ביקורת מבית: אחותו של מנהיג איראן האייתוללה עלי חמינאי גינתה את הדיכוי של ההפגנות וקראה למשמרות המהפכה להניח את הנשק, כך לפי מכתב שפירסם היום (רביעי) בנה המתגורר בצרפת. "אני חושבת שראוי להכריז שאני מתנגדת למעשיו של אחי (עלי חמינאי) ואני מביעה את הזדהותי עם כל האנשים המתאבלים על פשעי הרפובליקה האסלאמית, מימי חומייני ועד לעידן הנוכחי של הח'ליפות הרודנית של עלי חמינאי", כתבה אחותו של המנהיג העליון בביקורת קשה נגד המשטר.
בין היתר, חוסייני חמינאי התייחסה במכתבה למשמרות המהפכה, הגוף שעומד מאחורי האלימות ברפובליקה האסלאמית בשלושת החודשים האחרונים. "משמרות המהפכה ושכירי החרב של עלי חמינאי צריכים להניח את נשקם בהקדם האפשרי ולהצטרף לעם לפני שיהיה מאוחר מדי", הזהירה.
כזכור, לפני כשבועיים דווח כי המפגינים באיראן זכו לתמיכה מכיוונה של פארידה מוראדחאני, אחייניתו של המנהיג העליון עלי חמינאי. בסרטון שפורסם לאחרונה, היא קראה לממשלות הזרות "לנתק כל שאר עם טהרן, על רקע הדיכוי האלים של השלטונות נגד המחאות ההמוניות". מי שפרסם את התיעוד, הוא אחיה של פארידה, מחמוד, אשר מתגורר בצרפת, ומגדיר את עצמו כ"מתנגד לרפובליקה האסלאמית".
עוד אמרה פארידה בסרטון, כי "עכשיו זה הזמן של כל המדינות החופשיות והדמוקרטיות להחזיר את נציגיהן מאיראן, כמחווה סמלית, ולגרש את נציגי המשטר האכזרי מאדמותיהן. תמכו בנו והודיעו לממשלות להפסיק לתמוך במשטר העקוב מדם שהורג ילדים. המשטר הזה אינו נאמן לאף אחד מעקרונותיו הדתיים, ואינו יודע את הכללים מלבד כוח והיצמדות לשלטון".




















