בהודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ הבוקר (ראשון) נמסר כי בפעילות משותפת של שב"כ וצה"ל הלילה במחנה הפליטים בג'נין נעצר על ידי לוחמי מילואים אסאמה בני פדל, במוצאו מהכפר עקרבה הסמוך לשכם. אסאמה חשוד כמי שביצע את פיגוע הרצח הכפול בחווארה שבו נרצחו סייאלס-שי ניגרקר ובנו אביעד ניר הי"ד. אסאמה נעצר חמוש בדירת מבוקשים במחנה הפליטים ג'נין. אסאמה הועבר להמשך חקירה בשב"כ. המבצע במחנה ג'נין נמשך גם בשעה זו.

השניים, בני 60 ו-28, הגיעו לכפר בשעות הבוקר לסידורים, שטפו במכון את רכבם ונורו בזמן שהמתינו סמוך לו. מחבל חמוש זיהה שהם מדברים עברית, ירה בהם מטווח אפס ונמלט לאזור שכם – והמצוד אחריו נמשך חודשים.
במהלך הפעילות הלילה במחנה בג'נין במהלכו נעצר המחבל ימ"ש, חילופי אש התפתחו עם מחבלים שזרקו בין השאר מטענים לעבר הלוחמים שהגיבו בירי. מקורות פלסטינים מדווחים על חמישה הרוגים.




















