המו"מ נחשף: במהלך ישיבת הממשלה שהתקיימה היום (ראשון), הסבירו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט, לשרת ההתיישבות אורית סטרוק, מדוע הוחלט להחזיר גופות מחבלים בסוף השבוע האחרון. לפי דיווח הערב ב'חדשות 12', תוך כדי ההסבר של נתניהו הוא חשף כי למעשה ישנה התקדמות במשא ומתן לעסקת שבויים עם חמאס.
לפי הדיווח, נתניהו אמר לסטרוק כי "אנחנו יותר קרובים להשגתו של הסכם החזרת שבויים מאשר אי השגתו. אבל הלחץ הישראלי רק מזיק", תוך שהוא מתכוון ללחץ של משפחות שאול וגולדין על הממשלה. גלנט הסכים והוסיף כי "גופות מחבלים לא מהוות נכס בשיח מול גופי הטרור. רק במקרים חריגים. המשפחות משוכנעות שעושים מניפולציה".
"המשפחות משוכנעות שכאילו לא משתמשים בנכס שקיים", המשיך גלנט, "אין קשר בין מחבל לא מוכר לחמאס בעזה. אני מציע להפסיק את האמירות הלא אחראיות והמזיקות". לפי הדיווח, ישנו מו"מ חשאי בין ישראל לחמאס בתיווך של כמה מדינות כאשר אף ישנה התקדמות מסוימת, מה שמסביר את התנהגות החמאס המאופקת לאחרונה.
ההתקדמות היא שחמאס מוכן להתגמש במספר ואיכות האסירים הביטחוניים שישוחררו לעזה בתמורה לגופות החטופים, אך "לא משהו שיוביל את ישראל לפריצת דרך לעסקה". נתניהו מעוניין להביא הסכם עם ארגון הטרור ברצועה, דבר אליו הוא חותר במשך שנים כאשר ביצע את "עסקת שליט", אך בינתיים ראש הממשלה מבין שאין לכך היתכנות ציבורית.




















