הדרמה בקואליציה סביב תקציב המדינה: הערב (חמישי) נודע ל'חדשות JDN', כי מאחורי הקלעים, מי שאחראים על עצירת דיוני התקציב בוועדת הכספים הם חברי הכנסת של אגודת ישראל. הבוקר פרסמנו לראשונה שהיו"ר ח"כ משה גפני החליט על עצירת התקציב עד שלא יוסדר נושא תקציבי החינוך החרדי, אלא שמתברר שההחלטה התקבלה אחרי לחץ של חברי אגודה.
אמש, עוד לפני ישיבת הסיעה המשותפת של יהדות התורה בכנסת, התכנסו חברי אגודת ישראל לדיון מיוחד. בחדר הסגור הביעו הח"כים והשרים את זעמם על כך ששר האוצר ח"כ בצלאל סמוטריץ' השמיט מספר התקציב כמאה מיליון ש"ח לחינוך החרדי, מתוך ההעלאה שהובטחה להם בהסכם הקואליציוני בגובה של כ-350 מיליון ש"ח, והם החליטו לפעול.
בישיבת אגודה הוחלט כי בישיבה המשותפת עם דגל התורה מיד לאחר מכן, יגערו על גפני שממשיך לנהל את הדיונים בוועדת הכספים בעניין תקציב המדינה הכללי, בזמן שתקציב החינוך החרדי עדיין לא מוסדר כאמור. כזכור, עצם ההתחייבות של רה"מ נתניהו להעלאת תקציב החינוך החרדי במאות מיליונים – הגיע בעקבות החשש שחסידות בעלזא תלך לתוכנית של לימודי ליב"ה חלקיים, בממשלת בנט-לפיד.
בישיבת הסיעה של יהדות התורה החלו חברי אגודה לצעוק על גפני, ודרשו תשובות. יו"ר דגל מצידו היה נבוך, והסביר שסמוטריץ' הבטיח לו בשבועות האחרונים ש"הנושא יסודר". לאחר הלחץ הסכים גפני להקפיא את ההצבעות על התקציב בוועדת הכספים, הבוקר כאמור כבר החליט לבטל את הדיונים עצמם. עוד נודע ל'חדשות JDN', כי באופן מפתיע, חבר הכנסת יצחק פינדרוס מ'דגל' דווקא צידד בעמדת אגודה, בניגוד לעמדת יו"ר מפלגתו גפני.





















כל הכבוד להם
אסור לתת לנתניהו צד שאפשר למרוח אותם
כרגיל דגל נסחבים על ידי אגודה הם לא יודעים להוביל
למה לא מפרסמים תגובות???????
וזה לא פעם ראשונה!!!!
יש כאן בעיה מובנית, הנציגים החרדים הבטיחו לציבור הבוחרים השוואה ריאלית ותוספת לתקציב החינוך כמו"כ תוכניות כמו "אופק חדש" בחינוך היסודי וכדו' אך בפועל במשרד האוצר ובמשרד החינוך לא מוכנים להעביר תקציבים מבלי שהחינוך העצמאי ישתף את נתוני השכר של המורים בחינוך העצמאי, ככל הנראה נוח לשני הצדדים להשאיר את המצב הקיים במבוי סתום תוך האשמות הדדיות…להנציח את העוול הקיים ושוב להבטיח הבטחות על הקרח בבחירות הבאות.
הגיע הזמן להפסיק להשתפן! פעם השתפנו רק מול ביבי פעם אחר פעם בשביל זה שילמנו בתקופות ארוכות של ממשלות מעבר ו"אחדות" מקרטעות שבמהלכן לא הוסדרו הצרכים הבסיסיים ביותר של הציבור כמו חוק גיוס, וכמו, ובכן, תקציב החינוך. שילמנו גם במחיר ישיבה של שנה קשה באופוזיציה במהלכה נעקר כל הקדטש והיקר ליהדות ושכרנו בצידה, הכיס החרדי הוכה פעם אחר פעם. היחיד (!!!) שהתעשת הוא האדמו"ר מבעלזא שהיה מוכן לשת"פ עם ממשלת בנט-לפיד בשביל החינוך החרדי. בדגל בחרו להמשיך להשתפן והם היו ממשיכים כך אם לא שבאגודה הכריחו אותם לעצור את התקציב. אם הפוליטיקה החרדית לא נועדה כדי לתת מענה לצרכי והחרדים אז למה היא כן נועדה? גפני?