ראש הממשלה בנימין נתניהו השיב היום (ראשון) באמצעות עו"ד מיכאל ראבילו ועו"ד רועי שכטר לעתירה נגדו שמנסה למנוע ממנו מלהתערב ברפורמה המשפטית. לדברי נתניהו, "כל שופט חדש לא יהיה מעורב בענייני"
**
נתניהו נימק את תשובתו: "אזרחי ישראל בחרו רק לפני חודשים ספורים, ברוב ברור, במפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית. כל המפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית, הודיעו באופן ברור במערכת הבחירות, שהן מעוניינות שחבר הכנסת בנימין נתניהו יעמוד בראשות הממשלה".
עוד טען, "פסק הדין לא אסר על ראש הממשלה לדון בוועדה לבחירת שופטים וראש הממשלה עצמו הודיע והוא חוזר ומודיע שוב מפורשות שהוא מסכים לכך שלא יהיה שופט חדש שיבחר על ידי הוועדה לבחירת שופטים שיהיה מעורב בעניינו".
לדבריו, "כל אדם בר דעת מבין שבעת של משבר לאומי בעל השלכות פנימיות וחיצוניות למדינת ישראל, ראש הממשלה, מחויב לפעול לטובת העם כדי לנסות להביא להסכמה לאומית רחבה ככל האפשר, למניעת אלימות ולהבטחת החוק והסדר והתפקוד השוטף של המדינה, ביטחונה ויציבותה הכלכלית של המדינה, ושמירה על יחסי החוץ של המדינה".
"עם כל הכבוד לכל הסדר ניגוד עניינים, כאשר יש נושא שנשיא המדינה מודיע שלדעתו הוא עלול להוביל חלילה למלחמת אחים; כאשר נשיא ארה"ב ומנהיגי העולם מביעים בנושא עמדה ומשוחחים עליו עם ראש הממשלה; כאשר הנושא משפיע על ביטחון המדינה וכלכלתה; ראש הממשלה חייב מתוקף תפקידו לנהל את הנושא ולהיות מעורב בו ואין לכך שמץ של קשר לענייניו האישיים. זו המשמעות של תפקיד ראש הממשלה, וזו המשמעות של בחירת אזרחי מדינת ישראל", טען לסיום.





















ההתנגדות לניהול ע"י ראש הממשלה הוא רק מסיבה שיש שלא רוצים פתרון למשבר אלא רוצים משבר שישבור את הקואלציה שמפריעה להם
רק D9
פוזיציה! הרי אם נתניהו היה מודיע אני נכנס לאירוע ועוצר מיידי את התהליך, הייתם רואים את כל השמאל מריעים וגם הבג"ץ היה מודיע שזה הליך תקין, רק שנתניהו אמר שהוא ממשיך את התהליך ואז נהיה הליך לא תקין!!
אני מקווה ששליטי העל יקבלו את הסבר ראש הממשלה….זו מדינה דמוקרטית זו