משטרת איסטנבול מאבטחת הערב (שלישי) באופן חסר תקדים מקומות שבהם שוהים תיירים ישראלים, ומנהלת בשיתוף המוסד מצוד אחר חוליות טרור איראניות. לפחות 1,000 ישראלים בטורקיה קיבלו שיחות אזהרה, כאשר מקרה אחד היה כנראה רגע לפני ניסיון חטיפה. כך על פי דיווח ב'ערוץ 12'.
דיווח שנבדק מגיע מאזרח ישראלי שלפיו ניסו לחטוף אותו במהלך הימים האחרונים. לטענתו, היה מגע פיזי בינו לבין אלה שהוא טוען שניסו לחטוף אותו, והוא הצליח לחמוק ברגע האחרון אחרי עימות פיזי. בשלב זה לא ניתן לפרסם את כל הפרטים לגבי האירוע הזה, והמידע נבדק.
מעבר לאירוע הזה, המצוד אחר חוליות טרור איראניות בטורקיה נמשך כל הזמן, כאשר ישראל וטורקיה פועלות במשותף. לפי ההערכות המודיעיניות, לא הצליחו לשים את היד על כל החוליות שנמצאות בשטח וישנה פעילות נוספת. כאלף ישראלים הוזהרו בימים האחרונים על ידי גורמי ביטחון ישראליים מניסיונות לפגוע בהם והם התבקשו לחזור ארצה. במערכת הביטחון מודאגים מכך שחלק מאלו שהוזהרו נשארו עד כה בטורקיה.
נציין כי אגף המבצעים בצה"ל הוציא היום (שלישי) הנחיה חדשה ולפיה כל הקצינים, אנשי הקבע והחיילים שנמצאים על אדמת טורקיה מחויבים לעזוב את המדינה המוסלמית בטווח הזמן המיידי. עוד הוחלט כי כלל האישורים החריגים שניתנו לקצינים לשהות בטורקיה מבוטלים לחלוטין באופן מיידי, וכן נאסר על כל המשרתים לעצור בשדות התעופה בטורקיה לטיסות המשך (קונקשן) למדינות יעד אחרות.
בעקבות ניסיונות איראן לפגוע בישראלים על אדמת טורקיה, הזהיר אתמול שר החוץ יאיר לפיד: "הם בוחרים במכוון ישראלים כדי לחטוף או לרצוח, זה יכול ליפול על כל אחד". לפיד הודה לממשל של רג'יפ טאיפ ארדואן על "המאמץ להגן על חיי אזרחים", וביקש "להעביר מסר לאיראנים – מי שיפגע בישראלים, ידנו הארוכה תשיג אותו".





















שוטרים צרפתים מה הקשר לכתבה ??
הדרכון שלי נעלם מהחדר במלון
ליללחוו
פרזיטים אמיתיים… וד’’ל.