לאחר הסערה שעוררה מסיבת העיתונאים של המשוחררת משבי החמאס יוכבד ליפשיץ, זאת בעקבות דבריה לכלי התקשורת כי קיבלה יחס טוב וטיפול רפואי מידי מחבלי חמאס, זומן מנהל בית החולים איכילוב רוני גמזו לשיחת בירור אצל מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב.
יום לאחר מכן הודיע גמזו לדובר בית החולים אבי שושן, כי הוא מוצא לחופשה כפויה עד להחלטה אחרת בעניינו. כעת פורסם בעיתון הארץ כי שושן זומן לשימוע לקראת פיטורין.
בלשכת ראש הממשלה טענו אז לאחר מסיבת העיתונאים של ליפשיץ, כי דבריה גרמו נזק לתדמית המדינה. גם במטה החטופים המייצג חלק ממשפחות החטופים והנעדרים אמרו כי: "בזמן שיש מאמצים אדירים לשכנע את העולם שצריך לשחרר את החטופים כמה שיותר מהר, בא מישהו ואומר שמטפלים בהם טוב".
זמן קצר לאחר האירוע הפיץ משרד הבריאות נוהל חדש לבתי החולים, בדבר ההתנהלות מול אמצעי התקשורת במקרים של חטופים ששוחררו מהשבי. על פי הנוהל, הטיפול בחטופים ששוחררו יהיה במתחם נפרד משאר המטופלים, שאליו יורשו להיכנס רק משפחותיהם, צוותי רפואה וגורמי ביטחון.
עוד נקבע בנוהל כי: "לכשיתקבלו החטופים בבית החולים, יוציא בית החולים הודעה על קבלת החטופים ועל מצבם הרפואי עם קבלתם, ללא פרטים מזהים ועל פי חוק חיסיון רפואי. כלל ההודעות יהיו בתיאום עם דוברות משרד הבריאות". עוד נקבע כי לאחר הטיפול הרפואי, ייצא נציג משרד הבריאות יחד עם נציג בית החולים לעדכון הציבור על מצבם הרפואי של המטופלים, בכפוף לחוק חיסיון רפואי, וכן כי כל סיקור תקשורתי נוסף יהיה בתיאום עם דוברות משרד הבריאות.

היום פורסם כי ח"כ צבי סוכות נפגש עם משפחתה של יוכבד ליפשיץ ששוחררה מהשבי בעזה ובעלה עדיין חטוף, זאת על אף חילוקי הדעות ביניהם, סוכות שוחח איתם על הרצון לעסקת שבויים.
לאחר שנפגש אמש עם דיצה אור, אימו של אבינתן אור שנחטף לעזה, ח"כ צבי סוכות (הציונות הדתית) נפגש היום (שני) עם בני משפחת ליפשיץ, שסבם עודד ליפשיץ שבוי בעזה, וסבתם יוכבד ליפשיץ שוחררה לפני כשבועיים. בני המשפחה ביקשו מסוכות להעלות על סדר היום את סוגיית החטופים, ואמרו לו כי לשיטתם זה הנושא הכי חשוב כרגע בלחימה.
סוכות שמע את כאב המשפחה, ואמר להם כי השבת החטופים עומדת בראש סדרי העדיפויות, עם ישראל כולו מכל המגזרים מאוחד ברצון ובתפילה להשיב אותם הביתה, ההזדהות עם הכאב הנורא חוצה מחנות ומדינת ישראל תעשה הכל כדי להשיב אותם לביתם במהירות ובשלום, וכמובן כל עוד לא תסוכן קיומה של מדינת ישראל.
לאחר הפגישה אמר סוכות: "נפגשתי כעת עם בני משפחת ליפשיץ שסבם עודד עדיין חטוף לצערנו בעזה, וסבתם יוכבד שוחררה לפני שבועיים. שמעתי את כאב המשפחה ושוחחנו על רצונם להעלות את נושא החטופים לסדר היום הציבורי."





















הוא כבר היה על הכוונת כי הוא
ימני והופיע ב"פטריוטים" עכשיו כשהוא
פישל עם ליפשיץ הכי נוח לגלגל הכל עליו
ולהעיף אותו.