לקט תקיפות צה"ל ברצועה. צילום: פלסטיני
המתיחות הביטחונית: אמש (מוצאי שבת) הגיע לסיומו מבצע "מגן וחץ" של מערכת הביטחון כנגד ארגון הג'יאהד האסלאמי ברצועת עזה, אחרי חמישה ימים. על אף ההכרזה על הפסקת אש, הערב שוגרה רקטה נוספת לעבר העוטף, רקטה שבחסדי שמיים נחתה בשטח פתוח וללא נפגעים או נזק. ב'חדשות 12' דווח מה עומד מאחורי האינטרס של הגא"פ לתדלק את המתיחות.
לפי הדיווח, איראן היא זאת שעומדת מאחורי תדלוק המתיחות הביטחונית. אחרי שישראל חיסלה בפתח המבצע הצבאי את שלושת בכירי הג'יאהד האסלאמי, במשטר האייתוללות באיראן הפעילו לחץ כבד על הגא"פ שיגיב בירי רקטות לעבר ישראל. אחרי שהמבצע התחיל, בגא"פ נדהמו לגלות את עוצמת התגובה הישראלית, כאשר עוד ועוד בכירים שלו חוסלו על ידי חיל האוויר.
בשלב מסוים ביקשו בגא"פ להגיע להפסקת אש עם ישראל, כאשר בכירים ביטחוניים אף תדרכו שהמחבלים "התחננו" למצרים שתגיע להפסקת אש. אלא שלפי הדיווח הערב, איראן לחצה על הגא"פ להמשיך את הלחימה – כולל הצבת תגמול כספי 'הולם' לשיטת ארגון הטרור בעזה. מסתבר שאיראן שילמה לגא"פ חמישה מיליון דולר על כל יום שהלחימה נמשכה.
במקביל נערכים בישראל ל"יום ירושלים" ו"מצעד הדגלים" שיחול ביום חמישי הקרוב, כאשר במשך כל שנה מחדש ביום הזה ארגוני הטרור מזניקים את פעילויות הטרור שלהם, כולל ירי רקטות לעבר הבירה. השנה מעריכים במערכת הביטחון שהאירוע יעבור בשקט יחסי בעקבות ההלם הטרי שיש ברצועת עזה מהתגובה הישראלית, אך לא ממהרים להצהיר על כך ובוודאי שלא נכנסים לשאננות.




















