נתניהו בבית המשפט. צילום: יונתן סינדל/פלאש90

אחרי המכות בתיק 4000 והעדות הראשונה בתיק 1000 – הפסקה במשפט נתניהו

אחרי שנה של עדויות בתיק בזק, הפרקליטות קפצה לשמוע את עדות העוזרת של מילצ'ן - ויצאנו לפגרה • מול התיק שחטף מכות, העדות הראשונה בתיק השני נראית מוצקה יותר – אך לעו"ד חדד יש תזה כפולה ומוכנה • ומה עם עסקת טיעון?

כתבות נוספות בנושא:

השבוע הסתיימו הדיונים במשפטו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו עד לחזרת בתי המשפט מפגרת הקיץ. בשבועות האחרונות לקחו בבית המשפט הפסקה מהדיונים בתיק 4000, שמתנהלים כבר למעלה משנה, ועברו לשמוע את עדותה של הדס קליין, העוזרת האישית של איש העסקים ארנון מילצ'ן, מי שנחשבת לעדת מפתח בתיק 1000.

תיק 4000 התפרק?

לא ניתן כמובן לענות על התשובה הזאת באופן חד משמעי, אבל גם בקרב חסידי הפרקליטות יודו שהתיק ספג במהלך שמיעת העדויות מכה קשה.

תזכורת: תיק 4000 מכונה גם 'תיק בזק–וואלה'. על פי החשד, בין דצמבר 2012 לבין ינואר 2017 נוצרו בין נתניהו לאיש העסקים שאול אלוביץ׳ יחסי ”תן וקח“, שבמסגרתם עזר נתניהו לאלוביץ׳ באופן רגולטורי ביחס למספר חברות שמחזיק אלוביץ׳ באופן שהניב לו רווחים בשווי של לפחות 1.8 מיליארד שקל. בתמורה, השפיעו אלוביץ׳ ואשתו על אופן הסיקור של נתניהו באתר ”וואלה!“ אשר בבעלותו. האישום בתיק: שוחד.

את המכה הקשה ביותר ספגה התביעה כאשר הצליחה להוכיח ש"פגישת ההנחיה" בין רה"מ ושר התקשורת דאז נתניהו לעד המדינה ומנכ"ל משרד התקשורת דאז שלמה פילבר, לא התרחשה במועד בו טענה הפרקליטות בכתב האישום.

עד המדינה פילבר. צילום: יונתן סינדל/פלאש90

אם לסכם את התיק בקצרה, ועל מה הוא יוכרע, כמו בכל תיק שוחד יש להוכיח 2 דברים מעל לספק סביר. מתן ותמורה. המתן לכאורה, כלומר "מעטפות הכסף", זאת היענות חריגה לבקשות של נתניהו באתר 'וואלה' שבבעלותו (בהתחלה זה היה סיקור חיובי, אבל את זה ניתן להוכיח שנתניהו לא קיבל), התמורה זאת הטבות רגולטוריות עבור חברת בזק שבבעלותו. בכדי להרשיע את נתניהו יצטרכו להוכיח שנתניהו היה מודע למתן, וסיפק, או לפחות התכוון לספק, את התמורה.

לגבי התמורה, זה יהיה מורכב, גם כי האיש היחיד פחות או יותר שיכול לבסס את הכוונה של נתניהו לתת תמורה הוא עד המדינה שלמה פילבר, שמתוקף היותו עד מדינה אמינותו מוטלת בספק. במסגרת המתן, עו"ד בועז בן צור סיפק חקירה נגדית מרשימה בה כל עדי 'וואלה' הודו למעשה שסיקור חיובי לא היה, והיענות חריגה הייתה לבני משפחת נתניהו, אך לא הוכחה מעורבות של נתניהו עצמו.

ואם המצב של הפרקליטות לא מספיק אנוש בתיק, הם ספגו כעת מכה נוספת, עם בית המשפט המחוזי בתל אביב שקבע כי חלק מהאישומים בתיק בזק-ניירות ערך אינם מגלים אשמה. בכך ביטלה השופטת מיכל אגמון גונן חלק מהאישומים כנגד שאול אלוביץ', בעלי בזק לשעבר, ובנו אור אלוביץ'. כל האישומים בעניינם של לינור יוכלמן ששימשה כמזכירת דירקטוריון בזק, ועמיקם שורר, לשעבר סמנכ"ל בזק בוטלו והם זוכו לחלוטין.

הקושי תיק 1000

תיק 1000, המכונה גם פרשת המתנות, טוען למערכת יחסים בין נתניהו לאנשי העסקים ג'יימס פאקר וארנון מילצ'ן, בה נתניהו קיבל מתנות שלא כדין. החשד: מרמה והפרת אמונים.

