מעט לפני שהוקמה ממשלת השינוי, יו"ר ש"ס אריה דרעי הבטיח ליו"ר רע"מ מנסור עבאס כי גוש הימין יגיע בוודאות ל-61 מנדטים ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו הוא זה שירכיב את הממשלה. ההבטחה לעבאס כללה תנאי – אם לא יצטרף לגוש השינוי – הוא יקבל את כל מה שיחפוץ בו, כולל בלעדיות בכל מה שקשור לחברה הערבית במשרד הפנים. כך חשף העיתונאי מוחמד מג'אדלה בפודקאסט של נדב פרי.
עבאס הטיל ספק בהבטחתו של דרעי ואמר שהוא מתקשה להאמין לו לאור שיתופי הפעולה שלו עם חה"כ אחמד טיבי כביכול, וגם לאחר שהופר ההסכם בין נתניהו לגנץ בממשלה הקודמת. בתגובה, דרעי הבטיח לעבאס כי יקבל בלעדיות על כל מה שקשור בחברה הערבית במשרד הפנים.
ביום שבו התפרקה הממשלה לפני כחודשיים, חה"כ מיקי זוהר טען בכל תוקף בראיון ל'חדשות 12' כי "בשום שלב" לא ניהלו מגעים עם רע"ם להקמת ממשלה משותפת. "לא עמד על הפרק ולא יעמוד על הפרק לעולם", הבטיח זוהר. "עם ישראל צריך להחליט מי מנהל את המדינה הזאת – מנסור עבאס והתנועה האסלאמית או אזרחים יהודים שהקימו את המדינה הזאת בהרבה מאוד דם ששילמנו ומחיר גדול מאוד שנתנו כדי להקים את המדינה החשובה הזאת", אמר זוהר.
בתגובה לדבריו של זוהר אמר עבאס כי "המהלך הראשון להקים ממשלה בסיבוב הראשון, התחלתי אותו עם מיקי זוהר". "אנחנו דיברו על הקמת ממשלה?", הטיח בו חבר הליכוד. "תגיד בבקשה בטלוויזיה האם אני הצעתי לך להקים איתנו ממשלה".
"כמעט וגיבשנו הסכם קואליציוני", השיב עבאס. "33 נקודות שהעלינו. הנוסחה הייתה לאפשר להם להקים ממשלת 60. אחר כך מיקי זוהר הפך לגורם זוטר כי אנשים בכירים אחרים נכנסו לתמונה. לאורך 3 שנים ניהלנו מגעים – בקדנציה הראשונה, בשלישית, ברביעית. עד חצי שעה לפני שחתמתי עם ההסכם הקואליציוני עם נפתלי בנט ויאיר לפיד. לאורך כל התקופה היו דברים, ניהלנו מגעים, הוצע לנו הסכם קואליציוני. אני יכול עכשיו להציג הוכחות חד משמעיות".





















תמיד ידענו שאריה דרעי גנב
תתביש לך
מה אם לשון הרע
זה לא לשון הרע, פשוט יש כאלה שהקנאה אוכלת אותם (איך בן אדם אחד מצליח במה שהרבה לא מצליחים, למרות כל הרדיפות….) אז הם מקשקשים כמו כלבלב ”עם לשון בחוץ”