הודעת ריקול על מוצר הגלידות: הערב (ראשון) הודיעה חברת "מפעל גלידות עדן" לצרכנים בישראל, כי היא החליטה להוריד מהמדפים (ריקול) מספר מוצרים שהתגלו כמסוכנים לחלק מהצרכנים. הסיבה לריקול הוא גילוי של חלב במוצרים שאמורים להיות עם שומן צמחי, קרי 'פרווה', מה שעלול להיות מסוכן לציבור הצרכנים שאלרגי לחלב.
"קריאה להחזרה – אלרגנים – הרחבה למוצרים נוספים", נמסר בהודעת החברה, שפירטה על המוצרים שיורדים מהמדפים. מפעל גלידות עדן קורא להחזרת המוצרים המפורטים להלן: "בהמשך למכתבנו הקורא להחזרת מוצרים (ריקול) – אשר אינם מסומנים כנדרש בנושא אלרגן חלב, מתאריך 16/05/2023 – אנו מרחיבים את הקריאה למוצרים נוספים כמפורט".
1. "פרוטי" – שלגון בשומן צמחי – ברקוד 6253801941315, 2. "וניל שוקולד" – שלגון בשומן צמחי – ברקוד 6253501265636, 3. "שוקולד" – שלגון בשומן צמחי – ברקוד 6253501265636. שם יצרן: גלידות עדן. כל תאריכי התפוגה – עד לתאריך 30/04/2024 (וכולל) – בכל 3 המוצרים.
"צרכנים בעלי אלרגיה לחלב ו/או לאלרגנים הנוספים המופיעים בתווית המוצרים מתבקשים שלא לצרוך אותם", מסרו בחברה, והוסיפו לסיום כי "בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות מפעל גלידות עדן אוסף את המוצרים מדרכי השיווק. למידע , בירורים ושאלות נוספות – טלפון 054-5942233".



צילום: דוברות





















אין שום קשר לפרווה או חלבי. זה ידוע שכל הארטיקים והגלידות בארץ עלולים להכיל חלב (חוץ מכמה שלוקים), ואפילו ארטיקי קרח.
מלבד מפעל אחד בארץ שנקרא שלגוגו, שהוא נקי מחלב