב איכוני השב"כ אמרתי גם לצד של בנט וגם לצד של לפיד שכל סוגיית המינוי כבר פחות רלוונטית, כי זו מדיניות שקשה לי לחיות איתה".
המחלוקת בינו לבין יו"ר מפלגתו שר האוצר אביגדור ליברמן אינה סוד, אך לטענתו זאת אינה הסיבה להחלטה שלו להתפטר מתפקידו כשר ולחזור לכהן כחבר כנסת. "עם ליברמן החלפתי מילה בישיבת הממשלה האחרונה, אנחנו מדברים, זה לא ילדים בכיתה ג'. נאמנות אני מחפש בבית, לא בפוליטיקה", אמר.
אבידר תקף את הממשלה הנוכחית: "הממשלה הזאת גרועה מאוד לעם ישראל, היא היסטורית – שמונה מפלגות, מהימין השמרני ועד למפלגה ערבית לא ציונית, זו הקואליציה שחלמתי עליה, זה הדבר שגרם לנו להיות שנה וחצי ברחובות כדי שדבר כזה יקרה, אבל לא יכול להיות שבחלק מהדברים הממשלה מתנהגת יותר גרוע מהממשלה הקודמת".
לסיכום התייחס אבידר לעתידו בכנסת: "אני לא סוחט את הממשלה לתפקידים, אני היחידי בקואליציה שאמר מהיום הראשון שאעשה הכול כדי שהממשלה תחזיק ארבע וחצי שנים. אני חוזר לכנסת, אבוא בדברים עם ראשי הקואליציה ונגיע להסכמות. אין סיכוי שאני אפיל את הממשלה, להיפך, אני אחזק. זה חשוב שהרוטציה תתקיים. בנט לא מחויב לרוטציה והתפקיד שלנו לגרום לזה".




















