מסמכי מירון נחשפים, חלק ה': עם פרישתו הערב (שני) מהמשטרה של מפקד מחוז צפון במשטרה ניצב שמעון לביא, מי שהיה אחראי בין היתר על מירון בזמן האסון שגבה 45 קורבנות, אנו חושפים לראשונה ב'חדשות JDN' מסמך המלצות שגיבש הממ"ז אחרי ההילולא האחרונה של הרשב"י בל"ג בעומר, מסמך אותו העביר לידי חברי ועדת החקירה הממלכתית לאסון ולידי משרד הדתות. בין היתר ממליץ לביא לאפשר שהייה של 20 אלף איש בו זמנית בהר, במקום המתווה של 16 כפי שנקבע בשנה האחרונה.
ההמלצה הראשונה נוגעת לכך שצריך להקים חבר מנהלים להילולא, שיורכב מנציגי הממשלה, נציגי החסידויות, "אנשי דת" ואדמו"רים. בנוסף, הממ"ז קובע את מה שכבר אמרו במשטרה: "חקיקה – בסיס לכל תכנון וכמה שיותר מוקדם". במשטרה ניסו לחוקק את תקנות ההילולא אך נאלצו ללכת על תקנות של השר כהנא בשל הקשיים הקואליציוניים. המלצה נוספת קשורה למפיק, כאשר לגרסת לביא צריכים להביא מספר מפיקים שיחולקו לגזרות – ושעליהם יהיה מה שמכונה "מפיק על".

ההמלצות המלאות של ניצב לביא
ההמלצה המעניינת נוגעת לכמות האנשים שישהו בהר מירון בזמן נתון במהלך ההילולא. בניגוד להמלצות של חברי ועדת החקירה על הגבלה של 16 אלף איש בו זמנית, המלצות שיושמו בפועל השנה, הממ"ז כותב לאותם חברי הוועדה כי יש בידיו חוות דעת של מהנדס ושגם הוא ממליץ על זה, שקובעת כי יש לאפשר שהייה של 20 אלף איש בו זמנית בהר. עם זאת מדגיש לביא כי שהייה של 20 אלף איש כפופה לכך שתחלופת הקהל תהיה בכל 6 שעות עם הפסקה של שעתיים בין החלפה להחלפה, ולא 4 שעות כפי שהוחלט בל"ג בעומר האחרון.
לביא מוסיף ומבקש מחברי הוועדה שיאפשרו קיום טישים למספר חסידויות ברחבי המושב, כאשר מבחינתו המקום המועדף הוא מתחם בני עקיבא הסמוך לציון. עם זאת מאשר הממ"ז, כי גם מבחינתו יש לאשר הדלקה אחת בלבד מאחר ו"כל הדלקה נוספת משפיעה על כמות הקהל שאפשר להכניס לציון, משיקולי בטיחות". לגבי סדרנים כותב לביא כי יש לדאוג לכאלו מהמגזר החרדי בשל להתחשב ברגשות המתפללים, ומאותה סיבה גם לדאוג יותר להפרדת גברים-נשים.





















בוקר טוב טובה ההתעוררות
"התעוררי התעוררי"- נזכרו מאוחר אבל יותר טוב מכלום
"התעוררי התעוררי"- נזכר/רו מאוחר אבל טוב מאוחר מלא כלום
היה מותר לו להתפטר אחרי שנהרגו 45 איש תחת אחריותו
ולא להתעלל שנה נוספת במאות אלפי חסרי ישע
הפתרון למירון הוא
לבנות היכלי תפילה, ורחבות הדלקה וריקודים, למליון איש
ולא כרטיסים וקנסות והגבלות ל20,000 איש
לא הבנתי מה קרה עכשיו
בדיוק!!!
כל מילה מיותרת !!! צודק במאה אחוז
בדיוק צודק במאה אחוז !!!
צודק במאה אחוז
בל נשכח שהאסון היה כשהמשטרה השתלטה על האירוע!!!!
"התעוררי התעוררי" – נזכר/רו מאוחר אבל טוב מאוחר מלא כלום