קהילת המודיעין האמריקנים העריכה שאיראן תנסה לפגוע באמריקנים – הן ישירות והן באמצעות התקפות סייבר – וכי טהרן ממשיכה להקים רשתות טרור בתוך ארה"ב, כך על פי הערכת האיום השנתית של קהילת המודיעין האמריקנים לשנת 2022, כפי שדווחה היום (רביעי) ב'CBS'.
לפי הדיווח, ממשל ביידן מוגבל מלפעול נגד איראן ולאיים עליה במידה ותמשיך עם פעולות הטרור שלה על אדמת ארצות הברית – מכיוון שהממשל עומד ימים או שבועות ספורים לפני חתימה על הסכם הגרעין המחודש בין איראן למעצמות, לאחר חודשים של שיחות משא ומתן בוינה.
במודיעין האמריקני הוסיפו כי באיראן ניסו לפגוע בשתי דמויות מרכזית בארה"ב: מזכיר המדינה לשעבר בממשל טראמפ, מייק פומפאו, ושליח ממשל טראמפ לשעבר לאיראן, בריאן הוק. לפי הדיווח, ההערכות הללו גרמו לכך שבשנתיים האחרונות סיפקה מחלקת המדינה האמריקנית אבטחה לשני האישים הללו, 24/7.
בדו"ח המודיעין האמריקני נכתבה ההערכה לפיה פומפאו מתמודד עם איומים כאלה "ממעצמה זרה או מסוכן של מעצמה זרה". עוד נכתב, כי לפחות בשלוש הזדמנויות הם זיהו שאיום ספציפי על השליח האמריקני לשעבר לאיראן, בריאן הוק, מחייב אבטחה צמודה. ב'CBS' הוסיפו כי שלושה מקורות שונים בממשל ביידן אישרו להם את הדיווח.
בנוסף, ה-FBI סיכל מזימה של רשת המודיעין האיראנית לחטוף עיתונאית שמתגוררת כיום בניו יורק ובמקור נמלטה מאיראן, עיתונאית שנחשבת כמתנגדת המשטר בטהרן. בדו"ח המודיעין הודו כי האיומים האיראנים הללו מגיעים כנקמה על מתקפת המל"ט האמריקנית שהרגה את הגנרל הצבאי החזק ביותר של איראן, מפקד משמרות המהפכה קאסם סולימאני.




















