שר המשפטים יריב לוין אומר הערב (רביעי) כי "החלטת שופטי בית המשפט העליון לפרסם פסקי דין השנויים במחלוקת קשה אפילו בינם לבין עצמם, תוך כדי שלוחמינו מחרפים את נפשם בחזית, היא מעשה הפוגע באחדות העם המתחייבת בתקופה זו".
"ראש ממשלה שנבחר באופן דמוקרטי מחליפים בקלפי ולא בפסק דין. הביטול החפוז כלאחר יד של חקיקת הכנסת, הוא הוכחה נוספת לצורך הדחוף לאיזון ממשי בין הרשויות. אי אפשר למנוע מהעם לממש את רצונו בדמוקרטיה מתוקנת ולבטל פעם אחר פעם את החלטות נבחריו".
בג"ץ פרסם הערב את פסק הדין בעתירת התנועה לאיכות השלטון בנוגע לנבצרות ראש הממשלה. מדובר בתיקון לחוק יסוד הממשלה שבולם כמעט לחלוטין את היכולת להוציא את ראש הממשלה לנבצרות. בג"ץ לא פסל את חוק הנבצרות, אך קבע – כי הוא יחול מהכנסת הבאה.
בית המשפט העליון קבע היום בדעת רוב של 6 שופטים מתוך 11 שופטים כי יש להורות על דחיית תחולתו התיקון לחוק היסוד הממשלה בעניין הסדר נבצרות ראש הממשלה, כך שייכנס לתוקף במועד תחילת כהונת הכנסת ה-26. זאת, בהיותו "תיקון פרסונלי מובהק שמהווה שימוש לרעה של הכנסת בסמכותה המכוננת", נכתב בפסק הדין.





















החלטה זו בעצמה "מהווה שימוש לרעה בסמכות",
והגיע הזמן לתיקון בהגדרת הסמכות.
יפה – וחיונית! – שעה אחת קודם!
מגיבה פה , למרות ששייך לכתובות אחרות. אסור לפרסם תמונה של רוצחים, אסור להביט בפני רשע שמא…אז למה צריכים לראות את תמונתם מתנוססת באתר חרדי?! אפשר לשים תמונה אחרת הקשורה