'חדשות JDN' פורס בפניכם את אירועי היום החולף היום ה-99 למלחמת רוסיה-אוקראינה – כפי שאירע דקה אחרי דקה.
00:13 – הבית הלבן אמר כי מתקפת סייבר נגד רוסיה אינה מהווה הפרה של המדיניות האמריקאית להימנע מעימות צבאי ישיר עם רוסיה בעקבות פלישתה לאוקראינה. הדברים נאמרו בהמשך להתבטאות של גורם צבאי אמריקאי, שלפיה ארצות הברית ביצעה סדרה של מבצעי סייבר כתמיכה באוקראינה.
03:49 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר כי במהלך 98 ימי הלחימה בעקבות הפלישה הרוסית נהרגו 243 ילדים אוקראינים. לדבריו, 689 ילדים נפצעו. זאת מבלי שיהיו בידיו הנתונים המדויקים מהשטחים שנכבשו על ידי רוסיה, הוסיף זלנסקי בסרטון שפרסם בחשבון הטלגרם שלו.
07:06 – וושינגטון מתכוונת לספק לקייב מל"טים התקפיים מתקדמים מסוג MQ-1C Grey Eagle, שמסוגל לשאת טילים מסוג Hellfire, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס. הדיווח מגיע על רקע ההחלטה של ממשל ביידן לספק 4 משגרי רקטות וטילים מתקדמים מסוג Himars.

יו"ר הפרלמנט האוקראיני עם יו"ר הפרלמנט הגרמני
08:00 – משרד ההגנה הרוסי עדכן כי "כוחות הגרעין" של צבא רוסיה פתחו תרגיל במחוז איוונובו שמצפון למוסקווה. בתרגיל משתתפים כאלף אנשי שירות, מאות כלי רכב, כלי טיס בלתי מאויישים, רכבים להסרת מוקשים ומשגרי טילים בליסטיים בין-יבשתיים.
09:11 – המודיעין הבריטי מדווח כי הדרך הראשית המובילה לתוך העיר סברודונצק שבמזרח אוקראינה נשארה לעת עתה תחת שליטה אוקראינית, אך רוסיה ממשיכה לרשום הישגים מקומיים באופן עקבי. עוד מסר המודיעין כי רוסיה שולטת כעת על רוב שטחה של סברודונצק.
10:00 – בכיר בפנטגון מעריך כי כוח הלחימה הכולל של הצבא הרוסי ירד בכ-20%, וכי במהלך המלחמה רוסיה איבדה לפחות 1,000 טנקים. כמו כן, חלק מהאזורים שנכבשו על ידי הרוסים במזרח אוקראינה נכבשו בתוך זמן קצר חזרה על ידי כוחות אוקראינים.
11:49 – משרד החוץ הרוסי התייחס לצעדי ההגבלה החד-צדדים של האיחוד האירופי כלפי המדינה, וטען כי רוסיה תעמוד בהשלכותיהם. כמו כן, נמסר מהמשרד שההחלטה בדבר ביטול חלקי של ייצוא הנפט הרוסי צפוי לערער את יציבות שוק האנרגיה.
13:46 – רוסיה שולטת ב-20% משטח אוקראינה, כך מסר נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי. "אנחנו נדרשים להגן על עצמנו כמעט מפני כל הצבא הרוסי ששותף לתוקפנות הזו", אמר הנשיא והוסיף: "הקרבות בקווי החזית משתרעים על פני יותר מ-1,000 ק"מ".

הפלטת מל"ט רוסי. צילום: צבא אוקראינה
14:07 – דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב התייחס למשלוח הנשק האמריקאי שעליו הודיע הנשיא ג'ו ביידן, ואמר כי "התוכניות של ארה"ב לשלוח מל"טים לצבא האוקראיני לא ישפיעו על ה'מבצע המיוחד'". הוא הוסיף כי "יעדי המבצע בכל זאת יושגו, אך זה יגרום ליותר סבל לאוקראינה".
16:03 – אוקראינה הודיעה כי היא שוקלת לסגור את תחנת הכוח הגרעינית שלה הנמצאת בשטח שנכבש על ידי רוסיה. תחנת הכוח הנמצאת בדרום מזרח אוקראינה היא התחנה הגדולה באירופה.
17:11 – קבוצת המדינות המייצרות נפט OPEC+ שבראשה עומדת סעודיה הודיעה כי החל מחודש יולי היא תגדיל את ייצור הנפט בכ-200 אלף חביות ביום. ההחלטה התקבלה בשל הסנצקיות המערביות המוטלות על הנפט הרוסי שצפויות לגרום למחסור בשוק הנפט העולמי.
18:55 – האתר האמריקאי "ניוזוויק" דיווח כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין קיבל בחודש אפריל טיפול לסרטן מתקדם. בדיווח צוטטו שלושה גורמי מודיעין אמריקנים בכירים שנחשפו לדו"ח מסווג של המודיעין האמריקני. הם הוסיפו כי במרץ האחרון סוכל ניסיון התנקשות בפוטין. אחד הבכירים אמר כי אחיזתו של פוטין בשלטון עדיין חזקה, אבל כבר לא מוחלטת. לדבריו, מאז שהחלה המלחמה באוקראינה הנשיא הרוסי מתבודד, ולכן לא ניתן לדעת בוודאות מה מצבו הבריאותי כעת.




















