מנהיג חמאס יחיא סינוואר מעכב בכוונה את תשובתו להצעה הישראלית לעסקת חטופים, כך אומרים היום גורמים המעורים בפרטי המשא ומתן בתיווך מצרים וקטאר.
על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, סינוואר מעדיף לחכות ולמשוך זמן מול ישראל עד תחילת הרמדאן, המחשבה של סינוואר כי עם תחילת חודש הרמדאן יחלו התפרעויות ביהודה ושומרון, ויהיה קל יותר לגרום גם לתסיסה גוברת בקרב ערביי ישראל.
בנוסף סינוואר מנסה לדחות ככל ניתן את כניסת ישראל לרפיח, דבר שיביא למיטוט הגדודים האחרונים של חמאס. גם גורם הרעב שנטען שקיים בעזה משחק לטובתו. לאחר שארה"ב התערבה במדיניות ישראל והצניחה בשבת האחרונה סיוע הומניטרי קטן לעזה, מקווים בחמאס שככל שתגבר מצוקת האזרחים שבעיני העולם הם 'בלתי מעורבים' כך יגבר הלחץ על ישראל להפסיק את הלחימה גם ללא תמורה של שחרור חטופים.
ברקע הדברים המתיחות המתוקשרת בין בני גנץ והמחנה הממלכתי לראש הממשלה, בעוד גנץ המריא לביקור לא מתואם בארה"ב מאחורי גבו של נתניהו, בעולם מזהים בקיעים בממשלת האחדות ומגבירים את הלחץ על ישראל.





















להעיף את גנץ ליציע עכשיו!!
הוא והתבוסתן איזנקוט