אחרי ששלח תגובה רשמית לבית הדין של הליכוד שבה כתב כי מילא אחר בקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו בנוגע לשביתה ושבר דוד אמר לו שהיא מתואמת עם לשכת נתניהו, יו"ר וועד עובדי רשות שדות התעופה, פנחס עידן, שנמצא בעין הסערה משנה הצהריים גרסה.
לדבריו, "ארנון בר דוד, יו"ר ההסתדרות, הורה בכנס להשבית את המשק. ידעתי שראש הממשלה יקיים מסיבת עיתונאים תוך זמן קצר מההכרזה והערכתי שאז תסתיים השביתה. סברתי בזמנו כי אולי קיים תיאום מסוים בין הצדדים, דבר שהתברר לי בדיעבד כלא נכון".
מוקדם יותר היום, פנחס עידן, הגיש את תגובתו על העתירות שהוגשו נגדו לבית הדין של הליכוד, אשר קוראות להדחתו מהמפלגה בעקבות החלטתו להשבית את נתב"ג בחודש שעבר כחלק מהמחאה נגד חקיקת הרפורמה המשפטית. עידן טען בתצהיר כי יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד אמר לו שהשביתה תואמה עם לשכת ראש הממשלה.
בתשובתו כתב עו"ד של עידן כי הוא "פעל בהתאם להוראות של יו"ר ההסתדרות אשר ציין בפניו כי דבר השביתה הנקודתית והקצרה, מתואמת עם לשכת יו"ר המפלגה (ראש הממשלה)". לטענתו, בר דוד ציין בפניו בפירוש בשיחה הזו כי השביתה תואמה עם לשכת רה"מ, ושהיא צפויה להיות קצרה מאד. כמו כן טוען כי להבנתו השבתת המשק הייתה הרצון של יו"ר המפלגה. הצהריים כאמור, עידן משנה את גרסתו.




















