לצד רעידות האדמה הקשות שהתרחשו בטורקיה וסוריה, גם בישראל חוו את רעידות המשנה ובישראל הביעו חשש מאסון לאומי במידה ורעידת אדמה דומה תתרחש בארץ. בעקבות כך הודיעו הערב (שלישי) בלשכת השר לביטחון לאומי, ח"כ איתמר בן גביר, כי השר קיים דיון היערכות המשרד לרעידות אדמה בישראל. "ניערך בצורה מיטבית", הבטיח השר.
בהודעת הדוברות של המשרד לביטחון לאומי על הערכת המצב, נכתב כי "השר לביטחון לאומי קיים היום דיון בנושא מוכנות המשרד לביטחון לאומי לרעידות אדמה, בהשתתפות מפכ"ל המשטרה, נציב כבאות והצלה, ונציגי פיקוד העורף, רח"ל, מד"א, משרד הפנים והמל"ל". הדיון מגיע לאחר הודעה שיצאה בעניין מטעם לשכת ראש הממשלה נתניהו.
"בדיון הוצגה לשר היערכות משרדי הממשלה וגופי החירום וההצלה לתגובה ראשונית בעקבות רעידת אדמה, ובין היתר הוצגו תרחישי הייחוס, תפיסת ההפעלה, מוכנות הרשויות המקומיות, והמענה הרפואי בעת הצורך", נמסר בנוסף מטעם המשרד לביטחון לאומי. השר בן גביר מסר: "הדיון שקיימנו הערב מעלה שגופי החירום והביטחון של מדינת ישראל אמנם התקדמו משמעותית אך עדיין לא ערוכים בצורה מספקת לתרחיש של רעידת אדמה".
"יש חוסר משמעותי במשאבים וביכולות של משרדי הממשלה ויחידות החירום והחילוץ של מדינת ישראל לטיפול באירועי חירום מן הסוג הזה. אקיים דיון דחוף בעניין יחד עם שרי הממשלה האמונים על התחומים הללו ועל גופי החירום של מדינת ישראל, כדי להערך בצורה מטיבית לאירועים הללו", הוסיף בן גביר לסיום.




















