בעקבות ההתבטאויות של חברי ש"ס בנוגע לפסילת מינויו של יו"ר המפלגה, אריה דרעי, העביר היום (רביעי) האחרון הנחייה לשרים ולחברי הכנסת במפלגתו "להוריד פרופיל". בכך הוא דרש מהם לא להתראיין ביממה הקרובה ולבטל ראיונות שנקבעו מראש.
בנוסף, גם בליכוד נשלחה הודעה הצהריים משלכת נתניהו לח"כ של המפלגה בה נכתב כי "אנחנו נכנסים לנוהל קמפיין. בבקשה לעדכן אותי לפני כל ריאיון ולוודא שמקבלים תדרוך מנחום וולברג, דובר שר המשפטים".
ביממה האחרונה חברי הכנסת של ש"ס שברו שתיקה של שנים ארוכות בהם החרישו בנוגע למערכת המשפט ומשפטו של דרעי, אך כאמור ביממה האחרונה חברי הכנסת החלו לתקוף את בג"ץ. שר הרווחה יעקב מרגי אמר הבוקר כי אם מינויו של יו"ר מפלגתו ייפסל בבג"ץ ולא יימצא לכך פתרון, לא תהיה ממשלה, ולדבריו נתניהו יודע זאת.
בריאיון לכאן ב' אמר מרגי כי "אם בית המשפט אכן יפסול אותו, ראש הממשלה יצטרך להחליט איך הוא נוהג. לאורך כל הדרך אמרנו שאין שום סיבה שאריה דרעי לא יכהן כשר בכיר בישראל. נתניהו יודע שאם אריה דרעי לא בממשלה, אין ממשלה".
כזכור, ח"כ אברהם בצלאל מש"ס אמר אמש כי "אם בג"ץ יפסקו ויפסלו את אריה דרעי הם יורים לעצמם בראש – ברמה הזאת". הוא הוסיף: "אני לא חושב שזה מאיים בכלל, אין לי ספק שזה נמצא גם על השולחן".
כשנשאל בצלאל אם דבריו הם בגדר איום כלפי שופטי בית המשפט העליון, השיב: "אני לא חושב שזה מאיים כלל. אני מבין שהם צריכים לקחת את זה ואין לי ספק שזה נמצא על השולחן".




















