באדיבות המשפחה

הרב צבי הבר על תלמידו ישראל סוקול הי"ד: "כשמו כן הוא – איש של יושר ואמת"

הרב צבי הבר, ר"מ בישיבת ההסדר 'ברכת משה' סופד לתלמידו ישראל סוקול הי"ד: "לא יכולת לשאת זיופים, פחדת למות מבלי לחיות חיים משמעותיים אבל חייך היו מלאי משמעות. נשמתך שבה אל העולם שכל כך מתאים לך - עולם שכולו אמת"

כתבות נוספות בנושא:

רס"ל (מיל׳) ישראל סוקול, בן 24 מקרני שומרון, לוחם בגדוד 8208, חטיבה 261 נפל באסון הכבד בדרום רצועת עזה. סוקול הי"ד, בוגר ישיבת ההסדר "ברכת משה" במעלה אדומים הותיר אחריו הורים וארבעה אחים. יהושוע סוקול, אביו סיפר כי ישראל הצטרף ללחימה מבלי שקיבל צו גיוס: "הוא ירד לדרום, מצא חיל שנכנס לעזה ומאז הוא שם".

אמש הגיעו מאות אנשים ללוות את רס"ל (מיל׳) ישראל סוקול למנוחות בבית העלמין בקרני שומרון. הרב צבי הבר, שהיה ר"מ שלו ספד לו: "ישראל אשר בך אתפאר. הלב כואב והיד כמו ממאנת לכתוב. על מה אכתוב? על האיש היציב האחראי והרציני שהיית – אדם שתמיד ניתן לסמוך עליו, ואפשר להיות בטוחים שמה שאתה לוקח על עצמך ייעשה על הצד הטוב ביותר? על דביקותך בכל מטרה אליה שאפת? על החכמה הגדולה שבה ניחנת – היכולת לרדת לעומק הדברים ולנתחם, יכולת שניצלת בצורה כל כך טובה? על הענווה, על השקט הנפשי שהקרנת לסביבותיך? כל אלו מתגמדים לעומת מידה אחת שכל כך בלטה בך, מידה שכל כך התאימה לשמך – מידת האמת והיושר. ישראל – ישר שמך וישר היית. הייתה בך תביעה בלתי מתפשרת לאמת, ולא יכולת לסבול זיופים".

"במהלך השירות הסדיר היה אירוע לא פשוט ביחידה עם אחד הבחורים", מספר הרב הבר. "כששמענו על האירוע התקשרתי אליך ישירות, כי מבחינתי תמיד היית העוגן היציב בחבורה שאפשר לדבר איתו ולהבין את הדברים באופן מדויק. רק תוך כדי הדיבור נודע לי שהיה לך תפקיד מאד מרכזי בסיפור, ולמעשה הצלת את חייו של אחד החברים בפלוגה. דיברנו רבות, ומדיון עובדתי זה הפך לדיון מרתק, כמו כל הדיונים איתך, על האדם והמורכבויות שלו, ועל התמודדויות בחיים. התגלגלנו לדבר על חיים ומוות וראיתי שמשהו ש'יושב' עליך. אני זוכר כאילו זה היה היום, אמרת לי 'אני הכי פוחד מלחיות ולמות חסר משמעות'".

"ישראל אהובי. חיית חיים של משמעות וישרות לבב, חיים של אמונה עמוקה, עשייה ותרומה, ואתה הולך לבית עולמך באופן הכי משמעותי שרק יכול להיות – כחייל יהודי לוחם, כמי שמסר את נפשו על קידוש ה', על הגנת עם ישראל וארץ ישראל, מעולם של מטה ישירות לתחת כסא הכבוד. גופך ישכון כבוד תחת רגבי הארץ שכה אהבת, ונשמתך תשוב אל בוראה, אל עולם שכולו אמת. עולם שאין בו זיופים ופשרות. עולם שכל כך מתאים לך ולאיך שתיזכר עבורנו".

יותם דויטש, חברו מהישיבה ספד לו בפייסבוק: "את סוקול פגשתי בשיעור א' בישיבה, מהר מאוד הבנתי שמדובר באחד הלמדנים הגדולים בשיעור, חד וחכם, רמה אחת מעל כולנו. בשמירות לילה בישיבה הייתי רואה אותו מגיע ב-6 בבוקר ללמוד לפני התפילה והייתי צוחק עליו שיחזור לישון כי הוא נראה ממש עייף. אבל זה היה סוקול עושה מה שנראה לו נכון גם אם זה קשה. גם לצבא התגייסנו ביחד, שם גיליתי פייטר רציני שחותר להתמקצע ושתמיד יהיה אפשר לסמוך עליו… בגדוד הוא הפך להיות המפקד הלא רשמי של המחלקה, מי שהוביל את כולם, בלי תפקיד רשמי או דרגה, פשוט מתוך כך שכולם סמכו עליו וידעו את היכולות הגדולות שלו".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מהלומה בים השחור: ספינת ביטחון רוסית הושמדה ליד מעונו של פוטין
"חיפש עבודה": נתפס כבאי שהודה בהצתת היער המלכותי בצרפת
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המסך נחסם בחצות: בריטניה בצעד להגבלת הרשתות החברתיות לבני נוער
על רקע המחלוקת עם סמוטריץ': אופיר סופר הודיע על פרישה מהפוליטיקה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פינויי חירום ו-128 שריפות: קנדה נאבקת בגל אש חסר תקדים
פרס מאמריקה: איחוד האמירויות תקבל גישה חופשית לשבבי AI
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ מאיר פרוש נגד בג''ץ: שוטר או חייל שיעצרו בן ישיבה יעברו על החוק
חוסל מחבל שלקח חלק בחטיפת אל"ם אסף חממי, סמ"ר תומר אחימס, וסמל קיריל ברודסקי ז"ל

הכתבות המעניינות ביותר

שוב מעצר בן ישיבה: עשרה ימי מאסר נגזרו על בן ישיבה שנעצר אתמול
טרגדיה בירושלים: ילדה בת 3 נפטרה לאחר פגיעת רכב בירושלים
בג"ץ מקפיא את החוק: מעצרי תלמידי הישיבות ימשכו
טרגדיה באשדוד: אישה לפני לידה נהרגה, התינוקת נאבקת על חייה
סין מוצאת פתרון למחסור בנפט: שימוש גובר במוניות חשמליות מאזן את מחירי הנפט
מחאת ''העדה החרדית'': הפגנה נגד הגיוס מול לשכת הגיוס בירושלים
צה"ל חיסל שני מפקדי נוח'בה של חמאס בצפון הרצועה
האם גם בישראל ישאר שעון הקיץ? בארה''ב אושר הצעת חוק לשעון קיץ קבוע
צבא ארה"ב: פתחנו בגל תקיפות חדש באיראן
וואטסאפ

חדש באתר

Russian_coast_guard_vessel_183
מהלומה בים השחור: ספינת ביטחון רוסית הושמדה ליד מעונו של פוטין
3840px-Aircraft_Rescue_Firefighting_training_800x533
"חיפש עבודה": נתפס כבאי שהודה בהצתת היער המלכותי בצרפת
.
המסך נחסם בחצות: בריטניה בצעד להגבלת הרשתות החברתיות לבני נוער
.
על רקע המחלוקת עם סמוטריץ': אופיר סופר הודיע על פרישה מהפוליטיקה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture