ח"כ גלעד קריב נפגש אתמול (שלישי) עם מקורבי ראש הראשות הפלסטינית אבו מאזן, בהם בעלי תפקידים בכירים באש״ף, בפת"ח וגורמי חברה אזרחית, שסירבו לחשוף את שמם ולהצטלם. המפגש תואם מראש עם צה"ל ומשרד הביטחון, וקריב קיבל את אישורם. לפי לשכתו, הפגישה התנהלה ברוח טובה, וצפויות עוד פגישות בעתיד.
מטרת הביקור, לפי קריב, היא "הנעת דיאלוג מחודש של פוליטיקאים ישראלים עם בכירים בהנהגה הפלסטינית, כדי לגבש חזון אלטרנטיבי למציאות הסיפוח שממשלת נתניהו גוררת את מדינת ישראל לעברה". בנוסף, קריב העלה את הצורך בהמשכיות והידוק שיתוף הפעולה הביטחוני בין המנגנונים הפלסטינים למערכת הביטחון הישראלית.
קריב וצוותו קבלו ליווי צמוד מהמנגנונים הפלסטינים מהכניסה עד היציאה מרמאללה. בביקור היו שותפים ארגוני שמאל בהם יוזמת ז׳נבה וקואליציית השלום הפלסטינית. קריב הוא חבר הכנסת היהודי הראשון, זה יותר משלוש שנים, שמגיע לרמאללה לפגישה מדינית, מלבד שר הביטחון לשעבר בני גנץ שביקר ברמאללה ביולי 22, ונפגש עם אבו מאזן בביתו שבראש העין.
מארגון השמאל יוזמת ג'נבה נמסר: "נסענו אתמול לרמאללה עם חה"כ גלעד קריב, יו״ר שדולת שתי המדינות בכנסת, לפגישות עם בכירים פלסטינים כדי לגבש יחד אלטרנטיבה מדינית ריאלית שתקדם את פתרון שתי המדינות ותעצור את ההידרדרות למצב של מדינה אחת, לא דמוקרטית, מדממת ומייאשת את שני הצדדים. בקרוב נצרף עוד ח"כים למאמץ כדי ליצור כוח ציבורי חזק שיילחם על העתיד של כולנו".
בראיון להבוקר הזה בכאן רשת ב' סיפר קריב כי "הייתה תחושה שיש עם מי לדבר, שיש גורמים משמעותיים בצד הפלסטיני שממשיכים להתעקש על הדיאלוג עם פוליטיקאים ישראלים".
מקורבי אבו מאזן שנפגשו עם קריב סיפרו על מצב הרש״פ בתקופה האחרונה: ״לאחרונה יש הקצנה ניכרת בקרב הצעירים בגדה. הם מתקרבים לחמאס. במיוחד בתקופה האחרונה״. עוד נאמר לקריב שאבו מאזן דווקא מברך על תהליך נורמליזציה עם סעודיה, שכן הוא שונה מיוזמת אברהם. ״המעמד של סעודיה בעולם המוסלמי והערבי שונה ומיוחד, ולכן אנחנו מצפים שתהיה התקדמות בסוגיה הפלסטינית״, נאמר לקריב.
ח"כ אוהד טל מהציונות הדתית תקף את קריב. "מפלגת העבודה איבדה מזמן את הכיוון ואת המצפן הערכי של מקימיה ומנסה לקושש תשומת לב מכל עבר, גם במחיר פגיעה במדינת ישראל", אמר טל. "אני תוהה מה עובר בראשו של ח"כ קריב בזמן שהוא מנסה באופן תלוש לחדש את הקשר עם מקורביו של אבו מאזן הפועל אקטיבית למימון ולעידוד הטרור".





















מפלגה שבקושי עברה את אחוז החסימה ולפי כל הסקרים נמחקת, מנסה להתניע תהליכים מדיניים שהעלו אבק כבר מזמן.
אין מה לומר, פתטי.
איכס
על חשבוננו
קאפו על מלא מלא