הממשלה אישרה היום (ראשון) בישיבת הממשלה את מינויו של שופט ביהמ"ש העליון (בדימוס) מני מזוז, ליו"ר הוועדה המייעצת לעניין מינויים ותפקידים בכירים, לתקופת כהונה אחת שאורכה 8 שנים, זאת למרות התנגותה הנחרצת של יו"ר ימינה ח"כ איילת שקד. לדברי שקד, "המינוי הזה ל-8 שנים מעורר רגשות עזים והתנגדות גדולה אצל ציבור רחב שאני מייצגת אותו. אפשר היה למצוא מועמד אחר ומוסכם על כולם".
שקד הוסיפה, "אישור רמטכ"ל זה דבר חשוב ונכון, מאידך מונעים מאיתנו לעשות דברים אחרים חשובים, לדוג הקמת היישוב חנון בעוטף עזה, מינוי יורים לוועדות מחוזיות שהם קריטים למלחמה במשבר הדיור".
ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט התייחס אף הוא בישיבת ממשלה למינוי הרמטכ"ל לדבריו, "זה יהיה חוסר אחריות לא למנות רמטכ"ל בתקופה ביטחונית רגישה בלבנון ובעזה, לכן לא אטיל וטו. מדינת ישראל נמצאת במצב ביטחוני רגיש. חזבאללה וכריש, מב"ם בסוריה, מבצע עלות השחר שהיה כעת בעזה. אנחנו נכנסים לסבב בחירות ולא יודעים כמה זמן זה יימשך. יש שני מועמדים, שניהם מצויינים. חייבים להניח את צרכי הביטחון מעל לפוליטיקה".
המינוי אושר, למרות שמדובר בממשלת מעבר שלא אמורה לבצע מהלכים דרמטיים, וככלל להימנע ממינויים שלהם השפעה על עבודת הממשלות שיבואו אחריה. כמו כן, רק לפני פחות משנה שימש מזוז כאחד משולשת הממליצים עליה לתפקיד שאותו ממלאת כיום – סוגיה המעלה חשש ממשי לניגוד עניינים. ארגון "לביא" למינהל תקין וזכויות אזרח עתר לבג"ץ נגד מינויו של מזוז לתפקיד, הנושא עימו שכר: "אין לאשר מינוי זה בתקופת ממשלת מעבר, וזאת בשל מאפיינים 'מחטפיים' של ההחלטה", נכתב בעתירה.
עוד טענו בארגון לביא: "מדוע לא תימנע הממשלה ממינוי יו"ר קבוע של הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים, ותסתפק במינוי ממלא מקום יו"ר לצורך המינוי הדחוף של הרמטכ"ל?" השופט יוסף אלרון הורה ליועמ"שית להשיב לעתירה עד 22 באוגוסט, אך בחר שלא להקפיא את המינוי הצפוי.
בתגובה למינויו של מני מזוז לתפקיד יו"ר הועדה למינוי בכירים, גוש הימין תקף את ההחלטה – יו״ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳: "ממשלת השמאל מלמדת אותנו איך למשול. הם לא עוצרים באדום. מי שבעבר מנע מינויים בממשלת מעבר ימנית מתמנה היום בעצמו בממשלת מעבר שמאלנית. שקד, כהנא וסער העבירו את מדינת ישראל לידי השמאל הקיצוני".
במפלגת הציונות הדתית אמרו כי "מינוי מני מזוז ליו"ר הועדה למינוי בכירים ל-8 שנים הוא באחריותה של איילת שקד. היא אולי התנגדה בכאילו, אבל בפועל לא עשתה שום דבר אמיתי כדי למנוע את זה ועדיין נשארת בממשלה הרעה הזו. זה לא ימין וזה לא אמין".
חה"כ שמחה רוטמן הגיב בראיון בגל"צ ואמר כי "איילת שקד עושה קולות של ימין אך בפועל מקדמת מדיניות שמאל. אומרת שתצביע נגד מינוי מני מזוז אך זה לפרוטוקול בלבד. מני מזוז היא הדמות הפוליטית ביותר מבין היועצים המשפטיים ומבין שופטי בית המשפט העליון. הסיבה היחידה לקיום הוועדה המיותרת למינוי בכירים היא מינוי אדם חיצוני ולא פוליטי שיהיה אמון על טוהר המידות. מזוז הוא ההפך הגמור מטוהר המידות. מינויו למשך 8 שנים".
מתן פלג יו"ר תנועת אם תרצו: "מינוי המתקבל באופן בלתי מוסרי, של שופט פוסט ציוני המתנגד להריסת בתי מחבלים, להיות אחראי על מינויים ותפקידים בכירים היא ביזיון שאין כדוגמתו ופגיעה אנושה בחזון הציוני השואף לכונן בישראל חברת מופת ולא חברה מושחתת ואליטיסטית. נפתלי בנט, איילת שקד, מתן כהנא, אביר קרא, יועז הנדל, גדעון סער – תתביישו! עם ישראל יזכור זאת היטב"
יו"ר מפלגת נעם ח"כ אבי מעוז תקף: "מה שאסור בתכלית האיסור לממשלת מעבר ימנית, מותר לכתחילה לממשלת מעבר שמאלנית. אין לנו פריבילגיה להתעלם ממערכת המשפט, כשתקום ממשלה יהודית-לאומית, יש לתקן את הדרוש תיקון במערכת המשפט. מינוי מזוז בתקופת בחירות הוא מינוי מושחת, הפוגע פגיעה אנושה בדמוקרטיה"




















