המתיחות הביטחונית והפיגוע הקטלני בחווארה, הביאו לעימותים אלימים הלילה (ראשון) ביהודה ושומרון – כולל בעיר שכם שם נעשה ניסיון להצית את מתחם קבר יוסף. לאחר שרה"מ נתניהו קרא למתיישבים שהציתו בתי פלסטינים בחווארה, שלא לקחת את החוק לידיים, כעת יוצאים באופן חריג גם שאר מנהיגי הציבור בישראל בקריאה להרגעת הרוחות.
נשיא המדינה יצחק הרצוג, יצא במסר חריג ביותר בעניין המתיחות הביטחונית – נושא שהוא ממעט לעסוק בו באופן פומבי. "נטילת החוק בידיים, פרעות ואלימות כלפי חפים מפשע – אינם דרכנו ואני מגנה זאת בתוקף. עלינו לאפשר לצה״ל, למשטרת ישראל ולכוחות הביטחון ללכוד את המחבל הנתעב ולהשיב את הסדר על כנו לאלתר", מסר הנשיא הרצוג.
שר הביטחון יואב גלנט, יצא גם הוא במסר חריף בדומה להרצוג ולרה"מ נתניהו מוקדם יותר. "גם בסיומה של יממה קשה וכואבת, בה שני אחים צעירים נרצחו בידי מחבל שפל, אני קורא לאזרחי ישראל: אל תקחו את החוק לידיים. הפרות הסדר בחאוורה מסכנות את האזרחים, ופוגעות בפעילות כוחות הביטחון במצוד אחר המחבלים. אני סומך על מפקדי ולוחמי צה״ל, ובטוח כי ישימו את ידם על הרוצחים", מסר השר.
גם באופוזיציה קראו לרגיעה. יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ כתב בטוויטר: "לצד הצער העמוק והכבד על הפיגוע הקשה, המראות הערב בחווארה צריכים לבייש כל אדם וכל יהודי בפרט. זו לא דרכנו. בלתי נתפס שבערב כזה, חיילי צה"ל צריכים לעצור פורעים ישראלים ולמנוע רצח של חפים מפשע, במקום לרדוף אחרי טרוריסטים. שתיקתם של השרים סמוטריץ׳ ובן גביר מבישה ומסוכנת. על כל מנהיגי הציבור לקרוא ולפעול עכשיו להרגעת הרוחות".
חבר הכנסת גלעד קריב, מ'העבודה', תקף את הממשלה: "ממשלת נתניהו מאבדת שליטה. שרים בכירים יוצאים נגד המהלך הבינ"ל להרגעת המתיחות שמובל על ידי ראש הממשלה, ונערי הגבעות לוקחים את החוק לידיים ופוגעים בנפש וברכוש. אנחנו בדרך לגלי אלימות חסרי תקדים וממשלת נתניהו מתגלה כחסרת כל יכולת לנהל את האירוע".





















ברגע הראשון כשקראתי את הכותרת, הייתי בטוח שמנהיגי השמאל סוף סוף התעשתו, אבל אז המשכתי לקרוא והבנתי שהקריאה מופנית רק כלפי המתפרעים המשתייכים למחנה הימין. כל הבריונים, המתפרעים והאנרכיסטים ממחנה השמאל יכולים להמשיך להתפרע כרגיל….
מה הקשר?
בחווארה מדובר בשריפת רכוש וסיכון חיי אדם
תמשיכו להפקיר את המתיישבים בחסות בגץ והמשפטנים ואז תצפו שאנשים ירכינו את גרונם לסכין הפלשתינית
שתוק הרצוג! אסור לרחם על אכזרים ,נמאס שהם רוצחים לנו מעמנו ,צריך ביד קשה לנהוג בהם וטוב מאוד שיש יהודים ללא חת שעושים זאת.. שתוק ותהיה הומני כלפי עמך ולא אויביך!