במחאה על כך אינם מגיעים לפגוש אותם באזור גבול הצפון, ראשי רשויות מקומיות באזור קו העימות, הודיעו היום (שני) שאין בכוונתם להגיע לישיבת קבינט המלחמה שאליה הוזמנו מחר וצפויה להתקיים באזור עמק יזרעאל, כך דווח היום בכאן 11.
יצויין כי אין זו הפעם הראשונה שפגישות מתבטלות. בעבר כבר בוטלו פגישות בין ראשי רשויות לראש הממשלה, על רקע מחלוקת בדבר מיקום הפגישה, אלא שכאן מדובר בישיבת קבינט ולכן האירוע משמעותי יותר. אחד מראשי הרשויות סיפר בשיחה עם כאן חדשות שהיו נסיונות לתאם מיקום באזור קו העימות אך זה לא צלח. לדברי אותו ראש רשות, אם הוא יגיע לפגישה זאת תהיה יריקה בפרצופם של חברי כיתת הכוננות ושל החקלאים שלא עוזבים את האזור. הוא הביע תקווה שכל עמיתיו לא יגיעו לפגישה.
מנגד, אמר ראש רשות אחר, שראשי הרשויות צריכים להבין שיש צרכים ביטחוניים של נבחרי הציבור, בביקור האחרון של ראש הממשלה באזור נפל טיל נ"ט בקרית שמונה ולכן לא נורא גם אם הפגישה תתקיים במקום מרוחק יותר. אותו ראש רשות למרות רצונו להגיע, עוד לא החליט אם יעשה זאת או שיפעל בסולדיריות עם עמיתיו. סגן ראש עיריית קריית שמונה, אופיר יחזקאלי, אמר בכאן רשת ב כי "התחושה היא שאנחנו כינור שני. כואב לנו על מה שקרה בדרום, אבל בסוף תלשו 60 אלף תושבים מהחיים שלהם ואנחנו לא רואים את האופק".
משה דוידוביץ, ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות, הגיב על כך: "הודעות ביטול ודחיה ממשרד רוה"מ על מפגשים שאמורים היו להתקיים בתחום קו העימות הפכו כבר לדפוס פעולה. ושוב, מחליטים בקבינט להזמין אותנו למפגש שאינו בקו העימות ואין למיקום שום קשר למלחמה בצפון. זו החלטה תמוהה מאד מבחינתנו. אנו מחכים לפגוש את רוה"מ ומזמינים אותו להגיע אלינו למקום בו מתנהלת מלחמה יום יום, כבר יותר מ-105 ימים".




















