הסורים טענו לפנות בוקר (שישי), כי הצבא הישראלי שוב ביצע תקיפה בסוריה. לפי הדיווחים השונים שהתפרסמו בכלי התקשורת בסוריה שמקורבים לשלטון אסד, התקיפה הישראלית כוונה נגד מטרות באזור דמשק. הצהריים מפרסמים גורמי האופוזיציה בסוריה, את המטרות המדויקות שהותקפו לפנות בוקר על ידי ישראל באזור דמשק.
התקיפה עצמה בוצעה באזור השעה 4:00 לפנות בוקר, ולפי מקור בצבא סוריה מדובר היה בירי רקטות. "התקיפה התרחשה בשעה 4:00 לפנות בוקר, באמצעות ירי רקטות מרמת הגולן לכמה נקודות מדרום לעיר דמשק, והיו כמה אבדות חומריות", טען המקור בצבא סוריה. בעקבות התקיפה, הסורים הפעילו את מערכות ההגנה האוויריות שלהם בדמשק.
הצהריים מדווחת רשת "אל-ערביה", כי התקיפה הישראלית כוונה נגד מחסנים של חיזבאללה ומליציות נוספות ששייכות לאיראן, מחסנים שממוקמים בשדה התעופה שדרומית לדמשק. כחלק מהתקיפה שבוצעה לטענת הסורים באמצעות רקטות, נפגע גם מגדל הפיקוח בשדה התעופה. את הפרטים סיפקו במרכז המעקב הסורי לזכויות אדם, שיושב בלונדון.
מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם, הוא גוף אופוזיציונרי. מדובר בתקיפה השנייה השבוע בסוריה שיוחסה לישראל, על ידי מקורות זרים. הראשונה התרחשה ביום שני, בכאשר נטען כי "ההגנה האווירית הסורית יירטה מטרות עוינות מעל הבירה דמשק". התקרית תוארה כ"תוקפנות ישראלית" על ידי ערוץ החדשות הסורי בבעלות המדינה. לא דווח על נפגעים באירוע.





















סתום !!!
סתם תינוקת👶