אדם הצית אחר הצהריים (ראשון) את מכוניתו, דהר אל תוך אזור בניין הקפיטול תוך כדי שהוא יורה לכל הכיוונים ולבסוף שם קץ לחייו. התקרית אירעה בשעה 4 בבוקר לפי שעון וושינגטון די.סי, ולפי הדיווחים מהבירה לא נראה כי לאדם הייתה כוונה לפגוע בחברי קונגרס, אשר נמצאים בפגרה. כמו כן נמסר כי לא נראה שאנשי הביטחון במקום ירו בנשקם, וכי הרקע של האירוע בבדיקה.
אין נפגעים אחרים בתקרית שנמשכה כמה שניות. על פי הדיווחים, לשוטרים לא היה זמן אפילו לירות, כשהאדם הפנה את הנשק אל עצמו וירה. "לא נראה שהאדם כיוון את נשקו לחברי קונגרס, שנמצאים בחופשה, ולא נראה שהשוטרים ירו בנשק", הודיעה משטרת הקפיטול. עוד נכתב בהודעת המשטרה כי התקרית אירעה בסביבות השעה 04:00 שעון מזרח ארה"ב: "כשהשוטרים שמעו את צליל הירי, הם הגיבו באופן מיידי והגיעו אל האדם שלאחר מכן ירה בעצמו".
המניע למעשיו של האיש אינו ידוע, וכעת בודקים החוקרים את עברו. מעט מאוד אנשי סגל היו בבניין הקונגרס בזמן התקיפה, הן בשל השעה המאוחרת והן בשל העובדה שבית הנבחרים והסנאט נמצאים כעת בפגרה. התקיפה שעליה דווח באה שנה וארבעה חודשים אחרי אירוע דומה אך קטלני שהתחולל בכניסה לקפיטול, אז גבר אחר ריסק בכוונה את מכוניתו לתוך מחסום במקום, הרג שוטר אחד ופצע אחר.
כלי תקשורת בארה"ב ובעולם מדגישים את העובדה שהתקיפה בקפיטול היום אירעה בשעה שרשויות אכיפת החוק האמריקניות מתמודדות עם איומים הולכים וגוברים עליהן ועל נציגיהן בעקבות הפשיטה על אחוזתו של הנשיא לשעבר טראמפ. ה-FBI חוקר בימים האחרונים מספר "חסר תקדים" של איומים נגד אנשי הסוכנות בעקבות החיפוש בביתו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ.





















טרמפ טוב לישראל אבל מעורר אנשים להילחם נגד השמאל המושחת
בצורה קיצונית חבל בסוף יורידו אותו