הפגנת הקיצונים בירושלים: בבית החולים שערי צדק בבירה עדכנו הערב (מוצאי שבת) כי מצבה של האישה שנפצעה ממכולת פח שדורדרה לעברה נותר כשהיה, והיא מורדמת ומונשמת במצב קשה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים. ב'ווינט' דווח כי בסך הכול נעצרו שניים בעקבות ההפגנה, אלא שהם בכל מקרה לא חשודים בדרדור המחריד לעבר האישה.
במשטרה עדכנו בנוסף כי "בהמשך צפויים מעצרים נוספים", כאשר אחד משני העצורים שוחרר בתנאים מוגבלים. בניגוד לשחרור של העצור שהמשטרה הסכימה אליו, המשטרה התנגדה לשחרור העצור השני על אף שבית המשפט דרש. העצור השני הוא נער כבן 15, והוא יישאר במעצר עד למחר בעקבות דרישת המשטרה לערער על ההחלטה.
בית המשפט ציין כי הדרישה לשחרר את העצור הוא מאחר ומדובר בקטין ללא עבר בעייתי. הוא חשוד בהצתת ודרדור מכולת פח, אך לא חשוד בדרדור הפח לעבר האישה שנפצעה קשות. בהמשך התבררו פרטים נוספים מהמקרה המחריד. הפח שפגע באישה היה עדיין בוער באש, אותו הציתו הקיצונים. הפציעה הקשה הגיעה כאשר הפח מחץ אותה לקיר.
מהמשטרה נמסר: "בתקופה האחרונה ובפרט בלילות האחרונים אנו עדים לקיצונים אלימים פורעי חוק, הפוגעים בשוטרים ובאזרחים באזור מרכז העיר ירושלים ובבית שמש. מדובר בהפרות סדר אלימות ופסולות שבינם לבין מחאה כחוק – אין כל קשר. אלימות זו כוונה כלפי אוטובוס, כלפי ניידות משטרה ושוטרים, ואתמול גם כלפי עוברת אורח שנפצעה קשה. ונדליזם, הצתות ודרדור פחים, יידוי אבנים וחפצים, פגיעה באזרחים ושוטרים, וחסימות צירים – אינם מחאה חוקית, אלא הפרת סדר והתפרעות אלימה לשמה שעלולה להביא לפגיעה בחיי אדם. נמשיך לפעול ולטפל בנחישות באותם פורעי חוק".




















