צילום: יונתן סינדל/פלאש90

ח"כ בן צור ל'JDN': "בן גביר הוא מפלגת אווירה, בקלפי מצביעים למי שיודע לעשות"

מזכיר מועצת חכמי התורה של ש"ס בראיון עם המסר של מרן הגר"ש בעדני ממיטת חוליו: "מי שלא הולך להצביע, בידיו יכול לגדוע את עיקרי הדת בארץ ישראל" • הקמפיין החברתי: "מביא קהלים חדשים, גם רוסים וערבים יצביעו לנו"

כתבות נוספות בנושא:

ח"כ יואב בן צור, מבכירי תנועת ש"ס, ומי שלמעשה מרכז את הפעילות הרבנית של התנועה כמזכיר מועצת חכמי התורה, מנהל קמפיין בחירות בתקופה קשה ומתוחה – מורו ורבו מרן הגאון רבי שמעון בעדני שליט"א שהוא גם זקן חברי המועצת מאושפז בבית החולים, ורק לאחרונה נסתלק מנהיגה הרוחני של המפלגה מרן נשיא המועצת חכם שלום כהן זצוק"ל.

"אנחנו מקווים שהשבוע או מקסימום שבוע הבא הוא ישתחרר לביתו, אבל עדיין זה בהחלט לא קל", הוא משתף בראיון ל'שחרית' ו'חדשות JDN'. "משבר פטירתו של חכם שלום הוא מאוד גדול, אבל לא אלמן ישראל. עברנו משבר דומה בפטירתו של מורנו הגר"ע יוסף זצוק"ל. זה בוודאי חור גדול ואובדן שאין כדוגמתו, אבל אנו יודעים להתגבר. חברי המועצת בראשות הגר"ש בעדני מגבים ומחזקים, פרסמו מכתבים ונתנו לנו את הברכה. רואים את חברי המועצת הגר"ר אלבז, הגר"מ מאיה, והגר"ד יוסף, נמצאים בכנסים".

"אין לנו ספק שמרן הגר"ע יוסף ומרן חכם שלום זצוק"ל נותנים לנו רוח גבית מלמעלה, עוזרים בכל מה שצריך במערכה. אנו במערכת גורלית מאוד על צביונה היהודי של מדינת ישראל ולעיקרי הדת. צריך להתפלל שהמערכה תצלח ובשבוע הבא תוקם הממשלה המיוחלת".

מלווה את הגר"ש בעדני בבחירות, ארכיון

"בשבת האחרונה של מרן חכם שלום כהן זצוק"ל הוא דיבר בכאב רב ובכה על הנושא, אף אחד לא הבין למה, אבל כנראה שהבין וידע מה הולך להיות. הוא דיבר בכאב על מה צריך לעשות, והמסר הזה עובר לכולם. יש לנו את המסר של מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל שעד היום הציבור לא שכח".

בן צור מגיע לעיתים תכופות למרן הגר"ש בעדני, גם כשהוא שוהה בבית החולים. "אני נכנס ומעדכן בכל התהליכים, גם היו"ר אריה דרעי היה. הוא בירך אותנו ואת כל הנציגים בהצלחה רבה. ניכר שבנפשו הדבר".

לאור כך שהגר"ש לא יכול לדבר כעת בפני הציבור, הוא מעביר בפנינו את המסר כפי ששמע מהקודש פנימה: "אנחנו בעת שצריך לעשות את הכל בכדי להגדיל כבוד שמיים, זה מה שעומד על פרק, כבודו של הקדוש ברוך הוא וכבוד התורה, גופי תורה תלויים בהם. יבוא הקב"ה וישאל אתכם – מה עשיתם למען התנועה הקדושה? מה עשיתם למען התורה? אם לא עשיתם, אבוי לכם, איך תוכלו לעמוד בפני בורא עולם? כי לא היה לי נוח? כי היה לי קשה? כי היה לי חשבונות? מי שלא הולך להצביע, בידיו יכול לגדוע את עיקרי הדת בארץ ישראל".

הא מפרט בשטף דיבורו את הרבנים הרבים שיצאו עם תמיכה בש"ס ומתייחס למכתב של ראש ישיבת כסא רחמים הגאון רבי מאיר מזוז: "הופתעתי מהחום של המכתב. אחרי מה שנים שהייתה תמיכה שקטה, עכשיו יש תמיכה גלויה. היינו אצלו ואנחנו הולכים אליו, לא הייתה מחלוקת".

לא רבים

במעבר חד אנחנו עוברים לדבר על העניינים הפוליטיים, אך בן צור מעדיף לא להיכנס לעימות עם יו"ר דגל תורה ח"כ משה גפני, שמצידו נראה שש אלי קרב: "אני מציע שתשאל את גפני, אנחנו לא משחקים במשחק הזה, אין לנו שום עניין לעשות משהו בנושא הזה, אנחנו לא רבים עם אף אחד, כל אחד וסגנונו, שיעשה מה שהוא חושב ויאמר מה שהוא רוצה, זה לא עניין שלנו זה עניין של יהדות התורה, שהם יעשו עם זה מה שהם חושבים. יש להם מועצת גדולי התורה, יש להם רבנים, אני לא חושב שאנחנו צריכים להתעסק בזה, אנו מתעסקים בענייני התנועה שלנו ולא בתנועות אחרות".

זה נראה שהוא מחפש את העימות?

"אנחנו בשלום, בשלווה, עושים את הכל בקמפיין חיובי ולא שלילי, אומרים מה טוב ולא מה טוב, זה מה שאנחנו רואים וככה נמשיך ונעשה כל זה הזמן".

אתה מרגיש שיש מצידו מאמץ לקחת קולות מש"ס במקום למקסם קולות אצלו בבית?

"אנחנו מתרכזים באנשים שלנו. כל אחד יכול לפנות למי שהוא רוצה, איך שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, זה עניין שלו. אנחנו מתרכזים בציבורים שלנו, יש לנו מספיק עבודה. כל אחד יכול לריב עם עצמו, לא איתנו".

מצד שני, גם אתם עושים קמפיין אצל 'החרדים העובדים' האשכנזים…

"אנחנו נותנים מענה לכל מי שפונה אלינו. כשמישהו מבקש עזרה אני לא חושב האם הוא יצביע לי. יש אצלנו אלפי פניות בקדנציה, אני לא עושה חשבונות למי יצביעו. החרדים העובדים ביקשו להיפגש, כל מה שביקשו עזרנו להם, מה יעשו בקלפי? זה עניין שלהם. אנחנו עזרנו בלי תנאי".

מכריז על החלטות המועצת, ארכיון. צילום: יונתן סינדל/פלאש90

"מי שרוצה לפנות לציבורים אחרים, שיפנה. אם הוא חושב שזה יעזור לו וישיג מזה קולות, בבקשה. אנחנו לא במשחק הזה".

הקמפיין בחב"ד נועד להביא קולות או רק לתקוע אצבע בעין למאיר פרוש?

"מאז ומתמיד עזרנו להם. אנחנו יכולים לבקש בכל מקום, בחב"ד, בבעלזא, בויז'ניץ, זה שאנחנו עושים קמפיין? לא לשכוח שבחב"ד יש גם הרבה ספרדים, חב"ד לא מורכבת רק מאשכנזים, אני מקווה שהספרדים של חב"ד יצביעו ש"ס. חב"ד זה טאבו של מישהו? לא חושב".

אתם מזהים זליגה מש"ס לבן גביר או שאין אצלכם חשש כזה?

"מהבדיקות שלנו אני חושב שלא. גם מי שמתלהב, כשהוא מגיע לקלפי ודמותו של הגר"ע יוסף מולו, באותו רגע הוא מבין שזו מפלגת אווירה וצריך להצביע למי שעושה ויעשה למען המגזר החרדי והדת, מי שיודע לעשות ולא מי ש… בן גביר הוא בגוש שלנו, אם הוא מביא קולות בבקשה, אני לא חושב שזה מאנשים שלנו".

יש איתו סוג של הסכם הפסקת אש?

"לא סיכום ולא כלום. הוא היה איתנו במערכה להפלת הממשלה, עבדנו יחד כתף אל כתף, הוא עכשיו עסוק בקמפיין ולנו חשוב יותר שיהיה 61, כמובן שכל מפלגה רוצה להיות גדולה יותר, אחר כך נדבר על השאר. קודם כל שנצליח להוריד את הממשלה הקלוקלת ולהקים ממשלה, אחר כך נדבר על דברים אחרים".

תגיד, יום אחד גם נמצא הקלטה של דרעי מדבר על נתניהו כמו סמוטריץ?

"זה לא הסגנון שלו, אני לא שמעתי אותו אף פעם משמיץ מישהו בשיחה סגורה. ההנהגה שלו זה לדבר רק על טוב".

משחק הגוש

בן צור אופטימי לגבי היכולת של הימין להגיע ל-61, "אני חושב שכן, אנחנו נמצאים בשטח, רואים את דפוסי ההצבעה, אני מאמין שכן".

לכמה ש"ס יכולה להגיע?

"אני מקווה שנגיע לפחות לעשרה מנדטים"

הקמפיין של נתניהו על 'המפלגה הגדולה' לא פוגע בכם?

"לא חושב, הציבור שלנו נאמן, למעלה מ-90% חזרו ואמרו שיצביעו ש"ס. יש לנו גם ציבורים חדשים שראו את הפעילות שלנו בתקופת אופוזיציה, זוכרים מה עשינו בקואליציה, הדברים האלו יביאו לנו קהלים חדשים, רוסים וערבים שיצביעו לנו, המפלגה החברתית היחידה בישראל".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

הרב בן צור. כל קהילת תפארת למשה. אחריך ואיתך הולכים לכל מקום עלה והצלחב זכות רבינו זצ"ל
אוהבים אותך נעמוד לצידך באשר תלך אמן

לא כדאי לדבר אחד על השני
הבה ננצור לשוננו

אכן

הוא גם אמר "מפלגת אוירה". (בכלליות על כל חברי המפלגה) האם ראיינתם את שמחה רוטמן? את אבי מעוז? יש להם הרבה דברים שעשו ופעלו וממש לא ק בנושא ביטחוני .זה שתשקרת השמאל מדברת בליסוף, זה לא יאמן, על בן גביר, כדי להשניאו על הציבור (שישחשבו שהוא "עושה רעש" וגם יאמרו זאת, כל הרעש הוא בתשקרת ) זו מפלגה עם עוד חכים ו—ה—י–א מ צ ב י ע ה עם החכים החרדים יחד על כל הנושאים החשובים, חשבתם גם על זה ???

לכוווולם !!! האם איתמר בן גביר הוא היחיד במפלגה? מה, אתם חושבים שהחכים ממפלגתו לא הצביעו ב י ח ד עם החכים משס ומ ג' על הנושאים החשובים? מובן שכן !1 איזה זלזול. זה ממש "ק ל" להיתפס רק לבן גביר משום שתשקרת השמאל מדברת עליו בלי הפסקה, אם לא שמתם לב (כדי להשניא. היא מבליטה ומנפחת) אבל מה עם ש מ ח ה ר ו ט מ ן אבי מעוז (שקול חי וקול ברמה לא מראיינים,כי תשקרת השמאל לא מדברת עליו אלא רק על בן גביר) אורית סטרוק החכית הנוספת שפעלה בתחום בריאות הנפש בהמון ודות. לא חכמה ללכלך. כח מנצלים את זה שברדיו החרדי מדברים רק על החכים מדגל ומאגודה מה הם פעלו..לא ידברו מה אחרים מהמפלגה שלו עשו בועדות הכנסת ובאילו נושאים פעלו והצביעו (וממש לא ר ביטחוני שגם זה חשוב אבל לא רק)על שאר אבל הקוראים פה לא יודעים מה קורה בועדות.. זה שלא מכירים את כל החכים ממפלגתו מה הם פועלים בכנסת, לא אומר שלא פעלו ולומר שהם "מפלגת אוירה" זה ממש לא אמת

תקשיבו טוב….
הלשון הרע על מפלגות טובות ואנשים טובים לא יעזרו הם רק ירעו….
תהיו טובים ויבחרו בכם-כך לא תצטרכו להכפיש אחרים…
אגב הרב מאזוז עווד רבנים טובים חושבים אחרת….

כתבות חדשות באתר

בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקיפה בצנעא. החות'ים שיגרו טילים לעבר דרום סעודיה, טיסות בוטלו
מהלך היסטורי בשומרון: הסכם הגג הראשון בישראל עם מועצה אזורית שומרון יוצא לדרך
איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ פרוש: אתם לא מצביעים נגד הקואליציה, אתם מצביעים נגד התורה הקדושה"
ח"כ מרגי: "מבקש סליחה בשם הכנסת מחיילי צה"ל שנושאים את שמכם לשווא"

הכתבות המעניינות ביותר

הברכה הנדירה 'שחלק מחכמתו ליראיו' שפרצה בבת אחת מפי עשרות הבחורים בחדרו של פוסק הדור • תיעוד
הלב ששב לפעום בלב' בעומר: מתנדבי איחוד הצלה נפגשו עם האדם שהחזירו לחיים
ביסמוט בתגובה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "העיתוי אינו מקרי, מעצרים לא מביאים לגיוס"
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
טראמפ בהכרזה דרמטית: ארה"ב מחדשת את המצור הימי על הורמוז
אבל בשיכון ה': רב בית הכנסת 'עץ חיים' הרה"ג רבי מאיר צדוק צאלח זצ"ל הלך לעולמו
וואטסאפ

חדש באתר

D_ST8824 (1) (1)
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
intro-1781426579
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
WhatsApp Image 2026-07-13 at 21.53
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
הקלטת מסך 2026-07-13 213156 - frame at 0m0s2
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה
תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי צילום שוקי לרר (25)
עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה • בחצות היום: תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture