שני מחבלים תושבי הכפר בני נעים הסמוך לחברון הגיעו היום לעבוד במכון שטיפת רכב ברעננה, השניים הם אחמד זידאת, בן 25, תושב בני נעים/יתיר. ובן דודו מחמוד זידאת, בן 44, גם הוא תושב בני נעים/יתיר. השניים שהו בישראל ללא היתר, ונגד אחד מהם הוגש כתב אישום בגין הפרעה לשוטר והוא הורשע שבע פעמים כשוהה בלתי חוקי בישראל.
בשעה 13:34 בצהרים התקבלו קריאות בקו החירום 101 של מד"א ומשטרת ישראל על פצועים מדריסה ודקירה ברחוב החרושת ברעננה. צוותי מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו מהמקום גבר כבן 66 עם פצע דקירה במצב בינוני בהכרה מלאה ו-2 פצועים נוספים, הולכי רגל, במצב קל.
בשלב זה עוד טרם ידעו על ההמשך של הפיגוע המחריד. חובש רפואת חירום במד"א אלי רחמוט מתאר את מה שראה כשהגיע למקום: "כשהגענו למקום ראינו 3 נפגעים בהכרה. גבר כבן 66 שכב כשהוא סובל מפציעות חודרות בגופו. ובמרחק של כ-50 מטר 2 פצועים התהלכו במצב קל כשהם סובלים מחבלות קלות בגופם. הענקנו להם טיפול רפואי ראשוני בשטח ופינינו אותם בניידות טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבם קל ובינוני."
מספר דקות לאחר מכן, בשעה 13:44 התקבל דיווח נוסף על זירה נוספת ברחוב אחוזה פינת ירושלים ברעננה, שם דווח על מספר הולכי רכב נוספים שנפגעו מדריסה באמצעות כלי רכב. למקום הוזנקו כוחות גדולים מיחידת האופנועים, אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ של מד"א, במקביל לכוחות משטרה גדולים שהגיעו במהירות למקום.
עם הגעת כוחות ההצלה למקום הבחינו ב-15 פצועים בזירה, בינייהם אישה בשנות ה-70 שכבה כשהיא מחוסרת הכרה עם חבלה רב-מערכתית, גבר כבן 34 ונער כבן 16 היו בהכרה מעורפלת וסבלו מחבלות קשות בגופם. לאחר טיפול בשטח, האישה פונתה כשמצבה מוגדר אנוש והגבר והילד פונו במצב קשה. בנוסף, טופלו 8 פצועים בינוני ו-4 במצב קל.
חובש מד"א אלי ריימונד, סיפר על הזירה ברחוב אחוזה ברעננה: "הגענו בכוחות גדולים למקום, ראינו מספר פצועים שוכבים בדרגות פציעה שונות. מיד התחלנו בביצוע מיון ראשוני תוך כדי טיפול רפואי בשטח שכלל עצירת דימומים, קיבועים, ומתן תרופות. פינינו אותם להמשך טיפול בבתי החולים."
בשלב ראשון המשטרה נמנעה מלקבוע כי מדובר בוודאות בפיגוע משולב, עלה חשד כי בסה"כ מדובר בגנב רכב שהסתבך במרדף עם המשטרה.
בהמשך התבהרה התמונה, כשבשלב ראשון דווח על חיסול המחבל, אולם עד מהרה התברר כי המחבלים ברחו מהמקום לאחר הפיגוע בזירה השלישית, מסוק משטרתי הוקפץ לזירה, וכוחות מיוחדים בליווי כוחות גדולים של משטרה סרקו את האזור.
הערים הסמוכות והכבישים באזור נחסמו לתנועה על ידי המשטרה, וחיפושים נרחבים בוצעו בכל המרחב. ראש עיריית רעננה הנחה את התושבים להישאר בבתים, וכן הנחה את מוסדות החינוך להשאיר את הילדים במוסדות החינוך עד להתבהרות התמונה. לאחר שעה קלה נעצרו שני המחבלים על ידי המשטרה, והם הועברו לחקירת השב"כ.
עם סיום האירוע התבררו הפרטים החריגים של הפיגוע: המחבלים החליפו שלושה כלי רכב במהלך הפיגוע, הם הסתערו על רכבים של אזרחים, פצעו אותם וחטפו את רכבם, באמצעות הרכבים שגנבו ביצעו את הדריסות מהם נפצעו קרוב ל-20 בני אדם.
על פי המשטרה, המחבלים התחילו את הפיגוע במקום עבודתם במכון שטיפת רכב בעיר, השניים גנבו מהמקום שני כלי רכב, ואיתם יצאו לבצע את הדריסות. אחד המחבלים שנתקע עם רכבו בעמוד והרכב הושבת, חטף כלי רכב מאזרחית שעברה בסמוך, את האזרחית הוא פוצע בדקירות וממשיך לדרוס אזרחים בזירה הבאה.
לאחר הפיגוע המחבלים בורחים מהמקום, אחד מהם בורח חזרה למקום עבודתו ומסתתר שם. שניהם נעצרים מאוחר יותר על ידי המשטרה.
מפקד מחוז מרכז, ניצב אבי ביטון, קיים הערכת מצב בזירה כשבסיומה הטיל את חקירת האירוע על היחידה המרכזית של מחוז מרכז בשיתוף שירות הביטחון הכללי. גם מפכ"ל המשטרה הגיע לזירת הפיגוע והשתתף בהערכת מצב.
זמן קצר לאחר הפיגוע נמסר מבית החולים מאיר בכפר סבא, כי נקבע מותה של אחת הפצועות שהובאה לבית החולים במצב אנוש.
לאחר הפיגוע הקשה ברעננה הנחה מפקד מחוז חוף ניצב דני לוי לכלל היחידות והתחנות במחוז חוף להגביר ערנות, במקביל קרא לאזרחים לדווח למוקד 100 במשטרה על כל אדם חשוד.





















זה הזמן להתחזק במצוות התפילה!