בזמן שנראה שהיחסים בין ממשל ביידן לבין ממשלת נתניהו ממשיכים להידרדר, בתקשורת האמריקנית לא חוסכים ביקורת מהנשיא. במאמר מערכת שפורסם היום (שישי) בעיתון האמריקני הנחשב הוול סטריט ג'ורנל, תקפו בחריפות את מדיניות ביידן מול ישראל.
"מה יש לביידן נגד ישראל?", תהו בכותרת. "מדוע הנשיא ביידן יוצא מגדרו כדי לבקר ולנסות להנחית פקודות על ממשלת ישראל? לפחות מבחינה רטורית, הנשיא והממשל שלו מתייחסים לראש הממשלה בנימין נתניהו ולקואליציית השלטון שלו גרוע יותר מאשר לשלטון האסאלמי באיראן".
הם הזכירו כי "מר ביידן סירב שוב השבוע באופן פומבי בחינם להזמין את מר נתניהו לבית הלבן ותירץ זאת בשותפיו הקואליציוניים של ראש הממשלה. טום נידס, השגריר היוצא של מר ביידן בישראל, אמר שארה"ב חייבת להתערב כדי למנוע מישראל 'לרדת מהפסים'. כאשר מר נתניהו היה הכי פגיע, בסוף מרץ, מר ביידן קבע לגבי הרפורמה המשפטית – נושא פנים ישראלי – כי 'ישראל לא תוכל להמשיך בדרך הזו'. נתניהו כבר ערך שינוי מסלול ומיתן את הרפורמות – וצריך לזכור שזו פרשה ישראלית פנימית שלנשיא האמריקני אין שום לגיטמציה להתערב בה. במקום זאת נשלח השגריר ניידס להורות בפומבי לנתניהו 'ללחוץ על הבלמים' של הרפורמה".
כותבי המאמר מציינים כי "ניכר שהממשל מצדד במפלגות האופוזיציה בישראל וזו לא דרך להתייחס לבעל ברית דמוקרטי במיוחד לאור העובדה שהמפלגה שאותה מייצג ראש ממשלת ישראל נמצאת בשלטון לאורך מרבית 25 השנים האחרונות".
"הישראלים הם אלה שצריכים להתווכח על השאלה האם הרפורמות המוצעות ירסנו את הסמכויות החריגות של בית המשפט העליון שלהם או ישנו את האיזון באופן אחר. הם לא זקוקים לפרשנות של מר ביידן".
"המדיניות של הנשיא מול ישראל לא טובה. הסיוע של ארה"ב לגופים בינלאומיים אנטי-ישראלים התחדש, 'הגדה המערבית' ומזרח ירושלים מוזכרים כל הזמן כ'כיבוש' אבל לא ברור איך ההתנהלות הזו מקדמת את השלום. בזמן שמר ביידן מערער את ממשלת נתניהו, חמאס ושאר שלוחות איראן צוברות כוח ופותחות חזית נוספת עם ישראל ביהודה ושומרון".
"המאכזב ביותר הוא כישלון ממשל ביידן בהארכת הסכמי אברהם. גם בנושא האיראני הנשיא הבטיח הסכם חזק יותר והממשל שלו בינתיים מתבוסס בשיח על הסכם לא כתוב שיאפשר לאיראן לשחרר עשרות מיליארדי דולרים ולהגיע לפריצה בתחום הגרעיני. זוהי נסיגה מבהילה אפילו מעמדתו של ברק אובמה".





















אהה
העיתון הזה עושה את העבודה שהתקשורת שלנו לא עושה..
במקום ליחס חשיבות לכל ציוץ שלו, פשוט נתניהו שם פס על הזקן הזה וככה צריך לעשות.
הפרשנות מאוד פשוטה אם הרפורמה תעבור כלשונה, יקומו שופטים שיאמצו את דו"ח אדמונד לוי בעניין חוקיות ההתנחלויות ובזה יסתם הגולל על הדמיון של מדינת הטרור פשלתין, וביידן הקתולי ושאר הפרוגרסביים שעוינים במהות את הזהות והמציאות היהודית האותנטית עושים הכל להשאיר את היהודי האמיתי חלש כמו בזמן מסעות הצלב האינקוויזציה תח ותט ה' סו ושאר ימי הרשע של הנצרות. זו הסיבה ואין בלתה.
אני לא נביא ולא בן נביא אנכי אבל בטוחני שהמכה של הקב"ה תנחת על ראשו של כל רשע שמצר לישראל. ראינו את זה אין-ספור פעמים בהיסטוריה הארוכה של עמנו. כל מי שמציק לנו ומנסה להרע לנו-יקבל מנה אחת אפיים !
אבל את הכתבה הזאת לא תשמע בתקשורת הישראלית. רק על הכתבה של העיתון הליברלי הקיצוני והזניח, עם מספר מנויים בצניחה, ה"ה טומס פרידמן האנטישמי ההזוי בניו יורק טיימס, שכמעט אף אחד לא קורא באמריקה, את זה תשמע שוב ושוב בתקשורת אצלנו.