לאחר פרסום תוצאות משאל העם שנערך בארבעה מחוזות שנכבשו במזרח אוקראינה, אשר לפי הדיווחים מרוסיה מצביעות על ניצחון ב"רוב מוחץ" של תושבים שהצביעו בעד סיפוח השטחים לרוסיה, משרד החוץ הישראלי הודיע הערב (שלישי) בהודעה חריגה כי ירושלים לא תכיר בתוצאות.
בהודעה שפרסם משרד החוץ עם צאת החג נכתב כי "ישראל מכירה בריבונות ובשלמות הטריטוריאלית של אוקראינה, ולא תכיר בתוצאות משאלי העם במחוזות המזרחיים של אוקראינה".
ההודעה החריגה נגד רוסיה יצאה בשעה שעשרות אלפי יהודים וישראלים שוהים באוקראינה בסמוך לציונו של רבי נחמן מברסלב זי"ע. מדובר באיתות משמעותי מצד משרד החוץ הישראלי על התמיכה באוקראינה, למרות היחסים הרגישים מול הנשיא פוטין והפעילות הצבאית של ישראל בסוריה.
רק בשבוע שעבר תקף נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, את ישראל במילים חריפות מאוד בריאיון לערוץ צרפתי. "אנחנו רואים את ההשפעה של רוסיה על ישראל, שלא נתנה לנו שום נשק. כלום, אפס. אני מבין שהם צריכים להגן על ארצם אבל קיבלתי מידע משירותי המודיעין שלנו שישראל מייצאת את מערכות ההגנה שלה למדינות אחרות"", אמר זלנסקי בכעס.
הנשיא האוקראיני הוסיף כי "אני לא מבין למה הם לא יכולים לעזור לנו להתגונן אווירית. התקשרתי לשני ראשי הממשלה של ישראל וביקשתי שיספקו לנו כלים. אני מופתע שהם יכולים למכור את המערכת שלהם אבל לא נותנים לנו. איך זה ייתכן? הם יודעים שיש אצלנו מלחמה, ושיש הרבה יהודים באוקראינה והרבה אוקראינים בישראל. איך אפשר להתנהג ככה? אני פשוט המום".
כאמור, סוכנות הידיעות הממלכתית של רוסיה פרסמה אחר הצהריים "תוצאות חלקיות" מארבעת המחוזות הכבושים באוקראינה, דונייצק, לוהנסק, חרסון וזפוריז'יה. התוצאות, כצפוי, הראו על "תמיכה גורפת" בסיפוח לרוסיה. ההצבעה בארבעת המחוזות הכבושים באוקראינה מסתיימת היום.





















מפחיד מאד מה שקורה פוטין מנסה להגיע למתקפה גרעינית למי שעוד לא הבין הסיפוח נועד כדי שאם אוקראיינה תתקוף בשטחים האלה זה יחשב כפגיעה ברוסיה עצמה ואז יאפשר התקפה בנשק גרעיני כמו שפוטין אמר שרק אם תהיה פגיעה ברוסיה הוא ישתמש בנשק גרעיני
רוסיה מתקרבת לשימוש בנשק גרעיני פוטין מכשיר את הקרקע לשימוש בנשק הזה כדי להחזיר את הכבוד האבוד וככל הנראה רק זה יכול להחזיר את הכבוד
היום רוסיה הגדולה נתפסת כמדינה נחשלת עם כח צבאי חלש
תשפג שנת פצצה גרעינית לא עלינו