כך נראית התפכחות על פי מרב מיכאלי, בציוץ שפרסמה הערב בחשבון ה-X שלה כתבה יו"ר מפלגת העבודה: "ואחר כך שואלים אותנו אם התפכחנו. מאז, אוסלו ועד היום, כל מי שמעוניין בבטחון ישראל ולא בשליטה בשטחים בכל מחיר יודע ויודעת – הרשות הפלסטינית מסייעת למנוע םיגועים (-הטעות במקור) והיא הכתובת האמיתית ליום שאחרי".
לדברי מיכאלי "הדבר היחידי שיביא בטחון והבטחת קיומה של ישראל הוא הסכם מדיני לפתרון הסכסוך. בשביל זה צריך שלטון שמכיר בישראל ועובד אתה בשיתוף פעולה בטחוני. הרשות הפלסטינית".
מיכאלי סבורה כי "עכשיו גלנט ושאר הממשלה הזאת צריכים להתפכח מאשליית מיטוט חמאס בלי רגל מדינית. הלחץ הגדול באמת נגד החמאס הוא חיזוק הרשות. והם צריכים להתפכח מהאשליה יש להם אפשרות להתעכב עם החזרת החטופות והחטופים שלנו. אין לכם אפשרות כזאת".
"ביום ה-100 למלחמה הארורה הזו כבר ברור: מה שידרש להחזרת החטופים הוא משא ומתן שיכלול את הפסקת הלחימה. וככל שנעשה את זה תחת לחץ צבאי אפקטיבי ומתוך הבנה עמוקה של היום שאחרי, כך החטופות והחטופים שלנו ישובו אלינו מהר יותר. הגיע הזמן להתפכח. זה הדבר היחידי שיחזיר לנו את הבטחון ואת החטופות והחטופים שלנו".
מוקדם יותר היום אמר שר הביטחון: "בכל מה שקשור לעזה יש רובד כפול, פעם אחת השראה, פעם שנייה מחולל זעם. על הרקע הזה יש דברים שאנחנו חייבים להסדיר ואני מקווה שהממשלה תקבל את עמדת צה"ל ושב״כ בכל מה שקשור לפועלים וכספים. אני אומר בצורה הברורה ביותר: רשות פלסטינית חזקה היא אינטרס ביטחוני-ישראלי, לא פחות מזה".
שרי הימין מיהרו לתקוף את הדברים, חברת הכנסת לימור סון הר מלך הגיבה בחריפות על דבריו של שר הביטחון יואב גלנט לפיהם הוא מקווה שהממשלה תאפשר לפועלים פלסטינים מיו"ש לעבוד בישראל, ושרשות פלסטינית חזקה היא אינטרס ביטחוני ישראלי.
בציוץ בטוויטר כתבה ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית): "כואב לגלות שגם אחרי ה-7.10 יש מי שעדיין שבויים באותה קונספציה ישנה ובוחרים פעם אחר פעם לעצום את העיניים, ולחשוב כי אם רווחתם של הנאצים מעזה או מיו"ש תשתפר, זה יוביל לשקט ביטחוני. הרשות הפלסטינית היא אויב בדיוק כמו חמאס, החשש הוא אמיתי ועלינו לעשות הכל כדי שהפלסטינים לא יחזרו לעבוד הן בשטחי ישראל הקטנה, הן בשטחי יו"ש. ואם שר הביטחון בוחר שלא לממש מדיניות ימין שלשמה הוא נבחר, הוא מוזמן להחזיר את המפתחות. אף אחד לא יבכה על כך".
גם בליכוד היה מי שמתח ביקורת על דברי גלנט, שר התרבות והספורט מיקי זוהר בישיבת הממשלה: "הכנסת פועלים פלסטינים לשטח ישראל, אחרי של כל מה שעברנו בשבעה באוקטובר עם הכנסת הפועלים מעזה, וברקע הנתונים המוכיחים כי רוב עצום מהפלסטינים באיו"ש תומכים בטבח שביצעו החמאס – מסוכנת לביטחון ישראל וחייבים למנוע את זה. צריך למצוא מיידית פיתרון למצוקת הפועלים שאינו מסכן את ביטחון אזרחי ישראל באמצעות הכנסת פועלים זרים בהקדם".





















מיכאלי מחפסת כותרות .הפתרון היחידי לבעיות שלנו הוא חזרה בתשובה שלמה השאר דמיונות
מי שברך אבותינו אברהם יצחק ויעקב… ואמותינו שרה רבקה… הוא יברך את החולים והחולות את הקוספירצים והקוספירציות, את החטופים והחטופות השבויים והשבויות,
וישלח רופא ורפואה שלם ושלמה לגוף ולגופה לנפש ולנפשה
לערב רבים והערב רבות, ובתוכם ובתוכן באופן דחוף ודחופה ל…