לפני כמה שבועות הוחלט לקחת הפסקה מהדיונים בתיק בזק, ולעלות לדוכן העדים את הדס קליין, ולמעשה לקפוץ לדיון בתיק 1000. הסיבה היא כי קליין סבלה מעינוי הדין בשל פער הזמנים בין עדותה במשטרה בשנת 2017 לבין העדות שהיא הייתה צריכה למסור בבית המשפט רק ב-2024. בעקבות זאת, הפרקליטות חששה לאבד את עדת המפתח שלה, והקדימה את עדותה של קליין.

מבחינת הנראות הציבורית, הדיון בשבועות האחרונים היה פיגוע תדמיתי בנתניהו, בעיצומה של מערכת בחירות, עם כי לא ברור האם מישהו ישנה את דעתו המקובעת לגבי נתניהו בגלל עדות כזו או אחרת.

ברף הפלילי, מוקדם מידי ומורכב מידי להסיק מסקנות, על בסיס עדה אחת. ביחס לרף הציפיות שהציגו פרקליטי נתניהו במהלך החקירות הנגדיות בתיק 4000, הפעם מול הדס קליין שכנראה הגיעה מאוד מוכנה, היה להם עבודה קשה יותר. עו"ד עמית חדד אמנם סיפק מלחמה יפה, הצליח להפריך מספר דברים שאמרה, אך לא ממש לבצע מהפך.

ראש צוות ההגנה עו"ד חדד. צילום: יונתן סינדל/פלאש90

העדות של קליין נחשבת לקוהרנטית ואמינה יחסית, אך איננה חפה מקשיים. העדה, דרכה עברו "ההזמנות" של משפחת נתניהו לסיגרים ולשמפניות, סובלת מעליות וירידות בנוגע לפרטים. תחילה, קליין לא ידעה איזה חלק מתוך ההזמנות של הסיגרים והשמפניות יועדו למשפחת נתניהו, אך בהמשך היא טענה שמדובר בחלק נמוך יחסית. לאחר מכן, קליין העלתה את החלק היחסי של משפחת נתניהו בהזמנות ובשלב יותר מאוחר אמרה שרובן יועדו לנתניהו.

לגבי שאלת המודעות, כאן אין ספק. לפי עדותה של קליין, שבינתיים לא ממש הוכחשה, לא רק שבנימין נתניהו ידע על תעבורת הטובין מהמיליארדרים, אליו וודאי אך גם אל רעייתו – הוא אף עודד אותם כאשר בוששו לבוא. נתניהו יצר קשר עם קליין ועם הבוס שלה ארנון מילצ'ן והסביר כי מותר לקבל מתנות מחברים.

מילצן ונתניהו. צילום: פלאש 90

קו ההגנה אותו מוביל עו"ד חדד לגבי התיק מתחלק.

1, הוא יצטרך להוכיח שהייתה חברות אמת עם מילצן ופאקר, לפחות מבחינת נתניהו. כלומר, הדס קליין יכולה לספר על רכילויות בינה למילצן נגד נתניהו, אבל כל עוד נתניהו חשב שמילצן חבר שלו, הוא יכל לקבל ממנו מתנות חבריות. כחלק מהתזה הזו, חדד יוכיח כי נתניהו גם נתן מתנות לבני הזוג מילצן. ואין טעם להשוות את המחירים, נתניהו מיליונר, מילצן מיליארדר.

2. בהמשך לניסיון לערער את האמינות של קליין, חדד יטען שמחיר המתנות נמוך בהרבה מהנטען בכתב אישום. רק כדי לסבר את האוזן, בעת הגשת המלצות המשטרה נשמע בחלל האוויר המספר המפוצץ "מיליון שקל". מאז זה כבר הספיק לעבור דיאטה משמעותית, וחדד רוצה לעשות לו ניתוח קיצור קיבה.

יש סיכוי עדיין לעסקת טיעון?

כזכור, לקראת תום כהונת אביחי מנדלבליט כיועץ המשפטי לממשלה, התנהל משא ומתן בין הפרקליטות לעורכי דינו של נתניהו על עסקת טיעון. שבוע לפני תום כהונתו, הודיע מנדלבליט לסנגוריו של נתניהו כי לא יוכל להמשיך במגעים לסיכום העסקה טרם פרישתו.

המשנה לשעבר ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי אמר לאחרונה כי הוא עדיין תומך במתווה להסדר טיעון שכולל הרשעה בהפרת אמונים בתיקי 1000 ו-4000, ויתור על תיק 2000 והורדת השוחד ב-4000.

"חשבתי שזה גם אינטרס של ההגנה, כי אני מניח שהסנגורים של נתניהו יודעים מה המשמעות של ההרשעה בסעיפים הללו. זה גם אינטרס של התביעה כי בעיניי אלה הסעיפים שיש סיכוי סביר להרשעה בהם". סיבה נוספת להסדר טיעון, לטענתו, היא "השיח המסוכן" שהתפתח במדינה סביב משפט ראש הממשלה לשעבר.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אני לא יודע מי כתב את הכתבה, כמה כסף הוא קיבל מהפרקליטות כדי להיות כל כך אוהד אליה.
הגב' קליין יצאה שקרנית בעשרות מקרים בתיק בחקירה הנגדית של עו"ד חדד, וגם השופטים לא כל כך הבינו על מה הפרקליטות הגישה את התביעה. אם אתה רוצה לראות את השקרים תכנס לבלוג של "אלי ציפורי".
שים לב שרוב הזמן מדברים על שרה נתניהו והשמפניות. שרה לא מואשמת בתיק הזה ומדוע זה חשוב לתיק, אבל אם אפשר ללכלך על נתניהו (שאני אישית מאוד לא אוהב אותו אחרי שהוא לקח את קצבאות הילדים שלי בשנת 2005, והראשון שבגד בציבור החרדי כשהתחבר ללפיד, ולא בטוח שלאיעשה את זה שוב) אין שום דבר בשמפניות הורודות והלבנות.
אם היה מעט ישרות היו בית המשפט היה צריך להודיע על ביטול שני התיקים הללו כדי לחסוך כסף למדינת ישראל שליברמן לא יצטרך להטיל מיסים חדשים כל יום.

תודה שהזכרת לנו מי גנב את קצבאות הילדים שלנו…
קשה להבין איך החרדים בכ'ז סולחים לו ומוכנים להכתיר אותו שוב ושוב..
כנאאה נענש משמיים גם על האטימות שלו לילדי ישראל.

כתבות חדשות באתר

לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נהג אוטובוס נהרג במהלך החלפת גלגל במועצה אזורית נחל שורק
תעלומה באומן: פיר תת-קרקעי מסתורי נחשף במהלך עבודות השיפוץ
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מי מצית את מלחמות הדת בירושלים? מי עומד מאחורי קפה "בסמטה" הפתוח בשבת
ביקורת בממשלה על גובה הריבית: הנגיד משיב: "הממשלה פוגעת בוודאות העסקית במשק"
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סיכול ממוקד מהאוויר: צה"ל תקף רכב ובו ארבעה מחבלים בדרום לבנון
מהפכת אנרגיה ביו"ש: נחתם הצו האסטרטגי לפריסת תשתיות גז טבעי ביו"ש
מחר! מנהיג יהדות תימן יפקוד את הציון הקדוש בעג'ור
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לרגל העצמאות: איכות אוויר חמורה בוושינגטון לאחר מופע זיקוקים המוני
המשלחת הישראלית בוונצואלה מרחיבה את פעילותה לשיקום אזורי האסון

הכתבות המעניינות ביותר

מהחזון לביצוע: יו"ר יהדות התורה חה"כ הרב יצחק גולדקנופף סייר במערב קריית גת שקידם כשר השיכון - "בתוך 28 חודשים ייכנסו לכאן המשפחות הראשונות"
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
ביקורת על ההכרה ברצח העם הארמני: פרופ' ענבר מזהיר מ'טעות ילדותית'
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
רבני יחידת "כח הצלה" של "איחוד הצלה" התכנסו לדון בסוגיות הלכתיות מורכבות העומדות על הפרק
יד לאחים מתריע: עליית מדרגה של הפעילות המיסיונרית
הילולת הצדיק מעגור: אלפים פקדו את ציון רבי יצחק גברא זיע"א
צעד משמעותי נוסף בהתפתחותו של ׳רובע מערבא׳ החרדי החדש
חריג ברחובות: נחש צפע ענק אותר על כבלי חשמל
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-06 at 21.32
מהחזון לביצוע: יו"ר יהדות התורה חה"כ הרב יצחק גולדקנופף סייר במערב קריית גת שקידם כשר השיכון - "בתוך 28 חודשים ייכנסו לכאן המשפחות הראשונות"
ישיבת רשב''י הגרמ''צ ברגמן מגבית (29)
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
פרופ' ענבר
ביקורת על ההכרה ברצח העם הארמני: פרופ' ענבר מזהיר מ'טעות ילדותית'
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ישיבת רשב''י הגרמ''צ ברגמן מגבית (29)
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
הילולת האדמו''ר מנאראל ע''י בנו האדמו''ר מנאראל צילום יהודה פרקוביץ (5)
הילולת האדמו"ר מנאראל זצוק"ל • גלריה
רבי-נפתלי
עולם הדיינות לבש חג: עשרות רבנים, דיינים ומו"צים בחנוכת המשכן החדש של בית הדין 'נתיבות חיים' בירושלים
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה-3-001 (92)
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture