'חדשות JDN' פורס בפניכם את אירועי היום החולף היום ה-88 למלחמת רוסיה-אוקראינה – כפי שאירע דקה אחרי דקה.
01:55 – רוסיה תקפה תשתית צבאית ברובנו שבאוקראינה. שישה נפצעו ומצבם יציב, אין הרוגים. תושבי רובנו קיבלו הנחיה להישאר בביתם ביממה הקרובה למקרה שתחול תקיפת טילים נוספת על העיר.
04:02 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר כי רוסיה הרסה יותר מאלף מוסדות חינוך באוקראינה מאז תחילת המלחמה. "הצבא הרוסי הרס 1,873 מוסדות חינוך. זה הפסד משמעותי למדינה שלנו", אמר זלנסקי.
07:25 – רוסיה אומנם מנסה בכל דרך להחזיר לעצמה את המומנטום הצבאי שאבד מאז שהחלה הפלישה ב-24 בפברואר – אך בקצב הנוכחי אוקראינה תוכל לעמוד עוד יותר מ-12 חודשים, כך מעריכים מומחים בדיווח שפורסם בוושינגטון פוסט.

נשיא פולין וזלנסקי. צילום: הפרלמנט האוקראיני
08:00 – מי שבאופן חריג הודה בבעיות שניצבות בפני רוסיה הוא שר התחבורה ויטלי סבלייב שאמר שכמעט כל נתיבי הסחר של המדינה נחסמו, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות הרוסית TASS.
08:30 – לפי הפנטגון, כמה מפקדים בכירים בצבא הרוסי פוטרו בשל התוצאות הלא מספקות שהציגו. במשרד ההגנה הבריטי הרחיבו וציינו כי מדובר בלוטננט גנרל סריי קיסל שעמד בראש ארמיית טנקים שלא הצליחה להשלים את כיבוש חרקוב, וסגן אדמירל איגור אוסיפוב שהיה אחראי על הצי הרוסי בים השחור ואיבד את ספינת הדגל שלו אחרי מתקפה אוקראינית.
09:00 – פקיד בכיר במשרד ההגנה האמריקאי שב בפני הוושינגטון פוסט על הטענות שלפיהן הצבא הרוסי סובל ממכה מוראלית קשה, והביע אופטימיות מכך שהתופעה לא מרכזית בצבא האוקראיני. "צריך שיהיה לך רצון להילחם, חייבת להיות לך מנהיגות טובה ואתה חייב להיות בעל פיקוד ושליטה", אמר הבכיר והבהיר שרוסיה סובלת מחסרונות בדברים הללו.

נשיא פולין נואם בפרלמנט האוקראיני
10:00 – אחרי ששר האנרגיה הליטאי הודיע שיפסיק את הזרמת הגז הרוסי, הופסקה הזרמת הגז מרוסיה לליטא. 17% מצריכת החשמל בליטא מגיע מאנרגיה רוסית ויהיה מעניין לעקוב את ליטא תפצה על החוסרים.
13:43 – כמעט שלושה חודשים למלחמה במזרח אירופה: לפי דיווח ב'AP', רוסיה טוענת כי לקחה בשבי כמעט 2,500 לוחמים אוקראינים ממפעל הפלדה במריופול ומנהיג הבדלנים הפרו-רוסיים הבטיח כי "נדאג שהם יעמדו לדין על פשעיהם".
14:35 – בנאום שנשא הנשיא הפולני, אנדז'יי דודה, בפרלמנט האוקראיני על רקע הלחימה מול רוסיה, הוא הדגיש כי "לאוקראינה הזכות להחליט על עתידה". מדובר בנאום הראשון של מנהיג זר בפרלמנט האוקראיני, מאז הפלישה הרוסית למדינה ב-24 בפברואר.
15:00 – ראש העיר אנרהודר, שנמצאת בשליטה רוסית וסמוכה למתקן הגרעין הגדול באירופה, נפגע בפיצוץ שאירוע, כך על פי דיווח של סוכנות הידיעות RIA שציטטה גורם רשמי אוקראיני. אנדריי שבצ'וק, שמונה לראשות העיר אנרהודר לאחר שהצבא הרוסי השתלט עליה, הובהל לטיפול נמרץ לאחר הפיצוץ, דיווחה סוכנות הידיעות.
16:05 – שגריר ישראל באוקראינה מיכאל ברודסקי חזר במהלך סוף השבוע מקייב לפולין. טרם התקבלה החלטה סופית בדבר פתיחה מחודשת של השגרירות בקייב.
16:30 – שר ההגנה הבלארוסי אלכסנדר וולפוביץ' טוען כי קבוצות של חבלה וסיור אוקראיניות פלשו לשטחה של בלארוס.

צילום: משמר הגבול האוקראיני
17:14 – אזרחים פולנים באוקראינה יקבלו את אותן זכויות שמקבלים פליטים אוקראינים בפולין, כך אמר נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי במהלך ביקור של עמיתו הפולני אנדז'יי דודה. פולין העניקה את הזכות לחיות ולעבוד ולקבל הטבות סוציאליות ליותר מ-3 מיליון הפליטים שנמלטו אליה.
21:54 – ולדימיר מדינסקי, השליח הרוסי לשיחות המו״מ עם אוקראינה ״רוסיה מוכנה להמשיך במשא ומתן עם אוקראינה, היוזמה להקפיא את המו״מ מגיעה מקייב״.





















חח שימו לב איזה נמוך זלנסקי נראה שקשה לו לחבק תנשיא הפולני😀