צילום: טוויטר
לאחר המקרה בארה"ב בו התרסק מטוס ה'אדיר' F35 לפני כשבוע וחצי, צה"ל הודיע הצהריים (ראשון) כי החליט על קרקוע של 11 מטוסים מהמערך. במצה"ל מסרו כי "כחלק מלקחי התרסקות מטוס קרב אמריקאי מסוג F35 מדגם B, לפני כשבועיים בטקסס, החליט חיל האויר בהמשך להמלצת המינהלת האמריקאית לייצור מטוסים אלו (JPO) על קרקוע של 11 מטוסים ממערך ה׳'אדיר'".
עוד נמסר, "מהממצאים והמידע שהועבר נמצא כי המטוסים הללו נדרשים בבדיקה יעודית על מנת לפסול אפשרות של תקלה חוזרת במערך הישראלי. חיל האוויר ינתח את ממצאי חקירת האירוע וימליץ על אופן החזרת המטוסים באופן בטוח לטיסה".
כזכור, לפני כשבוע וחצי תאונה חריגה התרחשה ותועדה בארצות הברית. התאונה התרחשה במהלך נחיתה של מטוס הקרב החדשני F-35B, בבסיס פורת' וורת' בטקסס. מטוס הקרב שייך לחיל האוויר האמריקני, שגם נחת בבסיס אמריקני.
בתיעוד שצילם אזרח והעלה לרשת החברתית, נראה מטוס הקרב F-35B מבצע נחיתה אנכית על המסלול בבסיס חיל האוויר, תוך כדי שחופת הטייס פתוחה. כאשר המטוס נגע בקרקע תוך כדי הנחיתה, הוא קיפץ בחזרה כמטר באוויר. כאשר המטוס ניסה לנחות בפעם השנייה על הקרקע, הוא לפתע התהפך כאשר החלק הקדמי נשאר למטה והחלק האחורי התרומם באוויר.
אחרי מספר רגעים מאז ההתהפכות, המטוס החל לנטות הצידה כאשר כל החלק השמאלי של ה-F-35B נותר על הקרקע ונגרר לאורך מספר מטרים. כאשר החלק השמאלי עדיין נותר באוויר ועשן רב החל לצאת מהמנועים, הוא הסתחרר קלות וגוף המטוס נפל סופית על המסלול בבסיס האמריקני. רק כאשר המטוס כולו נחת, נראה מצנח החירום נפלט החוצה.





















למה החופה הייתה פתוחה בשעת הנחיתה? הוא ידע שיש תקלה?
ככה נוחתים אם המטוס הזה