משלם את המחיר: מפקד חיל האוויר החליט להדיח את אחד ממובילי מחאת טייסי המילואים בטייסת 69 שהכריזו כי לא יגיעו השבוע לאימון במחאה על הרפורמה המשפטית. סיבת הדחה: עידוד אי-התייצבות של טייסים במילואים ומה שהוגדר בחיל האוויר כ"משבר אמון" בין מפקד החיל לאל"מ ג'.
בצהל מסרו כי "אמש קיים מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, שיח פיקודי עם אל״ם (מיל׳) ג׳. השיח עסק בהמשך שירות המילואים של אל"ם (מיל׳) ג' לאור התנהלותו סביב אירועי השעה. בסיום השיחה הודיע מפקד חיל האוויר לקצין כי לאור התנהלותו, לא יוכל להמשיך במילואים עד הודעה חדשה, מאחר שפעל בניגוד להנחיותיו של מפקד החיל, באופן שלא הולם את דרגתו ומעמדו של הקצין.
עו ד נמסר כי "הקצין יהיה רשאי להביא את טענותיו בפני הרמטכ"ל, טרם קבלת החלטה סופית בעניין המשך שירותו. צה״ל מוקיר את משרתיו במילואים, מכבד את זכותם כאזרחים לפעול על פי צו מצפונם, לצד הותרתו מחוץ לכל מחלוקת ציבורית, לשם שמירה על כשירותו של צה"ל ואמון הציבור בו".
אלוף משנה ג', טייס קרב, היה אמור להתמנות לראש להק אוויר בחיל האוויר ולקבל דרגת תא"ל, אלא שבשנה שעברה, כמה חודשים לאחר תאונת העטלף, הוא הודיע על רצונו לפרוש מצה"ל ולא לקבל את הדרגה והתפקיד. הוא סיים את תפקידו בבסיס רמת דוד כמתוכנן, ולתפקיד מונה לבסוף ת' שהועלה לדרגת תת-אלוף.
בתחילת השבוע, 37 טייסים במילואים בטייסת הקרב 69 של חיל האוויר הודיעו כי לא יתייצבו לאימונים במחאה על הרפורמה המשפטית. עם זאת, הטייסים הודיעו כי כן יתייצבו לפעילות מבצעית.
שלשום הודיעו הטייסים כי יתייצבו ביחידה – אך במקום האימון שאליו זומנו, הם יקיימו "שיח לוחמים". "אנו נענים לקריאת מפקדינו ונתייצב ביחידה לשיח לוחמים. יש לנו אמון מלא במפקדים ונמשיך לשרת את מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית ככל שיידרש", מסרו.





















טוב מאוד בע"ה
טוב מאוד…
לפטר את כל האנרכיסטים בלי פחד!!!
לא מכירה אותך, אבל רוצה להגיד לך תודה!
תודה שעמדת על עקרונותך.
חסר מנהיג למרכז, אני אשמח לאדם כמוך בתור מנהיג
טוב מאד . הגיע הזמן להיות אריות ולא דגים במים…
משהו מסריח מתחבא פה רצה לפרוש אחרי תאונת העטלף לבדוק מהר מה הסיפור אני חס ושלום לא חושד בו אבל אולי זה טיוח