בזמן שנשיא ארה"ב נוחת בנתב"ג ומקבל סקירה ביטחונית מראשי המדינה על מערכות ישראליות מתקדמות, ג'ו ביידן חטף מכה קשה בביתו, בארצות הברית. מספר דקות לפני שנחת בשדה התעופה, בארצות הברית פרסמו כי שיעור האינפלציה השנתי במדינה שבר שיא שלילי של למעלה מארבעה עשורים, שיעור שעומד כעת על 9.1%. ביידן עדיין לא התייחס לנושא.
במקביל, מדד המחירים לצרכן האמריקני עלה ב-1.3% בחודש האחרון. בזמן שהתחזית השנתית שטענה כי האינפלציה תעמוד על 8.8% בשנה האחרונה, בפועל נשבר שיא שלילי גדול יותר עם למעלה מתשעה אחוזים. בחודש הקודם מדד המחירים לצרכן האמריקני עלה ב-1% ושיעור האינפלציה השנתי עמד על 8.6%. את הנתונים פרסמו הרשויות בארצות הברית.
לפני כחודש הכריזו בפד, הבנק המרכזי של ארה"ב, על צעד נוסף בניסיון להילחם באינפלציה המשתוללת. מדובר בהעלאת הריבית בגובה של 0.75%, החדה ביותר מאז שנת 1994, לטווח של 1.5%-1.75%. לפי הפרשנים הכלכליים בארצות הברית, בעקבות העלייה הנוספת באינפלציה – צפוי הבנק המרכזי להודיע על העלאת ריבית נוספת, וייתכן שאף חדה יותר.
כזכור, בשבוע שעבר הכריז נגיד בנק ישראל כי הריבית תעלה לגובה של 4.1%, העלאה של חצי אחוז נוסף. בישראל מעריכים הפרשנים הכלכליים כי האינפלציה בישראל צפויה לטפס ביום שישי הקרוב לשיעור שנתי של 4.5%-4.6%. בעקבות התייקרות החשמל ועלייה של כמעט עשרה אחוזים במחיר לצרכן, האינפלציה בישראל צפויה אף היא להמשיך ולעלות בחודשים הקרובים.




















