צילום: נועם רבקין/פלאש 90

ראש אגף המבצעים לשעבר מסביר: האם ההזזת נושאת המטוסים האמריקנית מדאיגה?

האלוף במיל' ישראל זיו, ראש אגף מבצעים לשעבר, טען כי הוא מוטרד מהזזת נושאת המטוסים האמריקאית • "אני חושב שהחשיבות של הנוכחות האמריקאית משמעותית ביותר, קודם כל בהצהרתיות שלה", טען האלוף

כתבות נוספות בנושא:

האלוף במיל' ישראל זיו, ראש אגף מבצעים לשעבר, התייחס הבוקר (שני) ב-103FM להזזת נושאת המטוסים האמריקאית ,ולדבריה של שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק כששאלה אתמול בישיבת הממשלה את ראש אגף האסטרטגיה והמעגל השלישי האלוף אליעזר טולדנו האם "הדיווחים שטייסים מסרבים לסייע לכוחות היבשה בחיפוי אווירי בשל נימוקים מצפוניים" נכונים, מהלך שנוי במחלוקת שהוביל לעימות בין השניים.

בפתח השיחה התייחס זיו להזזת נושאת המטוסים האמריקאית והודה כי הוא מוטרד מהזזתה. "זה קצת מטריד. אני חושב שהחשיבות של הנוכחות האמריקאית משמעותית ביותר, קודם כל בהצהרתיות שלה. דבר שני זה בהחלט מתוך הבנה שמה שקורה פה הוא לא מלחמה רק של ישראל בחמאס, יש פה בעיה הרבה יותר רחבה בראייה עולמית. ציפיתי שביידן יכריז על מלחמה עולמית כנגד סוג כזה של טרור דעאש, כי אנחנו רואים את התופעה הזו פושטת בכל מקום וכשאתה לא מטפל בה היא מתרחבת הלאה".

ראש אגף המבצעים לשעבר התייחס למתיחות בין מנהיגי המדינות, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, ואמר כי "אני באמת חושב שאנחנו נמצאים בצומת שכבר אי אפשר להסביר במילים, גם בלחימה, מקום שהוא די מיצה את ההישג האופרטיבי שלו לשלב הזה וצריך להגדיר מחדש מה האסטרטגיה, צריך להכניס את המרכיבים המדיניים".

"אנחנו משאירים את המגרש לידי חמאס ואם הכוונה האמיתית של ממשלת ישראל שלא יהיה שלטון חמאס היא צריכה לטפל בשלטון אלטרנטיבי", הדגיש. "גם אם לא השלימו את המשימות של החזרת החטופים וניקוי התת קרקע מחמאס, זה בדיוק המקום שאתה בונה את הדבר החדש. פה, אני לא רואה שהממשלה עושה את האחריות הראשונה שלה – לבנות את האלטרנטיבה המדינית. לבנות מחדש זו החלטה מדינית שצריך אומץ אמיתי להתייצב, זה לא פוליטיקה, לפוליטיקה פה אין מה לעשות, צריך לייצר שם את האלטרנטיבה".

בנוסף, ביקש להבהיר כי "כשנכפית עליך מלחמה אתה לא שואל שאלות, אתה קופץ למים ועושה את מה שאתה צריך לעשות, ואחרי זה לרסק את האויב שלך. אחרי שבועיים שלושה, כשאתה כבר בפנים, אתה צריך להחזיר ליעדים ברורים והסתכלות של הרבה יותר מהתגובה הראשונית. מה זה שינוי אסטרטגי? זה שינוי של תנאי היסוד. כל הישג אחר הוא טקטי, שינוי של תנאי היסוד זה אומר שהמציאות שהולכים אליה שונה משנכנסנו אליה, וזה חייב דרך מדינית. ישראל לא יכולה אחרי שכשלה להגן עליהם לא להחזיר אותם".

באשר לעימות של השרה סטרוק עם האלוף טולדנו, שגרר סערה רבה, אמר כי "זה פשוט מדהים איך בכלל מישהי כמוה, וזה עניין שיטתי, עומדת במעמד של שר, לא מבינה את האחריות המנהיגותית שלה, מתי לבלום את פיה, וזו לא פעם ראשונה. זה חמור במיוחד משום שהיא אפילו לא מבינה את ההשלכות של מה שהיא אומרת. יש כל כך הרבה דברים אמיתיים לשאול, וזה בסדר לשאול, הדיון פה על כך שהיא לא מבינה את מקומה".

"הקצין עומד שם, עומד שם קצין בכיר, מנוסה, שהוא יותר אולי מקורב או מבין את הצד הפוליטי שלה, והוא מעמיד אותה על מקומה משום שהיא פוגעת ברוח הלחימה, בניסיון להכפיש את הטייסים האלה. היא בכלל לא בעניין, והחמור מכל שראש הממשלה עוד הפעם רץ למעטפת ההישרדותית הפוליטית שלו, מגבה אותה במקום הצבא. טולדנו הוא בסה"כ הנציג של הרמטכ"ל שם, ובעת הזו שהטייסים מחרפים את נפשם וכל המלחמה בלעדיהם הייתה נראית איום ונורא, והיא מטילה דופי באנשים", ציין.

על תגובת דובר צה"ל בנושא, אמר: "ברור שדובר צה"ל אומר בדיוק את המצב לשורות בצורה קצת יבשה, אבל הדיון פה הוא בכלל לא על העניין העובדתי. היא הייתה יכולה לעשות את הבירור הזה, והבעיה החמורה פה זה מנהיגות ראש הממשלה – כי זו הממשלה שלו, הוא צריך להיות זה שנותן את הגב הכי משמעותי לצה"ל".

לסיום, כאשר נשאל האם הוא בכל זאת רואה נקודת אור בפתיחת השנה, השיב זיו בחיוביות: "כן, אני חושב שקודם כל באמת האחדות שנתגלתה לנגד ענינו, אחרי חודשים של שיסוע, רוח הלחימה, ההקרבה. אני הולך למשפחות שכולות, כולן מבקשות דבר אחד – אחדות העם. מקווה שהשנה הזו תביא את השימור של האחדות שמתגלה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אין עוד מלבדו!

שמאלן חוצפן. בזכות מדיניות כמו שלו המדינה שלנו נראית כמו שהיא היום

עוד עלוב לשעבר לא שווה כלום עם כול התחזיות שלו העיקר יש לו פנסיה שמנה

תפרגן לו את הפנסיה. ממילא לא יעזר לך, גם אם לא תפרגן יהיה לו. תאמין שהכל משמיים, ובסוף כל אחד מקבל מה שמגיע לו.
האמת שחלק גדול מאנשי הצבא הם פרזטיים אמיתיים. לא עשו כלום עד גיל 40 ואחר כך משכורת לכל החיים

"הרמטכ"ל דן חלוץ וראש אג"מ האלוף ישראל זיו הבטיחו בראיונות לתקשורת ונאומים ממלכתיים שהתקפות טרור מכיוון רצועת עזה, ולא משנה מהי היא חומרתן, תגרורנה תגובה קשה וחסרת פרופורציה על מנת ליצור תג מחיר שיבהיר לפלסטינים שהטרור לא משתלם ולא מקובל"
מתוך המכלול, ערך ביצוע תוכנית ההתנתקות.
ישראל זיו היה אחד האנשים שאחראים על פשע הגירוש כראש אגף מבצעים דאז.

לעולם לא נשכח!

האלוף טולדנו- אתה הוא זה שכנראה לא מבין את מקומך, אתה בפוזיציה של נותן תשובות לדרג שמעליך ולא של נותן ציונים לדרג שמעליך.

האיש הזה הוא בושה לדרגה שהוא קיבל. פשוט ניתוח עלוב שכל כולו שנאה לימין ולעומדנבראשו. אדון זיו זכותה וחובתה של שרה בממשלה לשאול שאלות וחובתו של החוצפן חדל האישים הזה טולדנו לענות האלופים האלה כולל אתה זיו צריכים להבין אתם עובדים אצל הממשלה לא הממשלה אצלכם. אגב גם לחברי כנסת מותר לשאול שאלות. אגב אדון זיו חבל שלא שאלו שאלות לפני השביעי באוקטובר אז אולי לא היינו מגיעים למצב הזה היום. שגם לך זיו יש חלק במחדל הזה.

השאלה אומנם נוראית איך מגיעים לשאלה כזאת החושד בכשרים … אבל כנראה אם שאלה השרה יש דברים בגו ומה תענה באמת כשתשאלו איפה הייתם ב7.10 יש לציין לכבד את השואל/ת ולענות לעניין גם אם לא מוצא חן כבר הוברר שהטייסים לא מסרבים הם ממלאים פקודות והם חלק חשוב ביותר מהאחדות בלחימה ! פשוט יש תמיד מחרחרי מדון

הייתי מתפלא אם היית חושב אחרת…..

הצרף למפלגת הזגזגנים
כנראה שכח כל משדיבר בערוץ 14

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר חמאס חאזם קאסם נפצע קשה מאוד בניסיון חיסול ממוקד; שומר ראשו נהרג
באורך 200 מטרים: הושמדו תשתיות תת-קרקע בכפר הטרור המבוצר בדרום לבנון
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שיחת נתניהו-טראמפ: תיאום הדוק במפרץ ודרישה ישראלית לאזורי ביטחון בגבולות
צבא ארה"ב: "איראן לא שולטת במיצר הורמוז, ליווינו יותר משמונה מאות כלי שיט בהצלחה"
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיצוצים באיראן: ארה"ב מכחישה תקיפה; דיווחים על קואליציית מדינות מפרץ שתקפו באיראן
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"
חוק יסוד לימוד תורה אושר בוועדה: ש"ס ודגל התורה הסכימו לפשרה, אגודת ישראל מתנגדת

הכתבות המעניינות ביותר

הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל
350 מיליארד שקלים להתעצמות: תוכניתו של נתניהו לעצמאות חימושית של חיל האוויר
הרמטכ"ל: מאות מטוסי קרב בכוננות מיידית, דרוכים לפקודת תקיפה באיראן
הידוק הקשרים המסחריים: ישראל והודו חתמו על תוכנית משותפת בתחום המכס
נתניהו למשלחת הסיוע בוונצואלה: "אתם משקמים הריסות וגם יחסים"
זכותו תגן עלינו: הסעות יופעלו לציון יום השנה לפטירת מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל
צפו: בתום מבצע נחשפו כלי נשק ועשרות כלי רכב לא תקינים בחברון
בהוראת גדולי ישראל: חוק יסוד לימוד תורה יצומצם לערך היחיד בלבד
וואטסאפ

חדש באתר

87973395-01b0-4721-9f2b-1217c8f1619a-compressed
דובר חמאס חאזם קאסם נפצע קשה מאוד בניסיון חיסול ממוקד; שומר ראשו נהרג
צילום מסך 2026-07-10 022711
באורך 200 מטרים: הושמדו תשתיות תת-קרקע בכפר הטרור המבוצר בדרום לבנון
P20260626MR-02782
שיחת נתניהו-טראמפ: תיאום הדוק במפרץ ודרישה ישראלית לאזורי ביטחון בגבולות
הקלטת מסך 2026-07-08 192702 - frame at 0m33s
צבא ארה"ב: "איראן לא שולטת במיצר הורמוז, ליווינו יותר משמונה מאות כלי שיט בהצלחה"

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture