בהנחיית מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי, התקיים ביממה האחרונה מבצע ממוקד ונחוש נגד מחוללי פשיעה מרכזיים ברחוב הערבי.
במהלך המבצע שהתקיים בהובלת אגף החקירות והמודיעין, להב 433 ומחוזות המשטרה השונים והסתיים היום בשעות הבוקר, נעצרו 53 חשודים ועוכבו 37 נוספים. בוצעו מעל 100 חיפושים ונתפס אמל"ח רב, חומרים מסוכנים ומאות אלפי שקלים.
אמצעי הלחימה והסמים שנתפסו: 80 אקדחים מסוגים שונים. 4 רובים מסוג קרלו. 8 רימונים מסוגים שונים. 3 אפודי מגן.7 כלי נשק מסוג איירסופט.מערכת הפעלה, מטען צינור ולבנת חבלה. חומרים מסוכנים רבים. בסוגיית המאבק בכסף השחור נתפסו במהלך המבצע מעל 380 אלף ש"ח במזומן, בחלקו גם כסף מזוייף.
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי מסר: "יצאנו למבצע ממוקד של פעילות חקירתית ומודיעינית נגד מי שהוגדרו על ידי משטרת ישראל כמחוללי פשיעה מרכזיים. בתום 24 שעות בלבד, הצלחנו לתפוס כמות משמעותית של אמצעי לחימה המוחזקים בניגוד לחוק, בהם בין היתר, 63 אקדחים שנתפסו בסיכול אחת מהברחות הנשק הגדולות שנרשמו בגבולות המדינה. יש לזכור כי כל אקדח שנתפס בדרכו לשטח ישראל הוא סיכול של אירוע ירי, פיגוע או רצח. משטרת ישראל תמשיך במאבק נחוש ובלתי מתפשר בתופעת האלימות והפשיעה ברחוב הערבי, תוך חיזוק תחושת הביטחון של הציבור".




















