הניו יורק טיימס דיווח היום (שישי) כי "מעגל צפוף" של מנהיגים מאיראן, חיזבאללה וחמאס סייעו לתכנן את התקיפה בשבת החל מלפני יותר משנה. בנוסף, אותם מנהיגים הכשירו חמושים והיה להם ידע מתקדם לגביה.
הדיווח הזה מבוסס על ראיונות עם שלושה איראנים המזוהים עם משמרות המהפכה, איראני אחד הקשור להנהגה בכירה וסורי המזוהה עם חיזבאללה. בתוך כך, אימונים התקיימו בלבנון ובסוריה, ובביירות הוקם מרכז פיקוד סודי משותף, לפי איראנים וסורים המכירים את המבצע.
בספטמבר, אמרו גורמי מודיעין ישראלים לעיתון האמריקני כי ברשותם מידע מודיעיני המצביע על כך שחמינאי, המנהיג העליון של איראן, הורה על קמפיין רחב נגד ישראל, כולל הכוונת פיגועים נגד אזרחיה בחו"ל, ביצוע חבלה בתוך הגבולות, הברחת נשק מתוחכם לפלסטינים וגם להצית מלחמת אזרחים ביהודה ושומרון.
במקביל, בלוג המודיעין 'אינטלי טיימס' חושף כי הזרוע הצבאית של החמאס החלה בתכנון מבצע הפלישה אל יישובי העוטף לאחר מבצע עלות השחר. פקודת המבצע של החטיבה הצפונית נכתבה באוקטובר 2022. הפקודה הורכבה מחלוקה למשימות זירתיות קרי לכל פלוגה יועדה נקודת פירצה בגבול שדרכה עשתה הפלוגה את דרכה אל היעד כאשר המטרה בפקודה היא לכבוש את היישוב ולחטוף ישראלים.
הפקודה מורכבת מסדר פעולות, אופן הניוד, אמצעי הלחימה, היביטי תקשורת ובהם דגש על נשיאת טלפון עם מצלמה. בחמאס שמרו על מידור בין הפלוגות קרי לכל פלוגה הוכנה פקודת מבצע ספציפית הנתמכת על ידי מודיעין שטח ממוקד מטרה.





















ימח שמם
לא יאומן!!!
הם אלו שהחלו במלחמה והם אלה שללא בושה מאיימים שאם לא נפסיק את הלחימה הם יאלצו להתערב!!!
העזות שלהם לא נולדה היום ,תמיד הרגישו מאוד בנוח לבחוש בקדירה שבשלו .
אוייבי ישראל ,תם זמנכם "בקדירה שבשלתם בה נתבשלתם".
עם ישראל היו חזקים, ה' איתנו החזיקו באמונה איתנה ואל תחתו.