ועדת השרים להצטיידות אישרה בסוף השבוע את רכישתן של שתי טייסות קרב חדשות לחיל האוויר: טייסת רביעית של מטוס האדיר (F-35) מתוצרת לוקהיד מרטין, וטייסת שנייה של F-15IA מתוצרת בואינג. היקף העסקאות, הנאמד בעשרות מיליארדי שקלים, כולל את קליטת הטייסות בחיל האוויר, תמיכה מלאה, אספקת חלקי חילוף ולוגיסטיקה.
האישור ניתן ביוזמת שר הביטחון ישראל כ"ץ ומנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, ומהווה צעד ראשון במימוש תוכנית "מגן ישראל" לבניין הכוח – תוכנית שאושרה על ידי ראש הממשלה ושר הביטחון במסגרת תקציב ייעודי של 350 מיליארד ש"ח.

בעקבות האישור, הנחה מנכ"ל משרד הביטחון את משלחת הרכש הישראלית בארצות הברית להתקדם לחתימת העסקאות מול גורמי הממשל והצבא האמריקניים בהקדם האפשרי.
"הלקחים ממבצע שאגת הארי"
שר הביטחון כ"ץ ציין כי הרכש נובע ישירות מהלקחים המבצעיים של מבצע "שאגת הארי" מול איראן: "המבצע המחיש פעם נוספת את עוצמתו של חיל האוויר ואת תפקידו המכריע. הלקחים מחייבים אותנו להאיץ את בניין הכוח כדי להבטיח את עליונותו גם בעשורים הבאים."

השר הוסיף כי במסגרת התוכנית יידרש חיל האוויר לקפיצת מדרגה טכנולוגית, הכוללת פיתוח יכולות טיסה אוטונומיות, מערכות הגנה מהדור הבא, וביסוס עליונות צבאית ישראלית, הגנתית והתקפית, בחלל.
מנכ"ל משרד הביטחון אמיר ברעם הדגיש מצדו את החשיבות האסטרטגית של הקשר בין ישראל לארצות הברית, וציין כי השילוב בין יכולותיהן של שתי הטייסות השונות יעניק לחיל האוויר גמישות מלאה להתמודד עם מגוון תרחישי לחימה. "אנו מחויבים לפעול כבר כעת כדי להבטיח את עליונותו הצבאית של צה"ל גם בעוד עשור ויותר," אמר.





















מה עם השקעה בחילות הרגליים? מה עם הלייזר? מה עם כטבמים ומזלטים בעשרות אלפים? מה עם טנקי מרכבה סימן 5? תורידו מטוס שניים ותגבירו את העונה של שאר החיל בעשרות מונים!