שיבוצה של ח"כ לשעבר מיכל שיר במקום 13 ברשימת יש עתיד על חשבון חכי"ם ותיקים ומקרובים ממנה ליו"ר, עוררה תמיהות רבות במערכת הפוליטית. מקור פוליטי סיפר את הסיבה למהלך. לדבריו, ערב פיזור הממשלה, כשסילמן כבר פרשה מהקואליציה, אך עוד לפני שנפתלי בנט ויאיר לפיד פירקו את הממשלה בתיאום, לפיד רצה להבטיח את כהונתו כראש ממשלת המעבר וחיפש חבר כנסת שיצביע עם סילמן, כך לפי דיווח בחדשות 12.
לפיד חשש בעקבות הודעתה של רינאוי זועבי ממרצ על כך שלא תצביע עם הקואלציה מהמשך החריקות מהצד שלו בקואלציה מה שבסופו של דבר היה גורם לכך שבנט יכהן כראש ממשלת מעבר, זאת בהתאם להסכם בין השניים שאם הקואליציה תיפול על ידי צד אחד, הצד השני יקבל את תפקיד ראשות ממשלת המעבר.
לפי הגורם, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד וח"כ לשעבר מיכל שיר, שייתה אז במפלגתו של גדעון סער, היו מתואמים בעניין הפלת הממשלה בידי שיר. הפלת הממשלה בידי תקווה חדשה שהייתה משוייכת לצד הימני של הקואליציה ולבנט, הייתה מובילה את לפיד ללשכת ראש הממשלה במסגרת ממשלת מעבר. זאת הסיבה לפי אותו גורם לשיבוצה הגבוה של מיכל שירברשימת יש עתיד.
מיש עתיד ומטעמה של מיכל שיר, נמסר: "מיכל שיר היא חברת כנסת מצוינת והצטרפותה לרשימת יש עתיד משמחת אותנו מאוד".





















יש נוכל מרעננה ויש אולטרא נוכל מיש עתיד
עכשיו בנט יכול לבקש את רשות הממשלה הזמני