לאחר שעורר סערה וגינויים כמעט מקיר לקיר במערכת הפוליטית בישראל, יאיר גולן מתייחס לטענות הקשות שהועלו כנגדו ולגינויים של חלק מחברי הכנסת באופוזיציה וכותב: "את השיטה של גנץ להתחנף לנתניהו, סמוטריץ ובן גביר כבר ניסינו – והיא נכשלה".
לטענתו: "הכוונה בדבריי הייתה ברורה: המלחמה הזו היא מימוש הפנטזיות של בן גביר וסמוטריץ. ואם ניתן להם לממש אותן, נהפוך למדינה מוקצית".
"הגיע הזמן שיהיה לנו עמוד שדרה מפלדה מחושלת – עלינו לעמוד על הערכים שלנו כמדינה ציונית, יהודית ודמוקרטית. לוחמי צהל הם גיבורים, שרי הממשלה מושחתים. צה"ל ערכי, והעם ישר הממשלה עקומה. את המלחמה צריך לסיים, להחזיר את החטופים ולשקם את ישראל".

חבר הכנסת הרפורמי של מפלגת העבודה שהוא גם חבר בדמוקרטים, גלעד קריב, מתייצב הבוקר לצדו של יו"ר המפלגה וכותב: "אף אחד לא ילמד אותנו מה היא ציונות. בטחונה של מדינת ישראל תלוי בעוצמתו של צה"ל ולא פחות מכך גם בערכיו. ממשלת ישראל מחלישה את צה"ל, גוררת אותו למלחמה חסרת תוחלת תוך סיכון חיי החטופים, והופכת את מדינת ישראל למצורעת בזירה הבינ"ל".

"דבריו של יאיר גולן לא כוונו נגד חיילי צה"ל ומפקדיו שזוכים מאיתנו להערכה ולגיבוי, אלא נגד שרים בכירים בממשלת ישראל שמטיפים יום אחרי יום לפשעי מלחמה, בזים לעקרונות בסיסיים של מוסר אנושי ויהודי, ומעמידים בסכנה את החטופים ואת חיילי צה"ל. נמשיך לעמוד על האמת ולהתריע מפני ממשלת החורבן, למען החטופים, למען חיילי צה"ל ולמען העתיד של מדינת ישראל ודמותה הערכית והמוסרית. וכן – עוד דבר אחד. הגיע הזמן שמנהיגי האופוזיציה האחרים יפסיקו לרקוד כנחש מהופנט לצלילי החליל של מכונת הרעל, ההסתה והשקרים".
ראוי להזכיר את דבריו של יאיר גולן בשנת 2016 בעודו משמש בתפקיד סגן הרמטכ"ל: "אם יש משהו שמפחיד אותי בזיכרון השואה, הוא זיהוי תהליכים מעוררי חלחלה שהתרחשו באירופה בכלל, ובגרמניה בפרט, אז – לפני 70, 80 ו-90 שנה – ומציאת עדות להם כאן בקרבנו, היום, ב–2016".
גם חברת הכנסת נעמה לזימי ממפלגת העבודה/הדמוקרטים מצטרפת להעניק גיבוי ליו"ר החדש שלה: "צריך לסיים את המלחמה. כל השאר רעשי רקע. הממשלה שמעמידה את צה"ל במלחמת הישרדות ארוכה היא הבעיה, לא חיילינו הגיבורים. הממשלה הסהרורית שקוראת להשמדת אוכלוסיה ושולחת חיילים אל הקרב ללא כל תכנית מדינית במכוון, היא שמעמידה את צה"ל במשימה בלתי אפשרית".
"לא למלחמת שלמות קואליציה שממסדת השתמטות. כן לשיקום ובנייה מחדש של חבלי הארץ היפה שלנו. לא לגירוש אוכלוסיה והמשך ההרג והמצור על אוכלוסיה אזרחית. כן לשחרור כל החטופים, טיפול בטרור, יצירת חלופה לחמאס וברית אזורית כוללת. לא לפנטזיות משיחיות, מזוודות של דולרים לחמאס ונאמנות לקטאר. כן לברית מתונים, הסכמי סחר והשקעות, ונאמנות לישראל. חורבן אל מול תקומה. זה הסיפור".





















העם ישר הממשלה עקומה איזה מן שכל עקום יש לאנשים האלה מי בחר בממשלה הזו אם לא העם? די אנחנו לא מטומטימים
איש טיפש שאת הראש מפעיל רק אחרי הטעות . כאלה אנחנו לא צריכים בהנהגת המדינה . הוא בוגי ועוד כמה שפולטים דברי בלע בלע להבין מה התועלת גמורים גמורים גמורים . תהיה לכם הנהגה טובה כפי שפעם הייתה רק כשתיפרדו מהשמאל הקיצוני ותתחברו לשמאל הציוני .
רמת דיבור אלימה ומלאה בשנאת ישראל וביבי – הצבר המכוער והכוחני שרמתו 30 מעלות מתחת לאפס !!
עצוב עצוב וזה היה מועמד לרמטכ"ל
מדהים ליקוי מאורות