אחרי שנה של גיבוי לממשלה היוצאת, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה תקפה היום (חמישי) בכנס חיפה למשפט שנערך באוניברסיטת חיפה את הממשלה הנכנסת. לדבריה, "הצעות החקיקה הנדונות בימים אלה – מה שמכונה לצערי 'בליץ' החקיקה – אינן עומדות כל אחת בפני עצמה. התמונה הגדולה חשובה. צבר ההצעות שעל הפרק, בוודאי אם ימומש בחופזה, שלא מתוך ראייה כוללת וארוכת טווח, עלול לשבש את מערכת האיזונים והבלמים בין רשויות השלטון".
בהרב-מיארה התייחסה בדבריה לתהליך שבו ראוי לקדם מהלכים משטריים: "איני חולקת על חשיבותה של חשיבה ביקורתית ביחס למבנה המשטרי הקיים. שינויים הם לעיתים מחויבי המציאות. אך הרעיון לפיו נכון או ניתן לבצע שינוי עמוק במארג המשטרי באבחת חרב, שגוי בעיני. שינוי משטרי מהותי דורש חשיבה מעמיקה ושיקול דעת מושכל".
עוד אמרה: "אין מחלוקת כי הדרג הנבחר הוא זה שצריך למשול. זהו העיקרון הדמוקרטי היסודי. משילות אפקטיבית חיונית לשגשוג המדינה ולמימוש רצון הבוחר. לא רק שאיננו כופרים בכך, אנו גם נסייע לממשלה בכך. זהו תפקידנו. אך ללא ביקורת שיפוטית וייעוץ משפטי עצמאי, ניוותר עם עקרון שלטון הרוב בלבד. הא ותו לא. דמוקרטיה בשם, אך לא במהות".
בהרב-מיארה ציינה כי בהצעות שעומדות על הפרק לא הוצעו מנגנונים לאיזון כוחו של הרוב ולהבטחת מחויבות המדינה לזכויות אדם. "מי שמבקש לערוך שינוי במערך האיזונים והבלמים הישראלי, צריך להבהיר כיצד לשיטתו ירוסן כוחו של הרוב מפני פגיעה במיעוט".
בהרב-מיארה הוסיפה כי כוחה של מערכת אכיפת החוק, הלגיטימציה הציבורית שלה והתוקף המוסרי של פעולותיה, מבוססים על היותה מקצועית ומנותקת משיקולים זרים: "פוליטיזציה של מערכת אכיפת החוק תוביל לפגיעה קשה בעקרונות הבסיסיים ביותר של שלטון החוק – שוויון; היעדר שרירותיות; והיעדר משוא פנים. אם תיווצר, ולו תחושה, של פוליטיזציה של מערכת אכיפת החוק, תהיה זו מכה אנושה ליכולתה לתפקד ופגיעה קשה באמון הציבור. במדינה דמוקרטית לא ראוי לשנות את מערכת היחסים שבין הדרג המדיני לבין מערכת אכיפת החוק בחקיקת בזק".





















שמשהוא יספר לה שכרגע מערכת אכיפת החוק כולה פוליטית שמייצגת רק את זהבה (גלאון) ושלושת האחוזים
האם מישהו יכול להזכיר לה שאחרי שינה ארוכה צריך ליטול 'נעגל וואסער'?…
בושה לאנושות דמקורטיה לצד אחד שממשלת השינוי שיסוי של לפיד את בנט הרשעים דרסו ברגל גסה את המיעוט החרדי אז היא ישבה בשקט שיעיפו אותה לכל הרוחות ושעה אחת טובה קודם
ואל תקשרו את דבריה לזה שהיא מינוי של גדעון סער….היא אוביקטיבית אבל באמת
היא מנוי פוליטי של לפיד וסער וכל מילה ודבר שהיא עושה ותעשה יהיה לפי האג'נדה הפוליטית שלה ולכן אין ברירה אלא לפטר אותה
צריך לפטר אותה הרכע
הם שקרנים
היועמשית הוכרזה כיועצת עויינת. מה היא עוד עושה שם לעזאזל ? להחליף. ויפה שעה אחת קודם