במהלך השבועות האחרונים נרשם עימות בין צה״ל לשב״ס זאת ברקע מצוקת מקומות הכליאה בעקבות מלחמת חרבות ברזל. לפי דיווח הבוקר (ראשון) בגלי צה"ל, העימות היום מגיע לשולחן ראש הממשלה כאשר נתניהו יכנס דיון בנושא עם גופי הביטחון במטרה למצוא פתרונות לסוגיה.
רק אתמול השב״ס שוב סירב לבקשה שהגיעה מצה״ל להעביר לידיו כ-500 מחבלים עצורים – 340 מעזה ועוד כ-170 מיהודה ושומרון. במשטרה הצבאית הוחלט להקים מערך חדש – ״כליאת אויב״, ולהציב בראשו קצין בדרגת אל״ם. במ״צ החלו בתהליך בניין כוח של המערך, כולל הכשרות לחיילים שמשרתים בו ובניית תורה.
עם זאת, בצה״ל מבהירים כי המינוי של הקצין הוא בתקן זמני לשנה, וממשיכים להתעקש ששב״ס יקח על עצמו את האחריות לנושא
מצה״ל נמסר בתגובה: ״נוכח המלחמה יש היקף רב של עצורים שנדרשת החזקתם על ידי המשטרה הצבאית. בהתאמה לכך מתבצעים במשטרה הצבאית תהליכי ארגון ובניין כוח על מנת לתמוך צרכים אלה. לא מדובר בתחליף להחזקתם של עצורים בטווח הארוך, משימה הנעשית על ידי שב״ס״.




















