יו"ר הכנסת אמיר אוחנה פנה לאחרונה ליועמ"שית כדי שתורה על פתיחת חקירה פלילית נגד ח"כ גלעד קריב ממפלגת העבודה, וזאת בחשד כי הדליף לכאורה פרטים מדיון מסווג בוועדת החוץ והביטחון.
האירוע התרחש בחודש יוני 2023 חודשים לפני המלחמה, על פי החשד חבר הכנסת קריב קיבל לידיו את פרוטוקול הישיבה, והחזיר אותו מלא בסימונים ומרקרים התואמים את הפרסומים בכלי התקשורת בעניין.
יו"ר הכנסת פנה לקצין הכנסת בבקשה כי יבדוק את הטענות, הוא בתורו מינה קצין בודק לעניין, ומפרטי הבדיקה עלה כי הח"כ היחיד שביקש לידיו את פרוטוקול הדיון היה קריב, שכאמור החזיר אותו מלא בסימונים, שצוטטו לאחר מכן בהרחבה בתקשורת.
מלשכת יו"ר הכנסת אמיר אוחנה נמסר כי אכן "נעשתה פניה ב-8.1.24 אל היועצת המשפטית לממשלה בבקשה שתורה על פתיחה בחקירה בשל הדלפת מידע מתוך פרוטוקול דיון סודי של ועדת החוץ והביטחון בכנסת אל התקשורת על ידי חבר כנסת".
"הפניה נעשתה לאחר שיו"ר הכנסת הנחה את קצין הכנסת לבצע בדיקה בעניין, וקצין הכנסת מינה קבו"ד (קצין בודק) אשר בחן את מקרה. במסגרת הבדיקה זומנו עדים למתן עדות ולמסירת ראיות, נבדקו מצלמות הביטחון במתחם הוועדה ונאספו ראיות".
"הבדיקה העלתה כי האדם היחיד שעיין בפרוטוקול ממנו דלף המידע, מאז הגעתו אל הוועדה לפני כחצי שנה ועד למועד הבדיקה, הוא חבר כנסת, אשר עשה זאת פעמיים, ובסמוך למועד פרסום הכתבה. עוד העלתה הבדיקה כי חבר הכנסת אף סימן באמצעות מרקר, עט ועיפרון חלקים בפרוטוקול, אותם חלקים אשר פורסמו בסופו של דבר. מנהל הוועדה מסר באופן חד משמעי כי זהו העותק היחיד הקיים מאותו הדיון וכי נמסר לחבר הכנסת כשהוא נקי מסימונים".
הקצין הבודק קבע כי "מדובר באירוע חמור מאוד שבמסגרתו הודלף מידע בסיווג סודי לאיש תקשורת שאינו מורשה לכך. איש התקשורת נתן פומביות למידע המסווג וזאת בתקופה רגישה ביותר כשמדינת ישראל מצויה במלחמה במספר חזיתות… בעלי תפקידים וגופי הביטחון המגיעים אל הוועדה ומשתפים במידע ביטחוני בעל ערך, ראוי היה שנאפשר להם פלטפורמה מתאימה שתתמוך בכך. יש לזכור שבצד השני יושב מודיעין זר שאוסף כל פרט מידע על מנת להשלים את הפאזל המודיעיני שלו".
בפנייתו ליועצת המשפטית לממשלה ציין יושב-ראש הכנסת אוחנה כי בהינתן שלכאורה התגלו עבירות פליליות שונות, ולא בלי לבטים, הוא מבקש ממנה להורות באופן מיידי על פתיחה בחקירה לבירור מעמיק של התקרית ולהעמדה לדין, ככל שהתמונה הראייתית לא תשתנה במהלך החקירה.
בסיום מכתבו, הוסיף היו"ר אוחנה כי "הימנעות מנקיטת כל האמצעים החוקיים יעודד ויתמרץ מדליפים נוספים מישיבות נוספות, דבר אשר לא רק יפגע בביטחון המדינה, אלא גם ביכולתה של הכנסת לקיים פיקוח ראוי על הממשלה ומוסדותיה, אשר לא ישושו, לשון המעטה, לשתף במידע סודי בעתיד".
ח"כ קריב לא הכחיש את הטענות החמורות, וזו תגובתו: "כל בדיקה בהקשר לדליפת מידע מקבינט המלחמה, קבינט מורחב, דיוני הממשלה וועדות הכנסת היא מבורכת וראויה. ככל שמדובר בבדיקה פוליטית, באכיפה בררנית או בבדיקה שמטרתה להטיל אימה על חברי כנסת, הרי שזו תיתקל בחומת הפלדה של הדמוקרטיה".
"בכוונתי לפנות ליועצת המשפטית לממשלה בבקשה לפתוח בבדיקה מיידית של ההדלפות מקבינט המלחמה אודות תכניות תקיפה בלבנון ובעזה אשר סיכנו את לוחמי צהל, במקביל לבדיקה הנוגעת לועדת חוץ ובטחון. במידת הצורך תוגש עתירה לבגצ להורות לשירות הבטחון הכללי לחקור את ההדלפות המסכנות את חיי החיילים".





















בס"ד, שכחתם לציין שהוא רב, הרה"ג גלעד קריב רב לעדת הרפורמים שונאי ישראל.