השר גלנט במוצב סאלם הסמוך לג'נין. צילום: שיר תורם, פלאש 90

גלנט מסכם את המבצע בג'נין: "ראינו פחדנות, ברגע האמת המחבלים הסתתרו או ברחו"

גלנט התייחס הערב לסיומו של מבצע "בית וגן", ואמר כי התקיפה האווירית הפתיעה את המחבלים בג'נין • "ברגע האמת הם הסתתרו או ברחו. כל מחבל שיחזור למחנה הפליטים שבג'נין לא יזהה אותו, מבחינתו זה כבר לא מקום מוגן", הבהיר

כתבות נוספות בנושא:

מבצע 'בית וגן': בשיחת סיכום עם כתביים צבאיים, שר הביטחון יואב גלנט התייחס הערב (רביעי) לסיומו של מבצע "בית וגן", ואמר כי התקיפה האווירית הפתיעה את המחבלים בג'נין. "ברגע האמת הם הסתתרו או ברחו", אמר גלנט, "זה מחבלים שנלחמים עבור כסף או להראות לחברים שלהם. ראינו פחדנות והיעדר אומץ לב".

לדברי שר הביטחון, "סיימנו מבצע שמוקד נגד ארגוני הטרור במחנה הפליטים ג'נין, מדובר על ארגונים שונים עם מכנה משותף. פגענו ב-48 השעות האחרונות משמעותית בתשתיות ייצור הטרור, והפלנו את מפעל ייצור הטרור שהוקם בג'נין. מדובר בעשרות רבות של אתרים שבהם היו: בתי מלאכה לייצור מטענים, מעבדות, אתרי אחסנה וגם אמצעי אבטחה ששמרו על הכניסות למחנה, וניסו לנטר את הפעילויות השגרתיות. היו שם סליקים, ומנהרה. עצרנו הרבה מאוד מעורבים בטרור ופגענו בהם. מבחינת היעדים – יעדי המבצע הושגו במלואם, החל מהבוקר יש לצה"ל ולשב"כ חופש פעולה אחר בג'נין".

עוד אמר גלנט, "עשינו מבצע דו חטיבתי למעשה, בפיקוד האוגדה, כדי שזה יאפשר לנו את היכולת להפעיל בעתיד כוחות יותר קטנים, עד למצב שצוות לוחמים יוכל לנוע בסמטאות ג'נין ולבצע את משימתו, במקום שאי אפשר היה לעשות את זה קודם עם גדוד ועם חטיבה. ההפתעה הושגה בזכות תקיפה אווירית מפתיעה על החמ"ל, סד"כ גדול של כוחות עם איכויות גבוהות שבאו מכיוונים שונים בו זמנית וליווי אווירי של פלטפורמות לא מאוישות שאפשרו פגיעה, וגם מעקב אחרי מה שנדרש. בפועל, למרות כל הדיבורים בטיקטוק, ברגע האמת המחבלים בג'נין בחרו להסתתר או לברוח״.

לדבריו, "המצב של היומיים האחרונים מוכיח שלא מדובר פה על איזשהו צבא או מליציות, מדובר על מחבלים שנלחמים בעבור כסף או בשביל להראות לחברים שלהם ולסביבה שהם גיבורים. רובם עזבו את מקום מושבם, ואלה שנשארו, הסתתרו במקומות שבהם הם מוגנים על ידי האוכלוסייה האזרחית, כמו בתי חולים ובסביבה של ילדים. אני חושב שזה דבר שמעיד יותר מכל על הפחדנות ועל חוסר אומץ הלב שהם ניסו להפגין כלפי חוץ".

"צריך לדעת שהידיים הן ידיים פלסטיניות, בעיקר של הג'יהאד האסלאמי שהוא הגורם היותר דומיננטי במחנה הפליטים של ג'נין, אבל יש גם אחרים. אבל המימון הוא מימון איראני. באופן כללי, אנחנו מזהים תקופה ארוכה של ניסיונות איראנים לקדם טרור מיהודה ושומרון באמצעות מימון, אכוונה, ניסיון שינוע של אמצעי לחימה".

שר הביטחון אמר: "כמי שמכיר שנים גם את גזרת ג'נין וגם את גזרת עזה אני יכול לראות עדויות לחקיינות של אמצעים שמקורם בעזה, חמ"לים, מטעני נפץ, הטמנות של מוקשים רבי עוצמה אבל פרימיטיביים שמבוססים על דודי שמש או על דברים דומים, הם דברים שפגשנו אותם לפני 20 שנה בעזה, רק שאז הטמינו אותם בחול ועכשיו היו צריכים להטמין אותם באספלט".

גלנט הזהיר, "״כל מחבל שיחזור למחנה הפליטים שבג'נין לא יזהה אותו, מבחינתו זה כבר לא מקום מוגן, תחושת הרדיפה תלווה אותם. מבחינתנו, זה לא סוף פסוק, איפה שפעלנו בעוצמה, נפעל אחרי זה בכל עוצמה שתידרש במקום ספציפי או על כל מחנה הפליטים. למעשה אם אני מחבר את הפעולה הזו לפעולה של לפני חודשים כנגד ג'יהאד האסלאמי בעזה, יש ביניהם קו מקשר, הקו המקשר הוא הנחיות שנתתי ביום הראשון בתפקידי כנגד הטרור, מהלכים יוזמים והתקפיים. אנחנו נוקטים בקו התקפי ויוזם והולכים למקומות שמהם הם פועלים, כך עשינו בג'נין. יש לנו יכולת להעתיק את זה למקומות אחרים, גם בשיטות משתנות, גזור הדבק, ומה שיהיה אחרת בפעולה שלנו, שהיא תבוא כנגד מי שפועל נגדנו, באופן מפתיע והיכן שאנחנו נחליט״.

גלנט התייחס לשיתוף הפעולה יוצא הדופן בין כלל גופי הביטחון. "זו הזדמנות להגיד שהרמטכ"ל, ר' השב"כ וכל מי שכפוף להם, פועלים בשיתוף פעולה מלא, מגלים מנהיגות, יצירתיות, חכמה ואומץ לב גם בביצוע, גם בקבלת ההחלטות וכל המערכת הזאת היא מערכת שפועלת בצורה אחידה, מראש הממשלה דרך שר הביטחון, עבור לראשי הארגונים והכוחות הפועלים. למעשה בזכות מה שעשינו עכשיו יתאפשר לנו להגיע גם לחוליות הבאות שיהיו הרבה יותר חשופות עכשיו, ואני גם לא פוסל אפשרות שכאלה שבעבר לחמו יסגירו את עצמם למנגנונים הפלסטינים, כפי שקרה בשכם בעבר ויכול לקרות  גם כאן".

"הלוחמים פעלו באומץ לב באפון מקצועי, עמדו במשימותיהם בצורה מעוררת הערכה, אני בעניין הזה אומר – כל הכבוד לצה"ל״ אנחנו בווקטור ראשי לכיוון היערכות אל מול איראן ולכן אנחנו פועלים בעזה לפני חודשיים, במבצע של חמישה ימים או במבצע של יומיים מול ג'נין עכשיו, בהגדרה הצבאית זו ״אבטחת אגף״. למעשה נטרלנו את המוקש בג'נין, פינינו את המוקש בעזה ואנחנו ממשיכים״.

לסיום, גלנט התייחס לתקרית שהייתה בסיום המבצע עם מותו של לוחם אגוז – רב סמל דוד יהודה יצחק. לדבריו, "היא תקרית קשה. צה"ל בוחן את הדברים, נלמד בדיוק מה קרה ואיך התרחשו הדברים. אני רוצה להביע צער עמוק על נפילתו של רב סמל דוד יהודה יצחק ולשלוח תנחומים חמים וכנים למשפחתו".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

חכם בלילה! הקב"ה הפיל על האויבים אימתה ופחד למעלה מדרך הטבע, קצת צניעות.

כתבות חדשות באתר

פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גדעון סער בגינוי חריף לשר החוץ הטורקי: "דבריו הם הסתה ברורה לרצח עם"
לבקשת ממשל טראמפ, הודו טרפדה את החזרה לוונצאולה של מנהיגת האופוזיציה
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הניו יורק טיימס: ישראל ניסתה להתנקש בראשי צוות המו"מ האיראני
על רקע פלילי: קצין מודיעין בכיר ברש"פ נעצר בחשד למעורבות בחטיפת חייל
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשיפה: נתיב המימון הסודי של איראן לחמאס דרך הסחורות בעזה
אנשי השמאל 'עצרו את התנועה' בנתיבי איילון במחאה נגד הממשלה
לפתע נתלהבו פניו של הרב אבא שאול, והוא מסר לאחיינו סדר תפילה מסוגל במיוחד
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הטרור הערבי במזרח ירושלים: יהודי נפצע קשה בפיגוע לינץ' בסילוואן
שינוי פני המזרח התיכון: שר הביטחון מסכם אלף ימי לחימה

הכתבות המעניינות ביותר

הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל
בג"ץ מבקר המדינה: נתניהו נוטה לציית, ובקואליציה ממשיכים לדבר על "עריצות השופטים"
דגל שחור מעל הסטנדר
נסיון דריסה ותקיפה בגוש עציון: החשודים נעצרו בתום מרדף בדרום הר חברון
המצור ברכס עלי טהאר: מחבל חיזבאללה יצא מפיר מנהרה – וחוסל מהאוויר
האם מותר לאכול צ'ולנט עם בשר במוצאי י''ז בתמוז • הגר"י אביטבול
משרד הכלכלה מאשר: 5,000 עובדים זרים נוספים יגיעו לישראל לענפי המסחר
סוריה: הרוגים ופצועים בפיצוץ מטען חבלה בבית קפה בדמשק
נס בוונצואלה: מאבטח שרד 8 ימים מתחת להריסות
וואטסאפ

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL USA
גדעון סער בגינוי חריף לשר החוץ הטורקי: "דבריו הם הסתה ברורה לרצח עם"
WhatsApp Video 2026-06-26 at 10.49
לבקשת ממשל טראמפ, הודו טרפדה את החזרה לוונצאולה של מנהיגת האופוזיציה
Gemini_Generated_Image_gl0a79gl0a79gl0a2-compressed
הניו יורק טיימס: ישראל ניסתה להתנקש בראשי צוות המו"מ האיראני
WhatsApp Image 2026-07-02 at 18.14
על רקע פלילי: קצין מודיעין בכיר ברש"פ נעצר בחשד למעורבות בחטיפת חייל

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חלוקת הפרסים ומסיבת סיום של החדר ליובאוויטש בניהולו של הרב לוי יצחק אזימוב, בבית הכנסת בית חיה מושקא (19)
פאריז: חלוקת פרסים ומסיבת סיום בחיידר ליובאוויטש
האדמו''ר מזוועהיל בהילולת האור החיים בבית מדרשו בביתר צילום שימי פ
האדמו"ר מזוועהיל בהילולת האור החיים הק' זי"ע
כבוד התורה בישיבה לצעירים בני עליה טשארנאביל צילום דוד ארזני (20)
מעמד כבוד התורה מפואר ורב רושם בישיבה לצעירים 'בני עליה' טשארנאביל
יארצייט פרמישלאן צילום שוקי לרר (12)
האדמו"ר מפרמישלאן בהילולת אביו הרה"ק רבי דוד משה מקרעטשניף זצוק"ל

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture